Λεύκη και Έκθεση στον Ήλιο – Γιατί θα πρέπει να προστατεύσετε το δέρμα σας από τον ήλιο

Λεύκη - Ήλιος

Η λεύκη είναι μια δερματική νόσος στην οποία τα μελανοκύτταρα, τα κύτταρα που παράγουν τη χρωστική ουσία, στο δέρμα καταστρέφονται. Αυτή η διαταραχή του δέρματος χαρακτηρίζεται από την ξαφνική απώλεια του χρώματος του δέρματος και οδηγεί στην εμφάνιση λευκών μπαλωμάτων στο δέρμα σε διάφορα σημεία του σώματος. Τα λευκά μπαλώματα εμφανίζονται επίσης τόσο στη βλεννογόνο, ο ροζ ιστός που υπάρχει μέσα στο στόμα και στη μύτη, όσο και στον αμφιβληστροειδή, το εσωτερικό στρώμα του βολβού του ματιού. Μερικές φορές, στα σημεία όπου έχει εμφανιστεί η λεύκη εάν υπάρχει τριχοφυΐα ενδέχεται να ασπρίσουν και οι τρίχες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται το στρες ως μια ψυχολογική κατάσταση που προκαλείται από αρνητικές καταστάσεις της ζωής, όπως τα φορολογικά θέματα, οικονομικά προβλήματα, προβλήματα σχέσεων. Και όντως, αυτά είναι αγχωτικά. Ωστόσο, ιατρικά μιλώντας, υπάρχουν και άλλες, λιγότερο προφανείς, μορφές στρες που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι το άγχος είναι η υπ ‘αριθμόν ένα αιτία της λεύκης. Φυσικά, το ψυχολογικό στρες είναι ένα είδος στρες, αλλά, άλλες ασθένειες και ο τρόπος ζωής (κακή διατροφή, ηλιοθεραπεία) μπορούν επίσης να δημιουργήσουν ένταση και πίεση στο σώμα. Η υπέρταση, η νόσος του Crohn, το γαστρικό έλκος, οι ημικρανίες, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, κοψίματα και μώλωπες είναι μόνο ένας σύντομος κατάλογος των συνθηκών που μπορούν να πιέσουν το σώμα.

Ορισμένα άτομα είναι περισσότερο επιρρεπή στη λεύκη από άλλους. Ωστόσο, αν έχετε την προδιάθεση ή είστε επιρρεπής στην κατάσταση αυτή λόγω κληρονομικότητας, οι στρεσογόνοι παράγοντες μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα να παρουσιάσετε λεύκη ή να υπάρξει μια επιδείνωση της υπάρχουσας νόσου.

Η κύρια αιτία της λεύκης είναι άγνωστη, αλλά οι γιατροί και άλλοι ειδικοί, όπως προείπαμε, έχουν πολλές Λεύκη - Ήλιοςδιαφορετικές θεωρίες. Εκτός λοιπόν από το στρες, μία θεωρία που πιστεύεται από τους εμπειρογνώμονες να προκαλεί λεύκη είναι η σοβαρή έκθεση στον ήλιο. Η σοβαρή έκθεση στον ήλιο οδηγεί σε ηλιακό έγκαυμα και αυτό μπορεί να προκαλέσει σίγουρα πολλές ασθένειες του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων της λεύκης. Αν έχετε διαγνωστεί πρόσφατα με λεύκη, είναι πάντα σημαντικό να προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο, προκειμένου να ελέγχετε την κατάσταση του δέρματος σας.

Για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου, ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε αντηλιακό. Θα πρέπει να εφαρμόζεται αντηλιακό κάθε μέρα στο δέρμα που δεν καλύπτεται από κανένα είδος ένδυσης. Συνίσταται να χρησιμοποιείτε αντηλιακό που προσφέρει UVA / UVB προστασία, με δείκτη ηλιακής προστασίας SPF 30 ή περισσότερο. Επίσης, θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιείτε αντηλιακό που είναι αδιάβροχο.

Φορώντας ρούχα που προστατεύουν το δέρμα σας από τον ήλιο είναι επίσης πολύ ωφέλιμο. Ένα μακρυμάνικο τζιν πουκάμισο έχει περίπου SPF 1.700. Ένα κανονικό λευκό T-shirt έχει μόνο SPF 7 και ένα πράσινο μπλουζάκι έχει περίπου SPF 10. Μπορείτε, επίσης, να ενισχύσετε το SPF στα ρούχα σας, προσθέτοντας ένα προϊόν που αυξάνει τον SPF ένδυσης κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης. Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε το προϊόν στο πλυντήριο. Η αύξηση SPF στα ρούχα συνήθως διαρκεί για περίπου 20 πλυσίματα.

Να θυμάστε ότι είναι πολύ σημαντικό να προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο. Ακολουθήστε τις παραπάνω σημαντικές οδηγίες και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το δέρμα σας προστατεύεται πάντα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Λάβετε υπόψη ότι ένα σοβαρό ηλιακό έγκαυμα μπορεί να επιδεινώσει τη λεύκη και μπορεί να έχει πολύ βλαβερές συνέπειες για την υγεία σας. Η προστασία του δέρματος σας από τον ήλιο είναι ένας εξασφαλισμένος τρόπος για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τη λεύκη.

dermadvance

Σχετικά με Χρήστος Στάμου

Ο Χρήστος Στάμου είναι Στρατιωτικός Ιατρός, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος. Είναι Απόφοιτος του Ιατρικού Τμήματος της Στρατιωτικής Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Στην Συνέχεια Μετεκπαιδεύτηκε στην Αμερική (Βιρτζίνια -Μισσούρη) στον Ραδιοβιοχημικό Πόλεμο & σχεδίαση & αντιμετώπιση απωλειών υγείας. Συνέχισε στην Αυστρία (Γκράζ) σε θέματα Δερματοσκόπησης και Ογκολογίας του Δέρματος και ολοκλήρωσε στην Ελλάδα (Αττικό Νοσοκομείο) σε θέματα Ψωρίασης , Παιδοδερματολογίας και Φωτοδυναμικής θεραπείας. Είναι Επικεφαλής των 2 Ιατρείων της Dermadvance σε Αθήνα (Βασ.Σοφίας 115) και στον Κορυδαλλό (Ταξιαρχών 34). Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ιατρό κατόπιν Ραντεβού στα τηλέφωνα των ιατρείων.

epanek