Αναζωογονεί την επιδερμίδα

Ενεργοποιεί το μηχανισμό δημιουργίας νέου κολλαγόνου

Προσθέτει όγκο σε περιοχές που δεν έχει πια λίπος

Αντιμετωπίζει τους μαύρους κύκλους

Καταπολεμά τη χαλάρωση

Διορθώνει σημάδια και ουλές

Ρωτηστε τον Δερματολογο - Αφροδισιολογο Χρηστο Σταμου

Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Γιατί να το επιλέξετε:

 • Προκαλεί τις αναγεννητικές ιδιότητες του δέρματος
 • Αναζωογονεί την επιδερμίδα
 • Ενεργοποιεί το μηχανισμό δημιουργίας νέου κολλαγόνου
 • Προσθέτει όγκο σε περιοχές που δεν έχει πια λίπος
 • Αντιμετωπίζεις τους μαύρους κύκλους
 • Καταπολεμά τη χαλάρωση
 • Διορθώνει σημάδια και ουλές

Η μεσοθεραπεία PRP (Platelet-rich plasma), γνωστή και ως “βιολογική αναζωογόνηση”, είναι μια υγρή θεραπεία που επιτυγχάνει  τη σύσφιξη και την αναζωογόνηση του προσώπου. Χρησιμοποιώντας υλικό που προέρχεται από το σώμα σας (πλάσμα), προσφέρει μια φυσική εναλλακτική στις υπόλοιπες θεραπείες.

Μεσοθεραπεια Προσωπου PRP Εφαρμογη

Με ειδικό διάλυμα, απομονώνονται οι πρωτεϊνες και οι αυξητικοί παράγοντες του πλάσματος, τα οποία όταν έρθουν σε επαφή με το δέρμα ενεργοποιούν τις αναπλαστικές ιδιότητες του, καταπολεμούν τη χαλάρωση και προσφέρουν ένα πρόσωπο λείο και απαλό. Η αισθητή βελτίωση γίνεται εμφανής σε περίπου 3 εβδομάδες.

Η μεσοθεραπεία είναι μία από τις πιο περιζήτητες θεραπείες προσώπου τα τελευταία χρόνια και λειτουργεί με την έγχυση συστατικών μέσα στο μεσόδερμα, το μεσαίο στρώμα του δέρματος, χρησιμοποιώντας πολύ λεπτές και ειδικά σχεδιασμένες βελόνες.

Που χρησιμοποιείται η μεσοθεραπεία;

Αν και η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ενός ευρέως φάσματος τραυματισμών, ασθενειών και παθήσεων, χρησιμοποιείται και για τη θεραπεία αισθητικών παθήσεων, όπως, ακμή, θεραπεία της κυτταρίτιδαςραγάδες, ουλές και ρυτίδες. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του λίπους και τη διόρθωση του περιγράμματος του σώματος.

Αντι-γήρανση του δέρματος και αναζωογόνηση προσώπου με μεσοθεραπεία προσώπου Υποδερμικές ή ενδοδερμικές ενέσεις βιταμίνης αναζωογονούν τα κύτταρα, καθιστώντας τα πιο ενεργά και τονώνοντας έτσι την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Οι μεσοθεραπείες προσώπου είναι μια έξυπνη προσέγγιση για τη θεραπεία της χαλάρωσης, των ρυτίδων στο λαιμό και το πρόσωπο που έρχονται με το πέρασμα του χρόνου. Επιπλέον, επιβραδύνει την εξέλιξη των ρυτίδων και βοηθάει στη μείωση του λίπους κάτω από το πηγούνι, την απαλλαγή από τις ελεύθερες ρίζες του δέρματος και τη σύσφιξη της χαλάρωσης. Ακόμη και τα βλέφαρα μπορούν να δείξουν σημάδια βελτίωσης, χωρίς την μακρά περίοδο ανάκαμψης και την αφύσικη εμφάνιση που έρχεται μετά την αισθητική χειρουργική.

Μπορείτε να αρχίσετε αντιγηραντικές θεραπείες γύρω στα 25 με 30 ώστε να αποτραπεί η δημιουργία ρυτίδων. Οι θεραπείες για το πρόσωπο, το λαιμό, τα χέρια και τα μπράτσα καλό είναι να επαναλαμβάνονται αρκετές φορές κάθε χρόνο.

