Dr. Χρηστος Σταμου

Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος

Στην Dermadvance, προσφέρουμε στους ασθενείς μας μια ισχυρή γκάμα ιατρικών και αισθητικών υπηρεσιών δερματολογίας, διαθέτοντας μόνο τις κορυφαίες ιατρικές τεχνολογίες και μηχανήματα, δημιουργώντας εξατομικευμένα πλάνα δράσης για κάθε ασθενή.

Η πολυετής ιατρική εμπειρία και η συνεχής παρακολούθηση των ιατρικών, επεμβατικών και αισθητικών τομέων της δερματολογίας μας επιτρέπει να προσφέρουμε τις ασφαλέστερες και αποτελεσματικότερες μεθόδους, με αποτελέσματά που μας ξεχωρίζουν σε σχέση με άλλες κλινικές.

Ο Χρήστος Στάμου είναι Στρατιωτικός Ιατρός, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό , οπου και τέλειωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ( 2ο Γυμνάσιο -Λύκειο Κορυδαλλού και 1ο Λύκειο). Στη συνέχεια αρίστευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις και εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) το 1996 στο τμήμα Ιατρικής. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην ΣΣΑΣ και το τμήμα της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2002 με βαθμό “Λίαν Καλώς” καθώς και Στρατιωτικό έπαινο αριστείας.

Το 2002 κατατάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό ως Αξιωματικός Υγειονομικού – Ιατρός , με το βαθμό του Σημαιοφόρου. Μετά απο 16 μήνες εκπαίδευσης στις κλινικές και τα τμήματα του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ) ολοκληρώσε το σχολείο Ναυτικής Ιατρικής και το σχολείο Καταδυτικής και Υπερβαρικής Ιατρικής. Κατά την ίδια χρονιά πιστοποιήθηκε στην προνοσοκομειακή παροχή Ά βοηθειών ATLS απο το Αμερικάνικο Κολλέγιο Χειρουργών και στο ALS ( Advanced Life Support) από την ελληνική εταιρεία προνοσοκομειακής φροντίδας.

Στη συνέχεια το 2003 τοποθετήθηκε τμηματάρχης του Θεραπευτηρίου στη Ναυαρχίδα του Στόλου, τη Φρεγάτα κλάσης ΜΕΚΟ 2000 ΗΝ “ ΥΔΡΑ” . Κατά την υπηρεσία του στην Φρεγάτα “Ύδρα” συμμετείχε σε ποικίλες αποστολές και εκπαιδεύσεις ως ιατρός εντός  και εκτός Ελλάδος, όπως επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών, ναυαγών, πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής άγονων νήσων ανατολικού Αιγαίου κτλ .

Το 2006 μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ αρχικά στο Ford Leonard Wood του Missouri και στη συνέχεια στη ναυτική Βαση Norfolk στη Virginia στον Ραδιοβιοχημικό πόλεμο και στην σχεδίαση και αντιμετώπιση απωλειών υγείας – λαμβάνοντας με διάκριση το πτυχίο DPOS (Disaster Preparedness Operations Specialist) .

Το 2006 συμμετείχε ως Ιατρός της Φ/Γ “ΥΔΡΑ” στην αξιολόγηση FOST (Foreign Operational Sea Training) στη Μεγάλη Βρετανία.

Στη συνέχεια το έτος 2006 στα πλάισια της εκπαίδευσης του στην εσωτερική παθολογία ως ειδικευόμενος Δερματολογίας Αφροδισιολογίας, τοποθετήθηκε στην Ά Παθολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών με διευθυντή τον Πλοίαρχο(ΥΙ) Αιμίλιο Χρηστιά.
Από το 2007 ακολούθησε για 3 έτη εκπαίδευση στην Πανεπιστημιακή Δερματολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων “Ανδρέας Συγγρός” , υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Δερματολόγου κ Κατσάμπα Ανδρέα ,όπου μετά από επιτυχή εξέταση του απονεμήθηκε ο τίτλος της ειδικότητας του Δερματολόγου Αφροδισιολόγου.

Το 2008 ο δερματολόγος μετεκπαιδεύτηκε στην τεχνική της δερματοσκόπησης και στην ογκολογία δέρματος στο Πανεπιστήμιο του Graz – Αυστρία όπου και έλαβε αντίστοιχο δίπλωμα – πιστοποίηση. Από το 2008 είναι επίσης μέλος του Euroderm Excellence Society στο οποίο συμμετέχουν αριστούχοι δερματολόγοι από κάθε χώρα της ευρώπης.

