Διακριτικα & Αμεσα – Αφαιρεση σε 1 επισκεψη

Αφαιρει ακομη και τις βλαβες που δεν φαινονται με γυμνο ματι

warts highlight laser

Μονιμη Αφαιρεση με το κορυφαιο Ultra Pulse Laser

Thread lift highlight duration image

Παρακολουθηση ασθενους εως και 9 μηνες μετα

Tattoo removal highlight painless image

Δεν Ποναει – Δεν Αφηνει Σημαδια

Αμεση επιστροφη στις Δραστηριοτητες σας

Δυνατοτητα επιλογης θεραπειας απο ανδρα ή γυναικα ιατρο

Rosacea highlight treatment image

Θεραπεια και του ερωτικου συντροφου για την αποτροπη νεας μολυνσης

Cavitation highlight approved image

Συνδυασμος ιατρικων ειδικοτητων: Αφροδισιολογος, Δερματολογος, Ουρολογος, Γυναικολογος

Κονδυλωματα και Καρκινος: Ποια η σχεση τους;

Οι τύποι του HPV που προκαλούν εξωτερικά ορατά κονδυλώματα, τύποι HPV 6 και 11, σπάνια προκαλούν καρκίνο. Άλλοι τύποι HPV, συχνότερα τύποι 16, 18, 31, 33 και 35, είναι λιγότερο συχνοί στα ορατά κονδυλώματα αλλά συνδέονται στενά με τους πρωκτογεννητικούς καρκίνους, όπως:

  • Ενδοεπιθηλιακή νεοπλασία του πέους, του αιδοίου και του δέρματος του πρωκτού.
  • Διηθητικό καρκίνωμα πλακωδών κυττάρων (SCC) του τραχήλου της μήτρας, του πέους, του αιδοίου και του πρωκτού.

Ο HPV προκαλεί επίσης ορισμένες περιπτώσεις στοματικού και ρινοφαρυγγικού καρκίνου.

Μόνο ένα μικρό ποσοστό των μολυσμένων ατόμων αναπτύσσουν καρκίνο των γεννητικών οργάνων. Αυτό συμβαίνει επειδή η HPV λοίμωξη είναι μόνο ένας παράγοντας στη διαδικασία, το κάπνισμα και το ανοσοποιητικό σύστημα είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη καρκίνου.

Είναι γνωστό ότι οι περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας προκαλούνται από μόλυνση του HPV. Έτσι, είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι γυναίκες με κονδυλώματα του ανώτερου γεννητικού συστήματος να εξετάζονται στα συνιστώμενα διαστήματα, χωρίς αναβολή. Δεν χρειάζεται να κάνετε εξετάσεις τραχήλου πιο τακτικά εάν έχετε κονδυλώματα του ανώτερου γεννητικού συστήματος.

Τα τραχηλικά δείγματα που λαμβάνονται σε τεστ Παπ ανιχνεύουν πρώιμες ανωμαλίες του τραχήλου της μήτρας, οι οποίες μπορεί στη συνέχεια να αντιμετωπιστούν. Εάν αυτές οι ανωμαλίες αγνοηθούν επί μακρό χρονικό διάστημα, θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε καρκίνο.

Φαίνεται, επίσης, ότι ο κίνδυνος άλλων μορφών καρκίνου είναι ελαφρώς υψηλότερος, εάν έχετε λοίμωξη από HPV. Αυτό περιλαμβάνει άλλους καρκίνους στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και ορισμένων μορφών καρκίνου του στόματος, του φάρυγγα και του λαιμού.

Πως προκαλει καρκινο ο HPV;

Ο HPV μπορεί να προκαλέσει τα φυσιολογικά κύτταρα στο μολυσμένο δέρμα να μετατραπούν σε μη φυσιολογικά.
Τις περισσότερες φορές, δεν μπορείτε να δείτε ή να αισθανθείτε αυτές τις αλλαγές κυττάρων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το σώμα παλεύει μόνο του, με φυσικό τρόπο, τη μόλυνση από HPV και τα μολυσμένα κύτταρα στη συνέχεια επανέρχονται σε κανονικά. Αλλά σε περιπτώσεις που ο οργανισμός δεν καταπολεμήσει τον ιό, ο HPV μπορεί να προκαλέσει ορατές αλλαγές και ορισμένοι τύποι του ιού HPV μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο. Ο καρκίνος που προκαλείται από τον HPV συχνά παίρνει χρόνια για να αναπτυχθεί μετά την αρχική μόλυνση από HPV.