Τι είναι το λίφτινγκ με νήματα (thread lift) και σε τι βοηθάει;

Μη Επεμβατικό Lifting Χωρίς Χειρουργείο

Άμεσο Αποτέλεσμα

Δεν Πονάει

Διαρκεί 6 μήνες με 1 χρόνο

Επιστρέφετε Αμέσως στις δραστηριότητές σας

Σύντομη Θεραπεία

Tο λίφτινγκ με νήματα είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει την ανύψωση διαφόρων σημείων του προσώπου χρησιμοποιώντας ειδικά νήματα, χωρίς να χρειάζεται να γίνουν χειρουργικές τομές όπως σε ένα κλασικό λίφτινγκ.

Το λίφτινγκ με νήματα είναι μία πολύ αποτελεσματική τεχνική εξάλειψης της χαλάρωσης του προσώπου και του λαιμού. Με την εφαρμογή των νημάτων, θα καθυστερήσει η γήρανση που προκαλείται από τη χαλάρωση.

Οι περισσότερες παρεμβάσεις πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία, ανάλογα με την περιοχή θεραπείας (ζυγωματικά, πρόσωπο, λαιμός, φρύδια).

Νήματα και στο σώμα

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι νημάτων που χρησιμοποιούνται στο λίφτινγκ με νήματα;

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι νημάτων που χρησιμοποιούνται:

  • Ελεύθερα Αιωρούμενο Οδοντωτό ή Αγκαθωτό νήμα (COG)

Το COG νήμα δεν χρειάζεται να στερεωθεί, προκειμένου να κρατήσει το λίφτινγκ, στην πραγματικότητα είναι αυτοστηριζόμενο.

Χωρίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με την κατεύθυνση των οδοντώσεων / ακίδων τους:

– Συγκλίνοντα ή αποκλίνοντα νήματα, ανάλογα με το αν οι οδοντώσεις προσανατολίζονται μετωπικά ή σε αντίθετες κατευθύνσεις.

– Διπλής κατεύθυνσης νήματα, ανάλογα με το αν οι οδοντώσεις προσανατολίζονται σε μία μόνο κατεύθυνση ή σε αντίθετες κατευθύνσεις.

  • Λεία Νήματα (PDO)

Προκειμένου να επιτευχθεί ένα λίφτινγκ με PDO νήμα, το νήμα θα πρέπει οπωσδήποτε να στερεωθεί σε μια σταθερή δομή του προσώπου ή του τριχωτού της κεφαλής. Τα PDO νήματα είναι είτε απορροφήσιμα ή μη-απορροφήσιμα, συνήθως είναι από το υλικό prolene ή νάιλον, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για ράμματα σε εγχειρήσεις.

Πώς λειτουργούν τα Νήματα;

Ένα λίφτινγκ με νήματα μπορεί να βοηθήσει το λίφτινγκ του προσώπου χωρίς επεμβατική χειρουργική, εισάγοντας νήματα μέσα από μικρές οπές στο δέρμα που αργότερα γίνονται αόρατες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου όπου είναι επιθυμητή μια απαλή ανύψωση.

Η διαδικασία αυτή είναι η καταλληλότερη για ασθενείς με ήπια έως μέτρια χαλάρωση των ιστών του προσώπου, συνήθως σε ασθενείς από τριάντα πέντε έως πενήντα ετών. Οι περιοχές που μπορούν να αντιμετωπιστούν με λίφτινγκ με νήματα περιλαμβάνουν το εξωτερικό μέτωπο, τα μάγουλα, για χαλάρωση στο κυρίως μάγουλο, η ρινο-χειλική (μύτη προς στόμα) περιοχή, η περιοχή κάτω από τα μάτια, η γραμμή του σαγονιού και για χαλάρωση του δέρματος του λαιμού. Οι περισσότεροι ασθενείς δεν θα χρειαστούν να αντιμετωπίσουν όλες αυτές τις περιοχές ταυτόχρονα, αν και αυτό είναι δυνατό.

Τα νήματα δεν αφήνουν σχεδόν καθόλου σημάδια, είναι απλά στην εφαρμογή και χρειάζεται ελάχιστος χρόνος ανάρρωσης.

Η Διαδικασία

Η εμφύτευση και τοποθέτηση των νημάτων είναι γρήγορη και διαρκεί από περίπου 30 λεπτά έως 2 ώρες, ανάλογα με τον αριθμό των περιοχών που υποβάλλονται σε θεραπεία και τον τύπο των νημάτων που χρησιμοποιούνται.

COG Νήματα

Χρησιμοποιώντας μια κατευθυντήρια κοίλη βελόνα, το οδοντωτό νήμα εισάγεται μέσα στο υποδόριο λίπος κάτω από το δέρμα, μέσω των μικρών οπών που γίνονται από την βελόνα και κατά μήκος του περιγράμματος.

Η βελόνα που περιέχει το νήμα στη συνέχεια τοποθετείται για να παρέχει την απαιτούμενη διόρθωση και να αφαιρεθεί. Οι μικροσκοπικές οδοντώσεις στα νήματα τότε προσκολλώνται στην κάτω πλευρά του δέρματος και απαλά ανασηκώνουν και ασφαλίζουν το δέρμα στην επιθυμητή θέση. Η περίσσεια νήματος κόβεται έτσι ώστε να μην φαίνεται πάνω από την επιφάνεια του δέρματος.

PDO Νήματα

Τα λεία νήματα εισάγονται στο δέρμα χρησιμοποιώντας μία τυπική βελόνα, αλλά για να διατηρηθεί το λίφτινγκ χρειάζεται να συνδεθούν με το λεγόμενο “σημείο αγκύρωσης”. Τα σημεία αγκύρωσης είναι σταθερά σημεία του τριχωτού της κεφαλής ή του προσώπου και είναι διαφορετικά για τις διαφορετικές περιοχές του προσώπου και του σώματος.

Αναισθησία
Αυτή η διαδικασία γίνεται συνήθως χρησιμοποιώντας ένα τοπικό αναισθητικό, επίσης μπορεί να δοθεί νάρκωση μέσω ενδοφλέβιας έγχυσης για να φέρει υπνηλία, έτσι ώστε οι ασθενείς να παραμένουν ξύπνιοι, αλλά να αισθάνονται πολύ μικρή ενόχληση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Αποτελέσματα
Μία θεραπεία ανά περιοχή είναι συνήθως το μόνο που απαιτείται για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, συχνά με άμεσα ορατά αποτελέσματα, ακόμα περισσότερα μετά από περίπου από 3 με 4 εβδομάδες. Ωστόσο, τα αποτελέσματα συνεχίζουν να βελτιώνονται σε περίοδο 3 με 6 μηνών, καθώς το κολλαγόνο αρχίζει να αναπτύσσεται γύρω από τα νήματα που βοηθούν την επίδραση λίφτινγκ.