Το έτος 2010 μετατέθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Σαλαμίνας ως τμηματάρχης του Δερματολογικού Ιατρείου και υπέθυνος για την εκπαίδευση του προσωπικού του Νοσοκομείου για 2 έτη .

Το 2012 ακολούθησε μετεκπαίδευση στη ΄Β Πανεπιστημιακή Δερματολογική Κλινική του νοσοκομείου “ΑΤΤΙΚΟΝ” στο Χαϊδάρι υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Δερματολόγου κ Ρηγόπουλου Δημήτριου, κατά την οποία ήταν υπεύθυνος για την κλινική των νοσηλευομένων ασθενών και συμμετείχε ενεργά στο κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο της κλινικής. Ιδιαίτερα γνωστικά αντικείμενα της μετεκπαίδευσης του ήταν η ψωρίαση, η παιδοδερματολογία και η φωτοδυναμική θεραπεία. Κατά την παρουσία του ως επιμελητης στα εξωτερικά ιατρεία, συμμετείχε στην οργάνωση και λειτουργία του εξωτερικού Παιδοδερματολογικού Ιατρείου και του Ιατρείου Αφροδισίων Νοσημάτων.

Το 2013 ως δερματολόγος, επέστρεψε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ) , ως επιμελητής της Δερματολογικής Κλινικής ενώ παρέμεινε επιστημονικός συνεργάτης της ΄Β Πανεπιστημιακής Δερματολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ”.

Ο ιατρός είναι μέλος της ΕΔΑΕ (Ένωση Δερματολόγων Αφροδισιολόγων Ελλάδος), της Αμερικάνικης Ένωσης Δερματολόγων (AAD), της διεθνούς εταιρίας αισθητικής και επανορθωτικής ιατρικής και πολλών άλλων ιατρικών εταιριών.

Ο Δερματολόγος Χρήστος Στάμου έχει συμμετοχή ως προσκεκλημένος ομιλητής σε συνέδρια της Ελλάδος και του εξωτερικού, επιγραμματικά :

  • 1ο Κυπρο – Ελλαδικό Συνέδριο Δερματολογίας Αφροδισιολογίας / Θερινή ημερίδα της ΕΔΑΕ. Πάφος – Κύπρος, 29 Ιουνίου  – 1 Ιουλίου 2012.
  • Φθινοπωρινη ημεριδα ΕΔΑE, 7-9 Σεπτεμβριου 2012 , Μηχανοργάνωση για τη βέλτιστη λειτουργία Δερματολογικού Ιατρείου, Χ. Στάμου
  • 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, 11-14 Οκτωβρίου 2012, Αθήνα. Κλινικό φροντιστήριο Ι: Η φαρμακευτική Αλλεργία τον 21ο αιώνα — Δερματικά εξανθήματα στις φαρμακευτικές αντιδράσεις. Χ. Στάμου
  • Χειμερινή ημερίδα ΕΔΑΕ 2013 – Σαββατο 14/12/2013 , ΑΘΗΝΑ.ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ : “Διαπυητική Ιδρωταδενίτις”, Χ. Στάμου

Ο Δερματολόγος συμμετέχει διαρκώς σε εγχώρια και διεθνή μετεκπαιδευτικά σεμινάρια με ιδιαίτερο γνωστικό αντικείμενο τις φλεγμονώδεις παθήσεις και την ογκολογία δέρματος καθώς και την αισθητική – κοσμετολογική δερματολογία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ενσωμάτωση στην καθημερινή ιατρική πρακτική των πλέον σύγχρονων και αποτελεσματικών διαγνωστικών και θεραπευτικών λύσεων.

Έχοντας πλούσια κλινική εμπειρία από την καθημερινή επαφή με σύνθετα δερματολογικά προβλήματα, μέσω της παρουσίας του σε δύο μεγάλα γενικά νοσοκομεία,το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και το “Αττικόν” ΓΠΝ, δίνει λύσεις σε δερματολογικά νοσήματα με σύγχρονες και επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές, χρησιμοποιώντας ιατρική τεχνολογία αιχμής . Το ιατρείο διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό για πλήρη κλινική δερματολογική εξέταση, διενέργεια δερματολογικών μικροεπεμβάσεων καθώς και αισθητικών παρεμβάσεων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Δερματολόγου αποτελεί και η παιδοδερματολογία.

Το εκπαιδευτικό και συγγραφικό έργο του Δερματολόγου Χ. Στάμου, εμπλουτίζεται διαρκώς και είναι συχνά προσκεκλημένος ομιλητής σε Δερματολογικά Συνέδρια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό με ομιλίες και παρουσιάσεις εργασιών .

Είναι παντρεμένος και πατέρας 5 παιδιών.