Skin Boosters: Συνολική βιο-αναδιαμόρφωση του δέρματος με υαλουρονικό υψηλής συγκέντρωσης

Καινοτόμος μηχανισμός βιο-αναδιαμόρφωσης του δέρματος

Εφαρμογή βιοσυμβατού υαλουρονικού υψηλής συγκέντρωσης

Διέγερση παραγωγής 4 διαφορετικών τύπων κολλαγόνου και ελαστίνης

Βαθιά ενυδάτωση, λείανση ρυτίδων, αντιμετώπιση χαλάρωσης

Ενίσχυση στήριξης των ιστών, αποτέλεσμα φυσικού λίφτινγκ

Θεαματική βελτίωση της υφής και της ποιότητας του δέρματος

Επανόρθωση και πρόληψη των σημαδιών γήρανσης & φωτογήρανσης

Αποτέλεσμα που διαρκεί και μετά την απορρόφηση του υαλουρονικού

Κατάλληλη θεραπεία για πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, ράχη χεριών

Skin Boosters: Μία θέραπεια με υαλουρονικό!

Μία νέα κατηγορία προϊόντων έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στα fillers και τη μεσοθεραπεία, συστήνοντάς μας τον καινοτόμο μηχανισμό του Bio-Remodelling (βιο-αναδιαμόρφωση). Πρόκειται για τα skin boosters που εκμεταλλεύονται τις ισχυρές αντιγηραντικές και ενυδατικές ιδιότητες του υαλουρονικού οξέος για να δώσουν, όπως αποκαλύπτει και το όνομά τους, μία ώθηση στο δέρμα να αναζωογονηθεί και αναδιαμορφωθεί δομικά με τον πιο φυσικό τρόπο.

Υαλουρονικό, το Νο1 antiaging υλικό

Η αναπλήρωση του υαλουρονικού είναι πάντα το ζητούμενο όταν στόχος είναι η αποκατάσταση της νεότητας του προσώπου. Το υαλουρονικο οξύ είναι μία ουσία που υπάρχει εκ φύσεως στο δέρμα, μοιάζει με gel και λειτουργεί σαν σφουγγάρι. Κρατάει μέσα του την υγρασία και κάνει το δέρμα να δείχνει σφριγηλό, απαλό και ενυδατωμένο. Με το πέρασμα των χρόνων όμως, μειώνεται σταθερά η παραγωγή του από τον οργανισμό με αποτέλεσμα το δέρμα να χαλαρώνει και να χάνει τον νεανικό όγκο, τη φρεσκάδα και την απαλότητά του. Αυτό εξηγεί γιατί το υαλουρονικό αποτελεί βασικό συστατικό στα περισσότερα anti-aging καλλυντικά προϊόντα, serums, κρέμες αλλά και αισθητικές θεραπείες.
Για πρώτη φορά όμως, το υαλουρονικό οξύ παίρνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία θεραπεία που το χρησιμοποιεί με τον πιο «έξυπνο» τρόπο!

Για ουσιαστικό αποτέλεσμα μακράς διάρκειας

Τα skin boosters εκμεταλλεύονται το υαλουρονικό οξύ με τον πιο ουσιώδη τρόπο. Με δεδομένο μάλιστα ότι τα νέα beauty trends αγαπούν τα πιο φυσικά αποτελέσματα και απομακρύνονται από τα φανερά «πειραγμένα» πρόσωπα, το υαλουαρονικό χρησιμοποιείται αυτή τη φορά για να αναζωογονήσει εκ των έσω το δέρμα και να χαρίσει ένα φυσικό, ανανεωμένο αποτέλεσμα μακράς διάρκειας. Με τα skin boosters, το υαλουρονικό δεν εφαρμόζεται κάτω από το δέρμα για να γεμίσει τις βαθιές ρυτίδες, να αποκαταστήσει τον χαμένο όγκο και να ενισχύσει συγκεκριμένα σημεία του προσώπου (π.χ. ζυγωματικά, χείλη, πηγούνι). Αντιθέτως, εφαρμόζεται μέσα στο δέρμα για να εξασφαλίσει ασυναγώνιστα επίπεδα ενυδάτωσης και κολλαγονογένεσης, επιτυγχάνοντας έτσι ένα πιο ουσιαστικό και διαχρονικό αποτέλεσμα ανανέωσης.

