Ολοσωματικός έλεγχος χαρτογράφησης σπίλων(ελιές) από 150€ ή τμηματικός έλεγχος, χαρτογράφηση σπίλων από 100 €
Δυνατοτητα αφαιρεσης με 1 επίσκεψη

Onychomycoses highlight laser image

Προληψη δερματικου Καρκινου

Cryolipolysis highlight permanent image

Ολοσωμη 360° εξεταση με εξειδικευμενη ψηφιακη συσκευη

Rosacea highlight decolouring image

Εντοπιζεται και εξεταζεται καθε βλαβη του δερματος και καθε σπιλος ξεχωριστα

Rosacea highlight increases image

Ανιχνευση νεοεμφανιζομενων και μεταβαλλομενων σπιλων

Ψηφιακη χαρτογραφηση για καθε σπιλο με ειδικα ψηφιακα μικροσκοπια

Tattoo removal highlight painless image

Eντελως ανωδυνος ελεγχος & χωρις ιοντιζουσα ακτινοβολια

ΙΑΤΡΕΙΑ DERMADVANCE

Αναλυτικό κόστος ολοσωματικής απεικόνισης

Mέχρι 30 σπίλους
Από 100€ 

Mέχρι 50 σπίλους
Από 150€

Από 50 σπίλους
Σε συνεννόηση με τον δερματολόγο

Όλοι οι άνθρωποι έχουν στο σώμα τους σπίλους. Η ύπαρξη πολλών σπίλων, η αθροιστικά υπέρμετρη έκθεση στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία και το οικογενειακό ιστορικό μελανώματος είναι σημαντικοί παράγοντες για την εκτίμηση του κινδύνου εμφάνισης μελανώματος σε ασθενείς με σπίλους.

Ευτυχώς μικρό ποσοστό σπίλων έχει τη δυνατότητα κακοήθης εξαλλαγής, σπάνια εξελίσσονται σε μελάνωμα, τον πιο επιθετικό ανθρώπινο καρκίνο. Η διάγνωση του μελανώματος απαιτεί εμπειρία, κλινική υποψία και άρτιο υλικοτεχνολογικό εξοπλισμό.

Ο ιατρός της κλινικής είναι μετεκπαιδευμένος στο εξωτερικό στην πρώιμη διάγνωση μελανώματος με την τεχνική της δερματοσκόπησης – χαρτογράφησης σπίλων (Gratz AUSTRIA 2009).

Αφαιρεση Σπιλων - Ελιων

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΡΜΑΤΟΣΚΟΠΗΣΗ;

Δερματοσκοπηση

Η δερματοσκόπηση αποτελεί μια σύγχρονη αναίμακτη διαγνωστική τεχνική. Στη δερματοσκόπηση γίνεται χρήση ειδικών φακών και ηλεκτρονικών συσκευών τα οποία έχουν την ικανότητα μεγέθυνσης και εκπομπής πολωμένου φωτός, με σκοπό να αξιολογούνται ειδικά μορφολογικά χαρακτηριστικά των υπό εξέταση βλαβών (χρώμα βλάβης, μοτίβο δικτύου χρωστικής κτλ).

Με τον τρόπο αυτό δίδεται η δυνατότητα πρώιμης και ασφαλούς διάγνωσης των μελαχρωματικών βλαβών και ιδιαίτερα των σπίλων-ελιών και του μελανώματος.

Η δερματοσκόπηση βελτιώνει το ποσοστό διάγνωσης του μελανώματος περίπου κατά 30% με την προϋπόθεση ότι διενεργείται από άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο σε αυτή την τεχνική δερματολόγο.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι ειναι η χαρτογραφηση σπιλων;

Που εφαρμοζεται η δερματοσκοπηση;

Η δερματοσκόπηση αναπτύχθηκε με σκοπό την πρώιμη διάγνωση του μελανώματος, του πιο επιθετικού δερματικού καρκίνου, ο οποίος αναπτύσσεται είτε σε κάποια ελιά (25% του συνόλου) ή σε φυσιολογικό δέρμα.

