Αφαίρεση τατουάζ με το υπερσύγχρονο Laser Fotona MaQΧ

Cavitation highlight approved image

ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ LASER ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΤΑΤΟΥΑΖ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

tattoo removal highlight laser image

ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ Q-SWITCHED LASER: 4 ΜΗΚΗ ΚΥΜΑΤΟΣ ΣΕ 1 ΣΥΣΚΕΥΗ

ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑΤΟΥΑΖ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ (ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ)

Acne scars highlight activities image

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ & ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Hyaluronate highlight rebuilds image

ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΔΙΑ (ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ “NO FROSTING”)

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟ ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΑΖ (ΓΙΑ COVER-UP)

ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟ

Tattoo removal highlight painless image

ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟ & ΧΡΟΝΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

X2 laser image

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΗΓΕΤΗ ΣΤΑ LASERS (FOTONA LASERS)

FOTONA MaQX LASER: Ένα υπερσύγχρονο Laser αφαιρέσης τατουάζ!

Τα μόνιμα τατουάζ δεν χρειάζεται να είναι πια μόνιμα! Επανάσταση στην αφαίρεση των τατουάζ φέρνει το υπερσύγχρονο ιατρικό Laser Fotona MaQX, που ήρθε πλέον και στην Ελλάδα από την Dermadvance.
Συνδυάζοντας την ενέργεια ενός Q-Switched Laser με την ισχύ ενός Pico Laser, το Fotona MaQX αφαιρεί με απόλυτη ασφάλεια και σε λίγες συνεδρίες ακόμα και τα πιο σύνθετα και πολύχρωμα σχέδια, χωρίς να αφήνει πίσω του ίχνη, ουλές και σημάδια. Στοχεύει με απόλυτη ακρίβεια τις χρωστικές ουσίες τους και τις θρυμματίζει, σβήνοντας ολοκληρωτικά ακόμα και τις πιο «δύσκολες» αποχρώσεις του κόκκινου, του κίτρινου και του πορτοκαλί, στις οποίες συναντούσαν αντίσταση τα παλαιότερα Laser.

Τι αλλάζει στην αφαίρεση τατουάζ με το Fotona MaQX ;

Μέχρι σήμερα η αφαίρεση των πολύχρωμων τατουάζ ήταν απαγορευτική, καθώς τα περισσότερα Lasers είναι παλιάς τεχνολογίας και αφαιρούν μόνο τα σκουρόχρωμα τατουάζ, όπως μπλε και μαύρο, ενώ αντιθέτως δεν μπορούν να εξαλείψουν τα πιο ανοιχτά και φωτεινά χρώματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, επιλέγονταν συνήθως τραυματικές μέθοδοι με σχεδόν απαγορευτικό αισθητικό αποτέλεσμα, όπως η δερμοαπόξεση σε βάθος που αφήνει συνήθως ουλή, ή η χειρουργική εκτομή. Τώρα όμως όλα αυτά αποτελούν παρελθόν χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία του Laser Fotona MaQX που αφαιρεί ανώδυνα και αποτελεσματικά όλα τα χρώματα, χωρίς να αφήνει ουλές και σημάδια.

Τεχνολογία αιχμής «4 σε 1» για οριστική λύση στα πολύχρωμα τατουάζ

Το Fotona MaQX καινοτομεί χάρη στην τεχνολογία 3ης γενιάς ASP (Adaptive Structured Pulse) και συνδυάζει την ισχύ των υπερσύντομων παλμών ενός Pico Laser με τις δυνατότητες της υψηλής ενέργειας ενός Q-Switched Laser. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η φωτομηχανική δράση του Laser να καταστρέφει μικροσκοπικούς δερματικούς στόχους, όπως είναι οι χρωστικές ουσίες ενός τατουάζ, αποφεύγοντας τον τραυματισμό της γύρω περιοχής.

Επιπλέον, το Fotona MaQX συνδυάζει τέσσερα διαφορετικά μήκη κύματος (Nd:YAG 1064nm, KTP 532nm, 650nm και 585nm), που του δίνουν τη δυνατότητα να αφαιρεί αποτελεσματικά τα πολύχρωμα τατουάζ, καθώς κάθε μήκος κύματος είναι κατάλληλο για να σβήνει συγκεκριμένες αποχρώσεις. Συνεπώς, για την αφαίρεση ενός πολύχρωμου τατουάζ απαιτείται συνδυασμός διαφορετικών μήκων κύματος κάτι που μέχρι πρότινος αποτελούσε βασικό εμπόδιο για τα παλαιότερα Laser που εξέπεμπαν σε ένα μόνο μήκος κύματος κι έτσι αφαιρούσαν μόνο ένα μέρος των πολύχρωμων τατουάζ.

