Αντιμετώπιση των Ευρυαγγειών

Ευρυαγγείες

Όταν οι άνθρωποι γερνούν, οι ευρυαγγείες γίνονται πιο συχνές. Το πρόβλημα αυτό δεν συνεπάγεται απαραίτητα μια άσχημη ή δυσάρεστη εμφάνιση. Συνήθως, θα αρχίσουν να εμφανίζονται στα πόδια σας, οι οποίες οδηγούν σε αποχρωματισμό ή εξογκώματα, αλλοιώνοντας την τέλεια εμφάνιση του δέρματος σας. Οι θεραπείες σκληροθεραπείας είναι μια επιλογή που μπορεί να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση των ευρυαγγειών, βοηθώντας σας να αποκατασταθεί η αρχική νεανική εμφάνιση σας.

Τι είναι οι ευρυαγγείες;

Οι ευρυαγγείες είναι στενά συνδεδεμένες με τους κιρσούς, οι κιρσοί είναι φλέβες οι οποίες έχουν μπερδευτεί ή Ευρυαγγείεςδιογκωθεί από συσσωρευμένο αίμα μέσα στις φλέβες. Αυτό είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, καθώς οι φλέβες συχνά χάνουν την ελαστικότητα καθώς γερνάμε. Αυτό μπορεί να αποδυναμώσει τις βαλβίδες στην φλέβα, η οποία στη συνέχεια προκαλεί τη ροή του αίματος προς τα πίσω. Αυτό μπορεί να σχηματίσει εξογκώματα. Λόγω της έλλειψης οξυγόνου, το αίμα θα εμφανιστεί με μπλε χρώμα.

Επιλογή αντιμετώπισης για τις ευρυαγγείες

Αυτές οι φλέβες δεν είναι επώδυνες, αλλά πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για την εμφάνισή τους, την αισθητική πλευρά δηλαδή. Μία επιλογή για να αντιμετωπίσετε τις ευρυαγγείες είναι η θεραπεία γνωστή ως σκληροθεραπεία που βοηθά με την έγχυση στις προσβεβλημένες φλέβες ενός σκληρυντικού. Αυτό το πυκνό διάλυμα βοηθά να κλείσει η φλέβα και το αίμα να αποδρομολογηθεί σε υγιέστερες φλέβες. Οι ευρυαγγείες τότε αρχίζουν να εξαφανίζονται.
Η θεραπεία πραγματοποιείται συνήθως χωρίς αναισθησία. Μόνο μια ήπια δυσφορία προκαλείται από τη μικρή βελόνα της ένεσης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστούν πολλαπλές θεραπείες, προκειμένου να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι ευρυαγγείες θα εξαφανιστούν λίγες εβδομάδες μετά από τις θεραπείες.
Οι περισσότεροι ασθενείς μετά από σκληροθεραπεία θα δουν μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με τις ορατές ευρυαγγείες τους. Οι θεραπευμένες φλέβες δεν θα εμφανιστούν ξανά, ωστόσο, μπορεί να αναπτυχθούν νέες προβληματικές φλέβες στο μέλλον.

Οι παρενέργειες είναι συνήθως πολύ ήπιες, με μόνο ελαφρά διόγκωση ή φαγούρα στις περιοχές υπό θεραπεία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστούν μώλωπες οι οποίες στη συνέχεια σβήνουν σε περίπου τέσσερις εβδομάδες. Υπέρχρωση, ή πιο σκούρα σημεία μπορεί να εμφανιστούν στην υπό θεραπεία περιοχή. Αυτά, επίσης εξασθενούν συνήθως σε δύο έως τέσσερις εβδομάδες. Εάν το αίμα παγιδευτεί στη φλέβα, αυτό μπορεί να χρειαστεί να διορθωθεί με τρυπήματα από μικρή βελόνα λίγες εβδομάδες μετά τη θεραπεία.

Μετά τη θεραπεία

Ένα από τα μεγάλα οφέλη της σκληροθεραπείας είναι οι ελάχιστοι περιορισμοί. Την ημέρα της θεραπείας συνιστάται οι ασθενείς να περπατούν και να φροντίζουν την κατανάλωση πολλών υγρών ώστε να μένουν ενυδατωμένοι.

Μετά τη θεραπεία σας, είναι σημαντικό να περπατάτε για τουλάχιστον 20-30 λεπτά την ημέρα. Οι κάλτσες ή το καλσόν συμπίεσης και η συχνή ανύψωση των ποδιών συστήνονται και μπορεί μπορεί επίσης να είναι μέρος του σχεδίου θεραπείας σας κατά τη διάρκεια της πρώτης και δεύτερης εβδομάδας. Θα πρέπει να αποφύγετε αερόβιες δραστηριότητες μεγάλων απαιτήσεων, όπως το τζόγκινγκ ή το τρέξιμο. Επίσης, αποφύγετε τις παρατεταμένες περιόδους αδράνειας.

Κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας σας, θα παρατηρήσετε ότι οι φλέβες σας θα φαίνονται χειρότερα προτού αρχίσει να φαίνεται η βελτίωση. Η όλη διαδικασία επούλωσης διαρκεί περίπου τέσσερις εβδομάδες.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο 216 900 5000.

dermadvance

Σχετικά με Χρήστος Στάμου

Ο Χρήστος Στάμου είναι Στρατιωτικός Ιατρός, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος. Είναι Απόφοιτος του Ιατρικού Τμήματος της Στρατιωτικής Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Στην Συνέχεια Μετεκπαιδεύτηκε στην Αμερική (Βιρτζίνια -Μισσούρη) στον Ραδιοβιοχημικό Πόλεμο & σχεδίαση & αντιμετώπιση απωλειών υγείας. Συνέχισε στην Αυστρία (Γκράζ) σε θέματα Δερματοσκόπησης και Ογκολογίας του Δέρματος και ολοκλήρωσε στην Ελλάδα (Αττικό Νοσοκομείο) σε θέματα Ψωρίασης , Παιδοδερματολογίας και Φωτοδυναμικής θεραπείας. Είναι Επικεφαλής των 2 Ιατρείων της Dermadvance σε Αθήνα (Βασ.Σοφίας 115) και στον Κορυδαλλό (Ταξιαρχών 34). Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ιατρό κατόπιν Ραντεβού στα τηλέφωνα των ιατρείων.

epanek