Μεσοθεραπεία για τη μείωση ή την εξάλειψη της κυτταρίτιδας και του λίπους Η μεσοθεραπεία αντιμετωπίζει τρεις παράγοντες που εμπλέκονται στο σχηματισμό της κυτταρίτιδας. Ο γιατρός σας δημιουργεί μια ειδική φόρμουλα για να μειώσει το λίπος στην κυτταρίτιδα σας, να βελτιώσει την μειωμένη κυκλοφορία και να διασπάσει τον κατεστραμμένο συνδετικό ιστό εξομαλύνοντας έτσι της επιφάνειας του δέρματος. Με τη μεσοθεραπεία μπορεί να μειωθεί και να θεραπευτεί η κυτταρίτιδα οπουδήποτε στο σώμα.

Μεσοθεραπεία – απώλεια βάρους και μείωση του τοπικού λίπους Η προσαρμοσμένη φόρμουλα εμποδίζει τα κύτταρα να αποθηκεύσουν λίπος και βοηθά στη διάσπαση των υπαρχόντων λιποκυττάρων. Η μείωση τοπικού λίπους στοχεύει στο πηγούνι, στα πλάγια της μέσης (love handles) και οποιεσδήποτε άλλες περιοχές που εμφανίζουν αποθέματα τοπικού λίπους.

Που εφαρμόζεται η μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία κυρίως των εξής προβλημάτων:

 • Κυτταρίτιδα
 • Τοπικές εναποθέσεις λίπους
 • Αλωπεκία- τριχόπτωση εποχιακή , φαρμακευτική ή ορμονο εξαρτώμενη
 • Μεσοθεραπεία προσώπου | Ρυτίδες
 • Ρυτίδες τραχήλου, στήθους
 • Μέλασμα και άλλες δυσχρωμίες
 • Περίγραμμα σώματος
 • Μεσοθεραπεία προσώπου | Ενυδάτωση

Ποια είναι η διαδικασία;

Η τεχνική περιλαμβάνει την έγχυση ορισμένων ουσιών, μέσω μιας πολύ λεπτής βελόνας (30G), κάτω από την δερματική στοιβάδα του δέρματος στον υποδόριο λιπώδη ιστό στην περιοχή που επιλέγεται. Ο συνδυασμός των ουσιών που εγχέεται εξαρτάται από το μείγμα που παρασκευάζεται από τον ιατρό, αλλά μπορεί να περιέχει μικροποσότητες από φυτικά εκχυλίσματα, βιταμίνες, ένζυμα, θρεπτικές ουσίες, ορμόνες και φάρμακα όπως αγγειοδιασταλτικά, μη-στεροειδή αντιφλεγμονώδη και αντιβιοτικά.

Ποιοι είναι κατάλληλοι για μεσοθεραπεία;

Οποιοσδήποτε από την ηλικία των 18 έως 76. Οι περισσότεροι υγιείς άνδρες και γυναίκες είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για μεσοθεραπεία. Δεν συνιστάται για τις έγκυες γυναίκες, ινσουλινο-εξαρτώμενους διαβητικούς ή άτομα με καρδιακές παθήσεις, ιστορικό εγκεφαλικού επεισοδίου ή ισχαιμία, καρκίνο, βλάβες του δέρματος, αλλεργία σε οποιαδήποτε συστατικά της μεσοθεραπείας ή όσοι παίρνουν αντιπηκτικά.

Είναι επώδυνη;

Οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν ότι η διαδικασία της μεσοθεραπείας προσώπου δεν είναι οδυνηρή. Ωστόσο, ορισμένοι νιώθουν ελάχιστη δυσφορία. Κάθε πιθανός πόνος και δυσφορία ελαχιστοποιείται με τη χρήση μιας εξαιρετικά λεπτής βελόνας, καθώς και την περιστασιακή εφαρμογή τοπικού αναισθητικού.

Πόσες συνεδρίες πρέπει να κάνω;

Η διάρκεια και η συχνότητα των θεραπειών εξαρτάται από το είδος της μεσοθεραπείας και τη βαρύτητα του προβλήματος. Συνήθως απαιτούνται 5-10 θεραπείες με μεσοδιάστημα 15 ημέρες, ανάλογα με τα μέρη του σώματος που είναι προς θεραπεία. Η κάθε συνεδρία έχει διάρκεια περίπου 20 λεπτά. Μετά το τέλος του κύκλου των θεραπειών ίσως χρειαστούν συνεδρίες συντήρησης.

Πότε θα δω τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα ποικίλλουν ανάλογα με το σωματότυπο και την κατάσταση που αντιμετωπίζεται. Κατά μέσο όρο, οι ασθενείς παρατηρούν ορατή βελτίωση σε δύο με τρεις συνεδρίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι ασθενείς βλέπουν αποτελέσματα μετά την πρώτη συνεδρία.