Πως μπορουν οι θεραπειες συσφιξης δερματος να αποτρεψουν τη χαλαρωση

Η χαλάρωση του δέρματος έρχεται με την πάροδο του χρόνου και είναι αναπόφευκτη. Με την ωρίμανση το δέρμα παρουσιάζει λέπτυνση και χάνει τη σφριγηλότητά του, αλλά υπάρχουν επιλογές. Διάφορα είδη περιποίησης για τη σύσφιξη του δέρματος είναι διαθέσιμα για να σφίξετε και να βελτιώσει το δέρμα σας.

Όσο μεγαλώνουμε, το σώμα παράγει λιγότερες από τις χημικές ουσίες, λίπη και έλαια που βοηθούν να κρατηθεί το δέρμα σφριγηλό. Επιπλέον υπάρχει και η βαρύτητα που με την καθοδική δύναμη της δημιουργεί μια έλξη στο δέρμα και συμβάλλει στη χαλάρωση. Αυτοί είναι δύο παράγοντες που αναπόφευκτα δεν μπορείτε να αλλάξετε.

Αλλά έχετε έναν ορισμένο ελέγχο. Χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό,  εφαρμόστε γενναιόδωρα στο πρόσωπο και το λαιμό. Η συνεχής έκθεση στον ήλιο προκαλεί γήρανση και χάσιμο της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματος. Επίσης, μην καπνίζετε. Το κάπνισμα όχι μόνο προκαλεί γήρανση αλλά βλάπτει και την ελαστικότητα.

Τα τελευταία χρόνια, οι ερευνητές έχουν κάνει σημαντικές ανακαλύψεις στην τεχνολογία αντι-γήρανσης, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών για τη σύσφιξη του δέρματος. Οι τεχνικές αυτές δεν είναι μόνο για το πρόσωπο αλλά και για το σώμα. Οι δερματολόγοι προσφέρουν τώρα θεραπείες, ή συνδυασμούς  θεραπειών, για την βελτίωση και άλλων περιοχών, όπως το λαιμό. Για τη χαλάρωση του δέρματος και σε άλλες περιοχές του σώματος, καταρτισμένοι γιατροί μπορούν να κάνουν διαμόρφωση περιγράμματος σώματος (body contouring) σε τυχόν επιπλέον λίπος και δέρμα.

Αποτελεσματα που προσφερουν οι Θεραπειες Συσφιξης Δερματος

Για να καταλάβουμε πώς λειτουργεί η σύσφιξη δέρματος, πρώτα πρέπει να καταλάβουμε πως λειτουργεί το δέρμα. Το δέρμα έχει τρία στρώματα: την επιδερμίδα εξωτερικά, το χόριο στη μέση, καθώς και το υποδόριο στρώμα, στο εσωτερικό του δέρματος. Για τους σκοπούς της διατήρησης της σφριγηλότητας στο δέρμα, το επίπεδο που πρέπει να προσέξετε είναι το χόριο, ή μεσαίο στρώμα.

Το χόριο περιλαμβάνει κολλαγόνο και ελαστίνη, πρωτεΐνες που εργάζονται ώστε το δέρμα να είναι ελαστικό, δυνατό και ενυδατωμένο. Όσο μεγαλώνουμε δεν παράγει ο οργανισμός, πλέον, αρκετές πρωτεΐνες και όσες έχουμε δεν είναι αρκετά λειτουργικές.

Για να είναι αποτελεσματική η θεραπεία σύσφιξης πρέπει να φτάσει στο χόριο.  Οποιαδήποτε θεραπεία που λειτουργεί μόνο στην επιφάνεια, μπορεί να βελτιώσει την όψη του δέρματος, αλλά δεν θα επηρεάσει ουσιαστικά τη σφριγηλότητα. Ορισμένες αποτελεσματικές θεραπείες λειτουργούν προκαλώντας αύξηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, δίνοντας έτσι στο δέρμα ευεξία και δύναμη.

Πολλές θεραπείες, με την σωστή κατάρτιση και τον απαραίτητο εξοπλισμό, μπορούν να εφαρμοστούν στο γραφείο του γιατρού σας. Κάποιες από αυτές περιλαμβάνουν: