Κεφάλαιο: Κυτταρίτιδα

Κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι ένα πολυσύχναστο πρόβλημα που απασχολεί κυρίως τις γυναίκες, ανεξάρτητα το σωματότυπο τους. Αυτό το φαινόμενο, ευρύτερα διαδεδομένο ως «φλοιός πορτοκαλιού», οφείλεται στην ανώμαλη συγκέντρωση λίπους και νερού ανάμεσα από το δέρμα και τον υποδόριο ιστό. Ως αποτέλεσμα αυτής της ανισορροπίας, ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του και το δέρμα έχει τη μορφή, γνώριμη στο μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, με τη γνωστή ανώμαλη υφή όπως ο φλοιός πορτοκαλιού.

Τα πιο ευαίσθητα σημεία είναι οι γλουτοί, η κοιλιά, οι γάμπες, οι μηροί και τα μπράτσα. Παρόλο που δεν έχεις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του ατόμου, επηρεάζει ιδιαιτέρως αρνητικά την ψυχολογία των ατόμων. Οι γυναίκες νιώθουν ανασφαλείς και πολλές φορές δεν επιθυμούν να εμφανιστούν στο ευρύ κοινό, για παράδειγμα στην παραλία, λόγω του θέματος αυτού που τις απασχολεί σε μέγιστο βαθμό.

Τα προϊόντα κι οι θεραπείες που αφορούν την κυτταρίτιδα είναι πάρα πολλές κι αυτό εξηγείται πολύ εύκολα αν λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας ότι το πρόβλημα αυτό αποτελεί το αισθητικό «αγκάθι» που πληγώνει τις νεαρές αλλά και τις πιο ώριμες γυναίκες, ακόμα κι αν είναι προσεκτικές με την άσκηση και τη διατροφή τους.

Αίτια:

Μελετώντας τα αίτια της δημιουργίας της, οι επιστήμονες καταλήγουν ότι η διατροφή παίζει καίριο και κύριο λόγο στην εμφάνισή της. Η έλλειψη νερού, τα φαγητά πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά, η ζάχαρη, το αλκοόλ και τα ανθρακούχα αναψυκτικά προκαλούν αφυδάτωση του οργανισμού και κατά επέκταση και κατακράτηση υγρών. Η έλλειψη φυσικής άσκησης είναι ο δεύτερος σημαντικός παράγοντας που μπορεί να προκαλέσει την κυτταρίτιδα. Οι άνθρωποι με καθιστική ζωή, χωρίς καμιά κίνηση, είναι πιο επιρρεπείς στην εμφάνισή της. Το περπάτημα μειώνει κατά 30% την κυτταρίτιδα καθώς κι η αερόβια άσκηση. Η κληρονομικότητα παίζει επίσης ζωτικό ρόλο στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας ενώ οι ορμονικές διαταραχές, που ποικίλλουν ανάλογα την ηλικία και τις συνθήκες που περνάει κυρίως μια γυναίκα, κατά τη διάρκεια της ζωής της, μπορεί να την επηρεάσουν σε τέτοιο βαθμό που να έχει μεγαλύτερες και περισσότερες πιθανότητες για αυξημένη συσσώρευση λίπους στα επίμαχα σημεία.

Αντιμετώπιση:

Η αισθητική δερματολογία είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Στη Dermadvance όλες οι σύγχρονες θεραπείες, με τα πιο εξελιγμένα κι υπερσύγχρονα μηχανήματα, εφαρμόζονται στον κάθε έναν από εσάς, στοχεύοντας στις ατομικές κι ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε περίπτωσης που είναι φύσει μοναδική. Το έμπειρο προσωπικό προτείνει την καλύτερη δυνατή θεραπεία βάζοντας στο μικροσκόπιο την κυτταρίτιδα και αντιμετωπίζοντας την οριστικά, απαλλάσσοντας χωρίς κόπο και περιττές επισκέψεις όλες τις γυναίκες που επιθυμούν λεία επιδερμίδα, χωρίς ίχνος ατέλειας.

[call_to_action]
dermadvance

Σχετικά με Χρήστος Στάμου

Ο Χρήστος Στάμου είναι Στρατιωτικός Ιατρός, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος. Είναι Απόφοιτος του Ιατρικού Τμήματος της Στρατιωτικής Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Στην Συνέχεια Μετεκπαιδεύτηκε στην Αμερική (Βιρτζίνια -Μισσούρη) στον Ραδιοβιοχημικό Πόλεμο & σχεδίαση & αντιμετώπιση απωλειών υγείας. Συνέχισε στην Αυστρία (Γκράζ) σε θέματα Δερματοσκόπησης και Ογκολογίας του Δέρματος και ολοκλήρωσε στην Ελλάδα (Αττικό Νοσοκομείο) σε θέματα Ψωρίασης , Παιδοδερματολογίας και Φωτοδυναμικής θεραπείας. Είναι Επικεφαλής των 2 Ιατρείων της Dermadvance σε Αθήνα (Βασ.Σοφίας 115) και στον Κορυδαλλό (Ταξιαρχών 34). Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ιατρό κατόπιν Ραντεβού στα τηλέφωνα των ιατρείων.

epanek