Διακριτικα & Αμεσα – Αφαιρεση σε 1 επισκεψη

Αφαιρει ακομη και τις βλαβες που δεν φαινονται με γυμνο ματι

warts highlight laser

Μονιμη Αφαιρεση με το κορυφαιο Ultra Pulse Laser

Thread lift highlight duration image

Παρακολουθηση ασθενους εως και 9 μηνες μετα

Tattoo removal highlight painless image

Δεν Ποναει – Δεν Αφηνει Σημαδια

Αμεση επιστροφη στις Δραστηριοτητες σας

Δυνατοτητα επιλογης θεραπειας απο ανδρα ή γυναικα ιατρο

Rosacea highlight treatment image

Θεραπεια και του ερωτικου συντροφου για την αποτροπη νεας μολυνσης

Cavitation highlight approved image

Συνδυασμος ιατρικων ειδικοτητων: Αφροδισιολογος, Δερματολογος, Ουρολογος, Γυναικολογος

Κονδυλωματα στον ανδρα. Τι ειναι ακριβως;

Τα κονδυλώματα στον άνδρα είναι το πιο κοινό σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα. Πρόκειται για ιογενή λοίμωξη που μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο μέσω του πρωκτού, του κόλπου ή του στοματικού σεξ, ή μέσω άλλων στενών επαφών του δέρματος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας. Αν είστε σεξουαλικά ενεργοί υπάρχει περίπτωση μόλυνσης από τον HPV, και σχεδόν όλοι οι σεξουαλικά ενεργοί άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον HPV σε κάποια στιγμή της ζωής τους. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ο HPV δεν είναι το ίδιο με την μόλυνση από τον ιό HIV ή HSV (έρπης).

Πως μεταδιδεται στους ανδρες ο HPV;

Η μόλυνση από τον HPV γίνεται με το σεξ με κάποιον που έχει μολυνθεί με τον ιό HPV. Αυτή η ασθένεια μεταδίδεται εύκολα κατά τη διάρκεια πρωκτικού ή κολπικού σεξ, και μπορεί επίσης να εξαπλωθεί μέσω του στοματικού σεξ ή δερματικών επαφών κατά τη διάρκεια του σεξ. Ο HPV μπορεί να μεταδοθεί ακόμα και όταν ένα μολυσμένο άτομο δεν έχει εμφανή σημάδια ή συμπτώματα.

Ποια ειναι τα συμπτωματα του ιου HPV;

Οι περισσότεροι άνδρες που μολύνονται από τον HPV δεν αναπτύσσουν συμπτώματα και η λοίμωξη συνήθως υποχωρεί εντελώς από μόνη της. Ωστόσο, αν ο HPV δεν υποχωρεί, μπορεί να προκαλέσει κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων ή ορισμένα είδη καρκίνου.

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν εμφανίσετε κάποιο νέο ή ασυνήθιστο σύμπτωμα, όπως κονδυλώματα, ή ασυνήθιστες αυξήσεις, εξογκώματα ή πληγές στο πέος, στο όσχεο, στον πρωκτό, στο στόμα ή στο λαιμό.

Ποια ειναι τα συμπτωματα των γεννητικων κονδυλωματων;

Τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων εμφανίζονται ως μία μικρή βλάβη ή μια ομάδα βλαβών στην περιοχή των γεννητικών οργάνων γύρω από το πέος ή τον πρωκτό. Αυτά τα κονδυλώματα μπορεί να είναι μικρά ή μεγάλα, ανάγλυφα ή επίπεδα, ή σε σχήμα κουνουπιδιού. Τα κονδυλώματα στον άνδρα μπορεί να υποχωρήσουν, να παραμείνουν ίδια ή να αυξηθούν σε μέγεθος ή αριθμό. Συνήθως, ο γιατρός έχει την δυνατότητα να διαγνώσει τα κονδυλώματα κάνοντας οπτικό έλεγχο. Τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων μπορεί να επανεμφανιστούν, ακόμα και μετά τη θεραπεία. Οι τύποι του ιού HPV που προκαλούν κονδυλώματα δεν προκαλούν καρκίνο.