Πώς δρα το Fotona MaQX

Το Fotona MaQX αποτελεί την πλέον εξελιγμένη πλατφόρμα Laser που επιτρέπει τη μετατροπή του μήκους κύματος ανάλογα με τις αποχρώσεις που στοχεύει.

 • 1064nm για τις πιο σκουρόχρωμες χρωστικές ουσίες (μαύρο, καφέ, μπλε)
 • 532nm για τις αποχρώσεις του κόκκινου, του κίτρινου, του πορτοκαλί, του ταμπά και του μωβ
 • 650nm για τις αποχρώσεις του πράσινου
 • 585nm για τις αποχρώσεις του γαλάζιου

Πώς δρα το Fotona MaQX

Το Fotona MaQX Laser εκπέμπει πολύ σύντομους και ισχυρούς παλμούς φωτεινής ενέργειας που εισχωρούν βαθιά μέσα στο δέρμα και στοχεύουν τις χρωστικές ουσίες του τατουάζ. Η ενέργεια απορροφάται από τα μόρια των χρωστικών ουσιών και μετατρέπεται σε φωτοακουστικά κύματα που διασπούν τα μόρια της μελάνης σε μικροσκοπικά σωματίδια, τα οποία είναι πολύ εύκολο στη συνέχεια να αποβληθούν από το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού!

Το τατουάζ αποχρωματίζεται σταδιακά με κάθε συνεδρία έως ότου εξαφανίζεται εντελώς. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία, είναι ορατή η διαφορά, καθώς το Laser δρα με επιτυχία στις βαθύτερες χρωματισμένες δομές του τατουάζ.

Αφαίρεση τατουάζ χωρίς ουλές και σημάδια

Το Fotona MaQX εξασφαλίζει αφαίρεση των τατουάζ χωρίς ουλές και σημάδια, καθώς διαθέτει μία ακόμα καινοτόμα πατενταρισμένη τεχνολογία. Το FracTΑΤ®, είναι ένας εξελιγμένος μηχανισμός που αναπτύχθηκε και κατοχυρώθηκε από τη Fotona με στόχο να προλαμβάνει τη βλάβη του δέρματος, καθώς ελαχιστοποιεί το φαινόμενο “frosting” (άσπρισμα του τατουάζ την ώρα της εφαρμογής) που είναι ιδιαίτερα σύνηθες με άλλα Laser.

Τι προκαλεί το φαινόμενο “frosting”; Καθώς η υψηλή ενέργεια του Laser διασπά τα μόρια της χρωστικής ουσίας μέσα στο δέρμα, απελευθερώνονται ορισμένα αέρια τα οποία ανεβαίνουν στην επιδερμίδα και σχηματίζουν ένα στρώμα από λευκές φυσαλίδες. Το στρώμα αυτό αποτελεί εμπόδιο για τους επόμενους παλμούς του Laser, μειώνοντας την αποτελεσματικότητά του, και την ίδια στιγμή προκαλεί μία πρόσθετη μηχανική βλάβη στο δέρμα, αυξάνοντας τον κίνδυνο σχηματισμό ουλής.

Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία FracTAT®, το Laser ανοίγει μικροσκοπικές οπές (micro-drilling) μέσα στο τατουάζ πριν την εφαρμογή της δέσμης του. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργεί εξόδους διαφυγής για τα αέρια που σχηματίζονται τη στιγμή διάσπασης των μορίων της μελάνης και ευθύνονται για το φαινόμενο “frosting”. Έτσι, τα αέρια ελευθερώνονται άμεσα χωρίς να δημιουργείται υπερβολική πίεση στην περιοχή.

Το FracTAT® ελαχιστοποιεί τη βλάβη και την ταλαιπωρία του δέρματος, ενώ επιταχύνει και την αφαίρεση των τατουάζ που αντιστέκονται είτε λόγω χρώματος, είτε λόγω βαθύτερου εμποτισμού της μελάνης από τον tattoo artist. Τέτοιου τύπου τατουάζ  χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να σβηστούν, όμως με τη χρήση της τεχνολογίας FracTAT® αφαιρούνται σε λιγότερες συνεδρίες και με λιγότερα περάσματα του Laser.

Θεραπεία με ένα απλό Q-Switched Laser

 • Πριν τη θεραπεία
 • Πρώτη θεραπεία με ένα απλό Q-Switched Laser
 • Σχηματισμός αερίων αμέσως μετά τη θεραπεία (φαινόμενο “frosting”)
 • Αδυναμία των επόμενων παλμών του Q-Switched Laser να φτάσουν στις χρωστικές ουσίες των βαθύτερων στρωμάτων

Θεραπεία με τη χρήση του FracTAT® του Fotona MaQX

 • Άνοιγμα μικροοπών με τη χρήση του ablative Fractional Laser
 • Πρώτη θεραπεία με το Fotona MaQX Laser
 • Ελαχιστοποιημένο φαινόμενο “frosting”
 • Δυνατότητα των επόμενων παλμών του Fotona MaQX Laser να φτάσουν στις χρωστικές ουσίες των βαθύτερων στρωμάτων

Ποια τατουάζ αφαιρεί το Fotona MaQX; ΟΛΑ!