Σε τι διαφέρουν τα skin boosters από τη μεσοθεραπεία;

Τα skin boosters αποτελούν μια μορφή μεσοθεραπείας, καθώς εγχέονται στη μεσαία στιβάδα του δέρματος (χόριο) με στόχο να θρέψουν, να ενυδατώσουν και να «ξυπνήσουν» τους ινοβλάστες για να αρχίσουν να παράγουν εντατικά κολλαγόνο και ελαστίνη. Ωστόσο, αν και στη σύνθεσή τους μπορεί να περιλαμβάνουν μερικές από τις ουσίες που χρησιμοποιούνται και στα «κοκτέιλ» μεσοθεραπείας (όπως βιταμίνες, αμινοξέα, μέταλλα και ιχνοστοιχεία), περιέχουν πιο σταθεροποιημένα συστατικά και κατά κύριο λόγο υαλουρονικό οξύ (σε υψηλότερη συγκέντρωση και υψηλότερο μοριακό βάρος) που σημαίνει ότι το αποτέλεσμα είναι πιο ενισχυμένο, διαρκεί περισσότερο και χρειάζονται λιγότερες συνεδρίες για να φανεί η διαφορά.

Σε τι διαφέρουν τα skin boosters από τα fillers;

Σε αντίθεση με τα fillers, που χρησιμοποιούνται σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου για την αναπλήρωση του χαμένου όγκου, την ανάδειξη των χαρακτηριστικών και το γέμισμα των ρυτίδων που «χαράσσουν» έντονα το δέρμα (π.χ. ρινοπαρειακές, tear trough), τα skin boosters μπορούν να εφαρμοστούν σε όλο το πρόσωπο, αλλά και σε περιοχές όπου τα fillers συναντούν εμπόδια, όπως τον λαιμό, το ντεκολτέ και τη ράχη των χεριών. Τα skin boosters έχουν πιο λεπτόρρευστη σύνθεση, καθώς δημιουργούνται με θερμική και όχι χημική διαδικασία, με αποτέλεσμα να ρέουν σαν gel μέσα στο δέρμα. Στόχος τους είναι να εξασφαλίσουν τη βαθιά ενυδάτωση, την αναδόμηση των ιστών και τελικά τη θεαματική βελτίωση της συνολικής ποιότητας του δέρματος.

Τι αποτελέσματα προσφέρει το Bio-Remodelling

Τα skin boosters καινοτομούν με τη δράση του Bio-Remodelling. Δεν δρουν τοπικά όπως τα fillers, αλλά συνολικά προσφέροντας μακροχρόνιο αποτέλεσμα καθώς αναδιαμορφώνουν τη δομή του δέρματος, ποντάροντας στην ενισχυμένη ενυδάτωσή του που αποτελεί και το κλειδί για τη νεανική όψη του. Καθώς εγχέονται μέσα στο χόριο, εκεί όπου βρίσκονται οι πολύτιμοι ινοβλάστες, διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, των δύο δομικών και καθοριστικών υλικών για τη στήριξη και τη σύνδεση των ιστών του δέρματος, αλλά και τη δυνατότητα επανόρθωσης των επιπτώσεων της γήρανσης. Με λίγα λόγια, τα skin boosters «ξυπνάνε» τις εσωτερικές διεργασίες επισκευής των ιστών με αποτέλεσμα ένα νεανικό, σφριγηλό και λείο δέρμα.
Το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι άμεσο, όπως με τα fillers που με μία κίνηση γεμίζουν τις ρυτίδες του δέρματος, όμως είναι πιο ουσιαστικό και διαχρονικό, καθώς τα skin boosters στοχεύουν στη μακροχρόνια δημιουργία νέου δερματικού ιστού και άρα χαρίζουν φυσικό όγκο, πυκνότητα και σφριγηλότητα στο δέρμα.
Η δράση του υαλουρονικού δεν τελειώνει μόλις αυτό μεταβολιστεί από τον οργανισμό, όπως συμβαίνει με τα fillers. Αντιθέτως, το υψηλής συγκέντρωσης υαλουρονικό των skin boosters έχει εκκινήσει μία εσωτερική διεργασία αυτο-αποκατάστασης του δέρματος που συνεχίζεται και μετά από τη δική του αποβολή. Τα αποτελέσματα βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου και μπορούν να ενισχυθούν με θεραπείες συντήρησης.

