Θεραπεια Ευρυαγγειων

Onychomycoses highlight laser image

Θεραπεια με Laser, Ενεσιμη (σκληροθεραπεια) ή συνδυασμος

Coolsculpting needle image

Η πιο ανωδυνη θεραπεια, αμεση επιστροφη στην καθημερινοτητα

Thread lift highlight duration image

Αμεσα ορατο αποτελεσμα (σε λιγες εβδομαδες)

Rosacea highlight treatment image

Εξατομικευμενο Θεραπευτικο Πλανο από Αγγειοχειρουργο & Δερματολογο

ΙΑΤΡΕΙΑ DERMADVANCE

Θεραπεια ευρυαγγειων με σκληροθεραπεια

Η σκληροθεραπεία είναι η πιο συνηθισμένη και δημοφιλής θεραπεία για τις ευρυαγγείες και τους κιρσούς. Χρησιμοποιείται μια βελόνα για την έγχυση ενός χημικού υγρού μέσα στη φλέβα.

Το υγρό προκαλεί οίδημα στα τοιχώματα της φλέβας που ενώνονται με αποτέλεσμα να σφραγιστεί η φλέβα. Αυτό σταματά τη ροή του αίματος, και η φλέβα γίνεται ουλώδης ιστός. Σε λίγες εβδομάδες, η φλέβα υποχωρεί.

Αυτή η θεραπεία γίνεται χωρίς αναισθησία. Μπορείτε να επιστρέψετε σε φυσιολογική δραστηριότητα αμέσως μετά τη θεραπεία.

Η ίδια φλέβα μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπιστεί περισσότερο από μία φορά. Οι συνεδρίες γίνονται κάθε 4 με 6 εβδομάδες. Αυτή η θεραπεία είναι πολύ αποτελεσματική όταν εφαρμοστεί σωστά. Πιθανές παρενέργειες:

  • Τσούξιμο, κοκκινίλα και ελαφρύ οίδημα του δέρματος ή εκχυμώσεις στο σημείο της ένεσης. Τα συμπτώματα υποχωρούν αμέσως μετά τη θεραπεία.
  • Κηλίδες, καφέ γραμμές ή ομάδες λεπτών αιμοφόρων αγγείων γύρω από την θεραπευμένη φλέβα. Αυτά επίσης συνήθως υποχωρούν μετά τη θεραπεία.
  • Πήγματα αίματος παγιδεύονται στη φλέβα και προκαλούν φλεγμονή η οποία δεν είναι επικίνδυνη. Μπορείτε να ανακουφίσει το πρήξιμο με την εφαρμογή θερμότητας και τη λήψη ασπιρίνης.

Θεραπεια ευρυαγγειων με laser

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι θεραπείες με lasers μπορούν να θεραπεύσουν αποτελεσματικά τις ευρυαγγείες. Αυτή η τεχνική στέλνει πολύ ισχυρές εκρήξεις φωτός μέσα από το δέρμα πάνω στο αγγείο. Αυτή η στοχευμένη θερμότητα καταστρέφει σταδιακά το αγγείο.

Παρότι δεν χρησιμοποιούνται τομές ή βελόνες η θερμότητα του λέιζερ μπορεί να είναι αρκετά επίπονη. Με την ψύξη μειώνεται η αίσθηση του πόνου. Οι συνεδρίες έχουν συνήθως διάρκεια από 15 έως 20 λεπτά. Για την αφαίρεση των ευρυαγγειών στα πόδια απαιτούνται 2 έως 5 θεραπείες. Μπορείτε να επιστρέψετε στη φυσιολογική δραστηριότητα αμέσως μετά τη θεραπεία. Πιθανές παρενέργειες:

  • Ερυθρότητα ή οίδημα του δέρματος αμέσως μετά την θεραπεία που υποχωρεί μέσα στις επόμενες ημέρες
  • Αποχρωματισμός στο δέρμα ο οποίος δεν είναι μόνιμος, το δέρμα επανέρχεται σε ένα με δύο μήνες