Το Fotona MaQX είναι κατάλληλο και για τα 4 είδη τατουάζ:

 1. Επαγγελματικά τατουάζ: Τα επαγγελματικά τατουάζ γίνονται από επαγγελματίες tattoo artists, οι οποίοι χρησιμοποιούν μια δονούμενη βελόνα. Οι χρωστικές ουσίες εισχωρούν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα μελάνης και έχουν μεγαλύτερη ποικιλία ως προς τη σύνθεση των χρωστικών ουσιών που χρησιμοποιούνται σε σχέση με τα ερασιτεχνικά τατουάζ.
 2. Ερασιτεχνικά τατουάζ: Τα ερασιτεχνικά τατουάζ γίνονται από μη επαγγελματίες, συχνά με το χέρι ή με βελόνα. Τις περισσότερες φορές έχουν μαύρο χρώμα. Πολύ συχνά τα μελάνια που χρησιμοποιούνται για αυτά τα τατουάζ δεν είναι καθαρά, αλλά έχουν αναμιχθεί με άλλες χημικές χρωστικές ουσίες. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει τη διαδικασία αφαίρεσής τους από το δέρμα.
 3. Αισθητικά τατουάζ: Είναι τα τατουάζ που χρησιμοποιούνται για αισθητικούς λόγους, για παράδειγμα μόνιμο μακιγιάζ (φρύδια, περίγραμμα χειλιών) ή για την κάλυψη ουλών ή σημαδιών. Στα αισθητικά τατουάζ συνήθως χρησιμοποιείται ποικιλία χρωμάτων και συνεπώς χημικών ουσιών. Αυτό είναι που δυσκολεύει και την αφαίρεσή τους.
 4. Τραυματικά τατουάζ: Τα τραυματικά τατουάζ είναι αυτά που προκαλούνται από κάποιο τραυματισμό και προκύπτουν από ξένες ουσίες (π.χ. χώμα, χαλίκι, άσφαλτος) που εισέρχονται στο δέρμα. Αυτοί οι τραυματισμοί αντιμετωπίζονται – με διαφορετική επιτυχία – χρησιμοποιώντας τους ίδιους τρόπους με αυτούς που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση άλλων τύπων τατουάζ.

Συχνές Ερωτήσεις

Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος αφαίρεσης τατουάζ;

Η αφαίρεση τατουάζ με το Fotona MaQX Laser αποτελεί παγκοσμίως την πιο αποτελεσματική μέθοδο αφαίρεσης tattoo, καθώς συνδυάζει 4 διαφορετικά μήκη κύματος και τέτοια τεχνολογία που του επιτρέπουν να σβήνει όλα τα χρώματα γρήγορα και αποτελεσματικά. Μάλιστα, χάρη στην τεχνολογία FracTAT®, που αναπτύχθηκε και κατοχυρώθηκε από τη Fotona, ελαχιστοποιείται το φαινόμενο “frosting”, που με τα παλαιότερα Laser αποτελούσε εμπόδιο στη θεραπεία και ευθυνόταν για τον σχηματισμό ουλών. Με το Fotona MaQX, η αφαίρεση του τατουάζ επιτυγχάνεται με 50% λιγότερες συνεδρίες και δεν μένουν πίσω ίχνη, ουλές ή σημάδια.

Πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν για την πλήρη αφαίρεση του τατουάζ;

Χάρη στην εξελιγμένη τεχνολογία του Fotona MaQX, χρειάζονται κατά μέσο όρο 6 συνεδρίες, δηλαδή οι μισές από όσες χρειάζονται με ένα Laser παλαιότερης τεχνολογίας. Αυτό βέβαια εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως: το σημείο του σώματος (στα χέρια και τα πόδια απαιτούνται περισσότερες συνεδρίες σε σχέση με τον κορμό), την ηλικία του τατουάζ (τα πιο πρόσφατα αφαιρούνται πιο γρήγορα), το χρώμα και τον τύπο του τατουάζ (ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό). Χάρη στην τεχνολογία FracTAT®, ένα μεγάλο ποσοστό των τατουάζ αποχρωματίζεται έως και 40% από την πρώτη κιόλας συνεδρία, ενώ στην 5η συνεδρία το ποσοστό φτάνει το 90%. Τα ίδια τατουάζ θα χρειάζονταν 8-12 συνεδρίες με τα παλαιότερα Laser.