  • Το δέρμα δείχνει πιο σφιχτό, λαμπερό και απαλό
  • Η επιδερμίδα ακτινοβολεί υγεία
  • Οι γραμμές έκφρασης και οι ρυτίδες γίνονται λιγότερο ευδιάκριτες
  • Επανορθώνεται η χαλαρή και πλαδαρή όψη
  • Οι κάθετες «ρυτίδες καπνιστή» στα χείλη (barcode lines) λειαίνονται
  • Οι ουλές ακμής βελτιώνονται σημαντικά
  • Το περίγραμμα του προσώπου ανορθώνεται και σμιλεύεται
  • Ανανεώνεται το δέρμα στον λαιμό, το ντεκολτέ, τη ράχη των χεριών
  • Επιβραδύνεται η διαδικασία γήρανσης του δέρματος
  • Μακροχρόνιο αποτέλεσμα που ενισχύεται με κάθε θεραπεία

Πρίν – Μετά

PROFHILO

Έχει χαρακτηριστεί ως το «αναίμακτο λίφτινγκ των 5 σημείων», αφού συνοδεύεται από ειδικό πρωτόκολλο εγχύσεων σε 5 συγκεκριμένα σημεία του προσώπου δεξιά και αριστερά αντίστοιχα (ζυγωματικά, δίπλα στη μύτη, δίπλα στο αυτί, στη γωνία της κάτω γνάθου και στο πηγούνι) που επαρκεί για τη συνολική αναζωογόνησή του. Το Profhilo είναι το πρώτο skin booster που περιέχει 100% καθαρό υαλουρονικό οξύ και μάλιστα στην πιο υψηλή συγκέντρωση (64mg σε σύριγγα 2ml)! Είναι βιοσυμβατό, καθώς παράγεται με διαδικασία βιολογικής ζύμωσης και δεν περιέχει κανένα πρόσθετο φαρμακευτικό συστατικό. Το Profhilo διεγείρει με φυσικό τρόπο την παραγωγή 4 διαφορετικών τύπων κολλαγόνου και ελαστίνης  και μεταμορφώνει το αφυδατωμένο, θαμπό δέρμα που αποτελεί βασικό δείκτη γήρανσης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια στο πρόσωπο, τον λαιμό, το ντεκολτέ, τους ώμους, τα μπράτσα, τη ράχη των χεριών, αλλά και γύρω από τα χείλη για τις ρυτίδες καπνιστή (barcode lines).

Αριθμός συνεδριών: Για το πρόσωπο, αρκούν 2 συνεδρίες με απόσταση 30 ημερών. Για τις περιοχές του σώματος, ενδέχεται να χρειαστεί και 3η συνεδρία.

ΕJAL 40

To skin booster Ejal 40 αποτελεί προϊόν ιταλικών ερευνητικών κέντρων. Σε σύριγγα των 2ml περιέχει 40mg υαλουρονικό οξύ μεσαίου μοριακού βάρους (1.200-18.00kDalton), το οποίο αποδείχτηκε ότι αποτελεί τη βέλτιστη φόρμουλα για να αναδομήσει και να ενισχύσει την εξωκυτταρική μήτρα που αναζωογονεί το δέρμα. Εφαρμόζεται με μία καινοτόμα τεχνική βιο-αναζωογόνησης 4 σημείων. Η τεχνική 4 BRP (4 Bio Revitalization Points) αυξάνει τη βιοσυνθετική ικανότητα των ινοβλαστών. Διαμορφώνει το βέλτιστο φυσιολογικό περιβάλλον και ενισχύει τις κυτταρικές δραστηριότητες με στόχο να αναζωογονήσει το δέρμα που έχει αφυδατωθεί και έχει υποστεί βλάβες λόγω γήρανσης και έκθεσης στον ήλιο (φωτογήρανση), ενώ ενδείκνυται και για την αντιμετώπιση των ραγάδων.

Αριθμός συνεδριών: Προτείνονται 3 θεραπείες με απόσταση ενός μήνα μεταξύ τους.

TKN HA 3

Πρόκειται για ένα skin booster δεύτερης γενιάς που περιέχει 9mg/ml μη διασταυρωμένο υαλουρονικό οξύ στο υψηλότερο μοριακό βάρος της αγοράς (3.000kDalton)! Είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει σε σχέση με το υαλουρονικό οξύ που βρίσκεται εκ φύσεως στο ανθρώπινο δέρμα. Χάρη στα μεγαλύτερα μόριά του, διασπάται πιο αργά με αποτέλεσμα η δράση του να διαρκεί περισσότερο. Συγκεκριμένα παραμένει μέσα στο δέρμα για 56 ημέρες. Στο διάστημα αυτό, απελευθερώνει αργά τα μόριά του και διεγείρει την παραγωγή 4 διαφορετικών τύπων κολλαγόνου και ελαστίνης, προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση, βελτίωση της ελαστικότητας και της ποιότητας του δέρματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ, για να επανορθώσει αλλά και να προλάβει τα σημάδια γήρανσης.

Αριθμός συνεδριών: Ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος, πραγματοποιούνται 3-6 συνεδρίες με μεσοδιαστήματα 2-4 βδομάδων.

