Στους άνδρες, τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων μπορεί να μολύνουν την ουρήθρα, το πέος, το όσχεο  και την περιοχή του ορθού. Τα κονδυλώματα πέους μπορούν να εμφανίζονται ως μαλακές, διογκωμένες μάζες με επιφάνεια που μπορεί να είναι λεία, στο πέος ή τραχιές με πολλές στενόμακρες προεξοχές, στον πρωκτό. Άλλες βλάβες μπορεί να φαίνονται περλέ και να έχουν τη μορφή του κουνουπιδιού ή να είναι τραχιές με ελαφρώς σκούρα επιφάνεια. Οι περισσότερες βλάβες είναι ανάγλυφες, αλλά μερικές μπορεί να είναι επίπεδες με μόνο ελαφρά αύξηση πάνω από την επιφάνεια του δέρματος. Μερικές φορές οι βλάβες μπορεί να κρύβονται από τη τριχοφυΐα της περιοχής ή στην εσωτερική πλευρά της ακροποσθίας.

Τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων δεν είναι τόσο κοινά στους άνδρες, όσο είναι στις γυναίκες. Οι περισσότεροι τύποι κονδυλωμάτων εμφανίζονται μεταξύ ενός με τριών μηνών μετά την μόλυνση.

Αν νομίζετε ότι έχετε μολυνθεί θα πρέπει να εξεταστείτε ώστε να αποφευχθούν επιπλοκές και να εμποδιστεί η μετάδοση της νόσου σε μελλοντικούς εταίρους. Σε περίπου το ήμισυ όλων των περιπτώσεων, τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων εμφανίζονται στο πέος, συνήθως ακριβώς κάτω από την ακροποσθία.

  • Στο 1/10 των περιπτώσεων, τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων είναι γύρω από τον πρωκτό.
  • Στο 1/10 των περιπτώσεων, τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων είναι στο κεφάλι του πέους.
  • Στο 1/10 των περιπτώσεων, τα γεννητικά κονδυλώματα είναι μέσα στην ουρήθρα.
  • Στο 1/12 των περιπτώσεων, τα γεννητικά κονδυλώματα είναι κάτω από την ακροποσθία.
  • Σε περίπου 1 στις 30 περιπτώσεις, τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων εμφανίζονται ανάμεσα στον πρωκτό και το όσχεο.
  • Σε περίπου το 1% των περιπτώσεων, τα γεννητικά κονδυλώματα είναι στο όσχεο.

Διαφορετικοί τύποι, διαφορετικές θεραπείες για τα Κονδυλώματα Πέους

Ορισμένοι τύποι των γεννητικών κονδυλωμάτων, συνήθως τα μικρότερα, είναι πιο εύκολοι στη θεραπεία από άλλους. Ομοίως, τα κονδυλώματα που αναπτύσσονται σε υγρό δέρμα τείνουν να ανταποκρίνονται καλύτερα στη θεραπεία από αυτούς που βρίσκονται σε στεγνό δέρμα. Οι περισσότεροι τύποι κονδυλωμάτων μπορούν να αντιμετωπιστούν με χημικά σκευάσματα. Ωστόσο, για τα κονδυλώματα που είναι ανθεκτικά θα πρέπει, σε συνεργασία με τον δερματολόγο, να εξετάζονται άλλες επιλογές θεραπείας, όπως η χειρουργική αφαίρεση τους, χρησιμοποιώντας κρυοχειρουργική (πάγωμα των κονδυλωμάτων με υγρό άζωτο) ή θεραπεία με λέιζερ CO2.

Δείτε τις υπόλοιπες κατηγορίες για τα κονδυλώματα και καλέστε μας στο 216 900 5000 για να αξιολογήσουμε την περίπτωσή σας ή να σας λύσουμε οποιεσδήποτε απορίες:

Κονδυλώματα στον Άντρα

Κονδυλώματα στο Στόμα

Κονδυλώματα και Καρκίνος

Κονδυλώματα Πρωκτού

Κονδυλώματα στη Γυναίκα

Κονδυλώματα Αιδοίου

Κονδυλώματα Κόλπου

Ρωτηστε τον Δερματολογο - Αφροδισιολογο Χρηστο Σταμου