Ποιο είναι το κόστος της θεραπείας;

Το κόστος εξαρτάται από την έκταση του τατουάζ, το χρώμα και το βάθος εμποτισμού της χρωστικής. Για τον λόγο αυτό προηγείται πάντα μια ενημερωτική συνεδρία κατά την οποία ο δερματολόγος θα σας ενημερώσει για όλα όσα πρέπει να ξέρετε. Κατά μέσο χρειάζονται 6 συνεδρίες, αλλά κάθε περίπτωση είναι μοναδική και γι’ αυτό προηγείται αξιολόγηση από τον δερματολόγο.

Ποιος είναι ο κατάλληλος ειδικός για να πραγματοποιηθεί η αφαίρεση τατουάζ με ασφάλεια;

Δυστυχώς, όπως υπάρχουν ερασιτέχνες που κάνουν τατουάζ, υπάρχουν και «ερασιτέχνες» για την αφαίρεσή τους. Όμως, η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ είναι μια ιατρική πράξη και για να εφαρμόζεται με απόλυτη ασφάλεια, είναι σημαντικό να πραγματοποιείται από δερματολόγο με εξειδίκευση στα Laser.

Ποιος είναι ο κατάλληλος ειδικός για να πραγματοποιηθεί η αφαίρεση τατουάζ με ασφάλεια;

Δυστυχώς, όπως υπάρχουν ερασιτέχνες που κάνουν τατουάζ, υπάρχουν και «ερασιτέχνες» για την αφαίρεσή τους. Όμως, η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ είναι μια ιατρική πράξη και για να εφαρμόζεται με απόλυτη ασφάλεια, είναι σημαντικό να πραγματοποιείται από δερματολόγο με εξειδίκευση στα Laser.

Ποια είναι η διαδικασία για την αφαίρεση τατουάζ;

Πριν την αφαίρεση, ο δερματολόγος θα χρειαστεί ορισμένες πληροφορίες όπως πόσο παλιό είναι, αλλά και αν δημιουργήθηκε από επαγγελματία ή ερασιτέχνη tattoo artist. Επίσης, θα χρειαστεί να ελέγξει την ποιότητα του δέρματός σας, αλλά και να ψηλαφίσει την περιοχή που βρίσκεται το τατουάζ (κυρίως για να βεβαιωθεί ότι δεν έχει δημιουργηθεί κάποια σκλήρυνση ή ουλή). Πριν την έναρξη της θεραπείας, ο δερματολόγος θα προτείνει τη χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας, αν και η διαδικασία είναι ανεκτή. Τέλος, για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια με κάθε τρόπο, απαιτείται τόσο εκείνος, όσο κι εσείς να φορέσετε τα ειδικά προστατευτικά γυαλιά κατά τη διάρκεια της εφαρμογής.

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να αφαιρέσετε ένα τατουάζ;

Συμβαίνει συχνά οι άνθρωποι να θέλουν να απαλλαγούν από ένα τατουάζ που έγινε παρορμητικά. Ωστόσο, ιδανικά θα πρέπει να μεσολαβούν περίπου 2 μήνες ανάμεσα στην ημέρα που πραγματοποιήθηκε το τατουάζ και την πρώτη συνεδρία λέιζερ για την αφαίρεσή του. Τατουάζ που έχουν παραμείνει στο δέρμα για περισσότερο από τρία χρόνια, είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθούν. Στην πρώτη σας επίσκεψη, ο δερματολόγος θα εκτιμήσει πόσες συνεδρίες θα χρειαστούν την αφαίρεση του δικού σας τατουάζ βάσει των χαρακτηριστικών και της ηλικίας του. Στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζονται περίπου 6 συνεδρίες με απόσταση 6-8 εβδομάδων για την πλήρη αφαίρεσή του, ενώ θα χρειαστούν περίπου οι μισές αν επιθυμείτε να μην το σβήσετε εντελώς αλλά να προβείτε σε ένα cover-up!

Πονάει η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ;

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ασθενών, ο πόνος είναι ελάχιστος ή ανεκτός. Το επίπεδο του πόνου εξαρτάται από το είδος του τατουάζ, το σημείο στο οποίο βρίσκεται και την ανοχή του κάθε ατόμου στον πόνο, κάτι που ισχύει άλλωστε και κατά τη διαδικασία δημιουργίας του τατουάζ. Πάντως, αν κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να γίνει χρήση ειδικής κρέμας που μουδιάζει την αίσθηση στην περιοχή.

ΙΑΤΡΕΙΑ DERMADVANCE