Μπορει ο HPV να προκαλεσει καρκινο;

Ναί. Η HPV λοίμωξη δεν είναι καρκίνος, αλλά μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο σώμα που οδηγούν σε καρκίνο. Οι HPV λοιμώξεις συνήθως υποχωρούν από μόνες τους, αλλά η HPV λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει ορισμένα είδη καρκίνου να αναπτυχθούν. Αυτοί περιλαμβάνουν τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στις γυναίκες, καρκίνο του πέους στους άνδρες, και καρκίνο του πρωκτού στις γυναίκες και στους άνδρες. Ο HPV μπορεί επίσης να προκαλέσει καρκίνο στο πίσω μέρος του λαιμού, συμπεριλαμβανομένης της βάσης της γλώσσας και των αμυγδαλών (που ονομάζεται στοματοφαρυγγικός καρκίνος). Όλοι αυτοί οι καρκίνοι προκαλούνται από τις HPV λοιμώξεις που δεν υποχωρούν. Ο καρκίνος αναπτύσσεται πολύ αργά και δεν μπορεί να διαγνωστεί για χρόνια, ή ακόμη και δεκαετίες, μετά την αρχική λοίμωξη από τον HPV. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε ποιος θα έχει μόνο μια προσωρινή λοίμωξη HPV, και ποιοι θα αναπτύξουν καρκίνο μετά από λοίμωξη HPV.

Ποσο συχνοι ειναι οι καρκινοι που σχετιζονται με τα κονδυλωματα στον ανδρα;

Αν και ο HPV είναι το πιο κοινό σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα, οι καρκίνοι που σχετίζονται με τον HPV δεν είναι κοινοί στους άνδρες.

Οι άνδρες που ανήκουν στις παρακάτω ομάδες ανθρώπων είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν αυτούς του καρκίνους:

  • Οι άνδρες με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων με HIV), οι οποίοι έχουν μολυνθεί από τον HPV.
  • Οι άνδρες που κάνουν πρωκτικό σεξ είναι πιο πιθανό να μολυνθούν με πρωκτικό HPV και να αναπτύξουν καρκίνο του πρωκτού.

Υπαρχει θεραπεια για τον HPV ή για τα προβληματα υγειας που προκαλουνται απο τον ιο HPV;

Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για τον HPV, αλλά υπάρχουν θεραπείες για τα προβλήματα υγείας που προκαλούνται από τον HPV. Τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων μπορούν να αντιμετωπιστούν με:

  • Co2 LASER
  • Εξάχνωση με χρήση διαθερμοπηξίας με ραδιοσυχνότητες
  • Κρυοθεραπεία με υγρό άζωτο
  • Κλασσική Χειρουργική αφαίρεση
  • Θεραπεία με χημικές ουσίες

Οι καρκίνοι σχετιζόμενοι με τον HPV είναι πιο θεραπεύσιμοι όταν διαγνωστούν και αντιμετωπιστούν έγκαιρα.

Μειωστε την πιθανοτητα μολυνσης απο τον HPV

Για την μείωση των πιθανοτήτων λοίμωξης από τον HPV και των σχετιζόμενων ασθενειών:

  • Εμβολιασμός. Τα HPV εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Μπορούν να προστατεύσουν τους άνδρες κατά των κονδυλωμάτων και ορισμένων μορφών καρκίνου που προκαλούνται από τον HPV. Ιδανικά, θα πρέπει να εμβολιαστούν πριν από την πρώτη σεξουαλική επαφή.

Χρήση προφυλακτικών με το σωστό τρόπο, σε κάθε σεξουαλική επαφή. Αυτό μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες μόλυνσης από όλα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, συμπεριλαμβανομένου του ιού HPV. Ωστόσο, ο HPV μπορεί να μολύνει περιοχές που δεν καλύπτονται από το προφυλακτικό, έτσι τα προφυλακτικά δεν μπορούν να δώσουν πλήρη προστασία έναντι του HPV.