Η βελτιωμένη δυνατότητα απεικόνισης των δερματικών δομών οδήγησε σε γενικευμένη χρήση της δερματοσκόπησης για τη διάγνωση και καλοηθών δερματοπαθειών όπως τα αιμαγγειωμάτα, οι σμηγματορροικές υπερκερατώσεις, τα σμηγματογόνα αδενώματα κτλ.

Το πλέον ισχυρό όφελος που προκύπτει από τη χαρτογράφηση σπίλων, είναι ότι δίνει τη δυνατότητα για την ανίχνευση μελανώματος ακόμα και σε πολύ πρωτογενές στάδιο. Για την εξέταση, η οποία αποτελεί την πιο δραστική τεχνική ανίνευσης καρκίνου, χρησιμοποιείται δερματοσκόπιο υψηλής ευκρίνεια και πολώμενο φως που τελικά «χαρτογραφεί» το σώμα με απόλυτη ακρίβεια εστιάζοντας στους σπίλους.

Με αυτή την τεχνολογιά άρτια μέθοδο, οι εικόνες αυτές από τους σπίλους, ο γιατρός έχει τη δυνατότητα να προβεί σε ακριβή διάγνωση αλλά και σε μελλοντική σύγκριση,  πάντα ψηφιακά.

Υπάρχουν πολλά συγκεκριμένα δερματοσκοπικά ειδικά χαρακτηριστικά για το μελάνωμα και για άλλους καρκίνους του δέρματος που μπορούν να ανιχνευθούν και είναι μη αντιληπτά με γυμνό μάτι.

Επιπλέον, έχοντας την επιλογή της ανάκλησης υπάρχει η δυνατότητα επανελέγχου εικόνων και ψηφιακών συγκρίσεων με νέες εικόνες που προκύπτουν από επανεξέταση. Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στη όλη διαδικασία έχει και η επεξεργασία και αξιολόγηση των εικόνων με τη χρήση ειδικού λογισμικού που αξιολογεί – κατηγοριοποιεί τη βλάβη ως υψηλού ή χαμηλού κινδύνου.

χαρτογραφηση σπιλων μηχανημα

Ποτε πρεπει να κανω χαρτογραφηση;

Αν ανήκετε σε μία από τις παρακάτω ομάδες η χαρτογράφηση σπίλων ίσως σας είναι απαραίτητη

  • Άτομα με πολλαπλούς – δυσπλαστικούς σπίλους
  • Άτομα με ιστορικό οικογενειακό η ατομικό μελανώματος
  • Ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς

Με ποιο εξοπλισμο γινεται η χαρτογραφηση σπιλων στο ιατρειο;

Στο ιατρειο χρησιμοποιούμε το τελευταίας γενιάς σύστημα fotofinder vexia με τα εξής χαρακτηριστικά:

Fotofinder Moreanalyzer – Ανάλυση Σπίλων Στην χαρτογράφηση σπίλων, η ευαισθησία και η ειδικότητα είναι καθοριστικής σημασίας για το πόσο αξιόπιστο είναι ένα αποτέλεσμα. Ευαισθησία μεγαλύτερη από 90% είναι συνήθως σε βάρος της ειδικότητας και οδηγεί σε αυξημένη εκτομή αβλαβή σπίλων.

Το Moleanalyzer από τη Fotofinder αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Tübingen του Τμήματος Δερματολογίας και προσφέρει εξίσου υψηλή ευαισθησία και ειδικότητα.

Δεν προορίζεται να αντικαταστήσει τους γιατρούς, αλλά απλά να προσφέρει μια δεύτερη γνώμη με τη βοήθεια υπολογιστή που βασίζεται σε κλινικά ελεγμένους αλγορίθμους αναγνώρισης προτύπων με βαθμολογία κινδύνου. Αυτό προσφέρει – ιδιαίτερα σε προβληματικές περιπτώσεις – ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στην έγκαιρη διάγνωση του κακοήθους μελανώματος.