 

RRS HA

To skin booster RRS HA της ισπανικής εταιρίας Aesthetic Dermal περιέχει 7mg/ml υαλουρονικό οξύ και είναι εμπλουτισμένο με 15 αμινοξέα (γλυκίνη, λυσίνη, προλίνη, ισολευκίνη και άλλα) με στόχο να προσφέρει ένα βιο-αναζωογονητικό αποτέλεσμα μεγάλης διάρκειας. Εφαρμόζεται με μία ειδική μέθοδο 7 σημείων σε κάθε πλευρά του προσώπου και αντιμετωπίζει την ξηρή και αφυδατωμένη επιδερμίδα, απαλύνει τις ρυτίδες, αποκαθιστά τον τόνο του δέρματος, μειώνει τη χαλάρωση και καταπολεμάει τα σημάδια φωτογήρανσης, χαρίζοντας ένα φωτεινό, λαμπερό δέρμα. Μάλιστα, η παρουσία ενός εντελώς νέου συστατικού (osmolite) στη σύνθεσή του, προλαμβάνει την αλληλεπίδραση μεταξύ των ενεργών συστατικών και εξασφαλίζει τη μέγιστη αξιοποίησή τους από τα κύτταρα του δέρματος.

Αριθμός συνεδριών: Δύο συνεδρίες είναι συνήθως αρκετές για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Συχνές Ερωτήσεις

Πότε θα δω αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα των skin boosters αναπτύσσονται σταδιακά μέσα στις επόμενες βδομάδες, καθώς το δέρμα αναζωογονείται εκ των έσω με φυσικό τρόπο. Αρχικά το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό και δείχνει πιο υγιές και ενυδατωμένο, ενώ σταδιακά γίνεται όλο και πιο σφιχτό και σφριγηλό με αποτέλεσμα να απαλύνονται οι ρυτίδες, να ανορθώνονται οι ιστοί και να βελτιώνεται το περίγραμμα του προσώπου. Μετά τη 2η συνεδρία, μεγιστοποιείται το αποτέλεσμα και παρατηρείται ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση στην υφή και την ποιότητα της επιδερμίδας. Ακόμα και μετά τον μεταβολισμό του skin booster από τον οργανισμό, τα οφέλη δεν σταματούν. Το υαλουρονικό υψηλής συγκέντρωσης έχει εκκινήσει τις εσωτερικές διεργασίες αυτο-αποκατάστασης του δέρματος που συνεχίζουν να εξελίσσονται και μετά τη δική του αποβολή. Τα αποτελέσματα μπορούν να ενισχυθούν και να διατηρηθούν μακροχρόνια με θεραπείες συντήρησης.

Πονάει;

Όχι. Τα skin boosters εφαρμόζονται με πολύ λεπτές βελόνες και απαιτούν πολύ λίγα τσιμπήματα σε συγκεκριμένα σημεία (που αναφέρονται ως Bio Aesthetic ή Bio Revitalization Points), καθώς το υαλουρονικό είναι λεπτόρρευστο και απλώνεται μόνο του σε όλη την επιφάνεια της θεραπείας. Ωστόσο, αν το επιθυμείτε, μπορεί να προηγηθεί τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας ώστε η περιοχή της θεραπείας να μουδιάσει εντελώς.

Είναι ασφαλής θεραπεία;

Τα skin boosters αποτελούν απολύτως ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες βιο-αναδιαμόρφωσης του δέρματος. Καθώς δεν περιέχουν πρόσθετα χημικά συστατικά, ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες ανεπιθύμητων ενεργειών, όπως εκδήλωση οιδημάτων ή εκχυμώσεων (μώλωπες). Επιπλέον, καθώς το υαλουρονικό έχει λεπτόρρευστη υφή, δεν είναι ψηλαφητή η παρουσία του κάτω από το δέρμα.

Χρειάζεται χρόνος αποθεραπείας;

Όχι. Μετά τη θεραπεία, μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Είναι κατάλληλη θεραπεία για ‘μένα;

Τα skin boosters είναι κατάλληλη θεραπεία για όποιον επιθυμεί να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματός του, να το διατηρήσει νεανικό, σφριγηλό και ενυδατωμένο, να επανορθώσει και να προλάβει τα σημάδια γήρανσης και φωτογήρανσης. Είναι μία θεραπεία που δεν αλλοιώνει, ούτε επηρεάζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Αντιθέτως, προσφέρει ένα απολύτως φυσικό αποτέλεσμα, καθώς ενεργοποιεί τους μηχανισμούς αυτο-διόρθωσης του δέρματος με στόχο το φυσικό λίφτινγκ!

ΙΑΤΡΕΙΑ DERMADVANCE