Κορωνοϊός & Χαρτονομίσματα: Τι ισχύει για τη μετάδοση της νόσου

Πολύ μικρός είναι ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού μέσω των χαρτονομισμάτων, δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου για τις μολυσματικές ασθένειες Robert Koch (RKI) της Γερμανίας. 

«Η μετάδοση του ιού μέσω των χαρτονομισμάτων δεν είναι σπουδαία», δήλωσε ο επικεφαλής του RKI, Lothar Wieler στο Reuters, προσθέτοντας ότι τα σταγονίδια της αναπνοής από μολυσμένα άτομα παραμένει ο κύριος κίνδυνος μόλυνσης.

Οι δηλώσεις του φαίνεται να έρχονται σε αντίθεση με εκείνες των ειδικών της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ), οι οποίοι συμβουλεύουν το γενικό πληθυσμό να πλένουν τα χέρια τους μετά την επαφή με χαρτονομίσματα.

Την περασμένη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι έχει αποσύρει χαρτονομίσματα για δύο εβδομάδες για να απομακρύνει από αυτά οποιαδήποτε ίχνη κορωνοϊού, ενώ δεν αποκλείεται και να κάψει κάποια από αυτά, μια επιπλέον προσπάθεια να ελέγξει την εξάπλωση της νόσου. 

Η Τράπεζα της Κορέας (BOK) δήλωσε ότι περνάει τα χαρτονομίσματα από αποστείρωση μέσω μιας υψηλής θερμικής διαδικασίας “ξεπλύματος”, πριν τα διοχετεύσει στην αγορά. 

Επίσης, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει να παρακρατεί τα δολάρια που επαναπατρίζει από την Ασία πριν την επανακυκλοφορία τους στο αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, ως προληπτικό μέτρο κατά της εξάπλωσης του ιού, δήλωσε εκπρόσωπος της Fed στο Reuters. Η παρακράτηση του χρήματος διαρκεί από 7 εώς 10 ημέρες πριν την διανομή τους στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας.

 

 

dermadvance

Σχετικά με Χρήστος Στάμου

Ο Χρήστος Στάμου είναι Στρατιωτικός Ιατρός, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος. Είναι Απόφοιτος του Ιατρικού Τμήματος της Στρατιωτικής Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Στην Συνέχεια Μετεκπαιδεύτηκε στην Αμερική (Βιρτζίνια -Μισσούρη) στον Ραδιοβιοχημικό Πόλεμο & σχεδίαση & αντιμετώπιση απωλειών υγείας. Συνέχισε στην Αυστρία (Γκράζ) σε θέματα Δερματοσκόπησης και Ογκολογίας του Δέρματος και ολοκλήρωσε στην Ελλάδα (Αττικό Νοσοκομείο) σε θέματα Ψωρίασης , Παιδοδερματολογίας και Φωτοδυναμικής θεραπείας. Είναι Επικεφαλής των 2 Ιατρείων της Dermadvance σε Αθήνα (Βασ.Σοφίας 115) και στον Κορυδαλλό (Ταξιαρχών 34). Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ιατρό κατόπιν Ραντεβού στα τηλέφωνα των ιατρείων.

epanek