  • Ανάλυση μελανοκυτταρικών σπίλων με τη χρήση αλγορίθμων αναγνώρισης προτύπων
  • Αξιόπιστα υψηλές τιμές ευαισθησίας και ειδικότητας
  • Εντυπωσιακή απεικόνιση των διαρθρωτικών αλλαγών
  • Παράλληλη ανάλυση των δύο βλαβών για να προσδιοριστούν ποσοτικά οι αλλαγές

Fotofinder Bodyscan – Χαρτογράφηση Σώματος H ανάλυση του δέρματος με τη χρήση του λογισμικού Bodyscan είναι ένα βασικό συστατικό της συνολικής χαρτογράφησης του σώματος. Το έμπειρο σύστημα συγκρίνει αυτόματα τις τρέχουσες φωτογραφίες πλήρους σώματος με εκείνες από την τελευταία εξέταση και σηματοδοτεί τις αλλαγές με μια ματιά. Με τον τρόπο αυτό, το Bodyscan σας βοηθά να εντοπίσει μελανώματα όσο το δυνατόν νωρίτερα και να είστε σίγουροι ότι τίποτα δεν θα αγνοηθεί. Με το νέο Bodyscan ATBM, το Fotofinder έχει βελτιώσει την αυτόματη σύγκριση των πρωτογενών σπίλων και την παρακολούθηση εικόνων και πάλι.

χαρτογραφηση σπιλων εξεταση αποτελεσματα

Τα αποτελέσματα είναι τώρα έτοιμα μόλις η λήψη ολοκληρωθεί και μπορούν να εμφανίζονται ή να αποκρύπτονται σε οποιαδήποτε στιγμή. Η νέα διαδικασία δεν συνεπάγεται καμία αλλοίωση των αρχικών εικόνων και επιταχύνει τις συνολική διαδικασία χαρτογράφησης σπίλων σημαντικά!

  • Αξιόπιστο σύστημα για τον εντοπισμό των αλλαγών στο δέρμα
  • Αυτόματη σύγκριση των δύο εικόνων επισκόπησης από τη συνολική διαδικασία χαρτογράφησης των σπίλων
  • Χρωματική σήμανση των νέων βλαβών και των αλλαγών

Τι κερδιζουμε με την χαρτογραφηση σπιλων;

Η τακτική και ακριβής παρακολούθηση μέσω της χαρτογράφησης των σπίλων αποτελεί το καλύτερο μέσο πρόληψης του μελανώματος.

Έγκαιρη ανίχνευση τυχόν επικίνδυνων και καινούργιων σπίλων. Η ψηφιακή απεικόνιση και το ειδικό λογισμικό δίνουν τη δυνατότητα να εντοπίσουμε την παραμικρή διαφορά στην δομή των σπίλων.

Οι διαδοχικοί ετήσιοι έλεγχοι είναι εντελώς ανώδυνοι – χωρίς ακτινοβολία – και μας βοηθούν να αποφύγουμε περιττές αφαιρέσεις σπίλων.

Αξιολογηση σπιλων (ελιων)

Οι κρεατοελιές, οι ελιές και οι κοινές καφέ κηλίδες στο δέρμα είναι συνήθως αβλαβείς, αλλά όχι πάντα. Όποιος έχει πάνω από 100 σπίλους έχει μεγαλύτερο κίνδυνο για μελάνωμα. Τα πρώτα σημάδια μπορεί να εμφανιστούν σε ένα ή περισσότερους άτυπους σπίλους. Για αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το δέρμα μας πολύ καλά και να αναγνωρίζουμε τυχόν αλλαγές στους σπίλους στο σώμα μας. Ακολουθεί ο τρόπος αξιολόγησης των σπίλων με τη μέθοδο ABCDE. Εάν εμφανίσετε ένα ή περισσότερα σημάδια κλείσετε άμεσα ραντεβού με δερματολόγο.

Χαρτογραφηση Σπιλων Εξεταση