Αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ | Dermadvance

Αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ

Γιατί σ’εμάς: Διαθέτουμε το Κορυφαίο Laser Αφαίρεσης Τατουάζ στην Ελλάδα

Το Laser Alma Q είναι το πλέον κατάλληλο μηχάνημα για την αφαίρεση φυσικών ή τεχνητών μελαγχρώσεων από το δέρμα, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος βλάβης ή τραυματισμού στον περιβάλλοντα ιστό καθώς επίσης και αρνητικές παρενέργειες.


Περιστατικά Πριν & Μετά

Τα ανεπιθύμητα τατουάζ (δερματοστιξία)

Τα τατουάζ δεν θεωρούνται πλέον μόνιμα και υπάρχει τρόπος να αφαιρεθούν από το δέρμα. Ο έμπειρος δερματολόγος μπορεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές και μέσα να πετύχει την αφαίρεση τατουάζ.

Θεραπευτικές επιλογές αφαίρεσης τατουάζ

 • Αφαίρεση Τατουάζ με το Alma Q LaserΑφαίρεση τατουάζ με λέιζερ: Η αφαίρεση τατουάζ με τη μέθοδο Q-switch Laser είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη θεραπεία διότι προσφέρει χαμηλό κίνδυνο, ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπεία με ελάχιστες παρενέργειες. Αποτελεί παγκοσμίως την πιο αποτελεσματική μέθοδο αφαίρεσης tattoo, φέρνοντας σε δεύτερη μοίρα παλαιότερες και πιο επεμβατικές τεχνικές που απαιτούσαν και μεγαλύτερο χρόνο αποθεραπείας.

Παλαιότερες μέθοδοι που πλέον χρησιμοποιούνται όλο και σπανιότερα είναι:

 • Δερμοαπόξεση – Dermabration: είναι μια διαδικασία αφαίρεσης τατουάζ όπου τα στρώματα του δέρματος αφαιρούνται χρησιμοποιώντας ένα εξειδικευμένο εργαλείο παρόμοιο με γυαλόχαρτο ή ένα μεταλλικό σύρμα (ανάλογα με τη συσκευή). Με τη χρήση πάγου ή τοπικού αναισθητικού δημιουργείται μούδιασμα στο δέρμα πριν από την έναρξη της διαδικασία.
 • Χειρουργική αφαίρεση τατουάζ: η χειρουργική εκτομή και μεταμόσχευση δέρματος είναι η διαδικασία για την αφαίρεση τατουάζ. Ο χειρουργός αφαιρεί την επιδερμίδα και τα στρώματα χορίου και κάνει ράμματα στην περιοχή ώστε να θεραπευτεί. Αυτή η διαδικασία μπορεί να προκαλέσει ουλές και είναι πιο κατάλληλη για μικρά τατουάζ. Για να αφαιρεθεί ένα μεγάλο τατουάζ μπορεί να απαιτηθούν αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις.

Τι πρέπει να ξέρετε πριν αφαιρέσετε το τατουάζ

Τα επαγγελματικά τατουάζ διεισδύσουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος σε ομοιόμορφο επίπεδο. Αυτή η ομοιομορφία επιτρέπει στο δερματολόγο να χρησιμοποιήσει τεχνικές που αφαιρούν ευρύτερες περιοχές εμποτισμένου δέρματος στο ίδιο βάθος.

  • Επαγγελματικά τατουάζ με κάποια νέα χρώματα και αποχρώσεις είναι ιδιαίτερα δύσκολα στην πλήρη αφαίρεση.
  • Η αφαίρεση των ερασιτεχνικών τατουάζ είναι πιο δύσκολη από τα επαγγελματικά τις περισσότερες φορές.
  • Τα πρόσφατα τατουάζ συχνά είναι πιο δύσκολα να αφαιρεθούν από τα παλαιότερα.
  • Η πλήρης αφαίρεση τατουάζ δεν είναι πάντα εφικτή.
  • Η εμφάνιση ουλής ή δυσχρωμία του δέρματος είναι μια πιθανότητα της διαδικασίας.

Ποιές ερωτήσεις – απορίες πρέπει να απαντηθούν απο το γιατρό σας

   • Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος αφαίρεσης τατουάζ για τη περίπτωση μου;
   • Ποιο είναι το κόστος της θεραπείας;
   • Πόσο διαρκεί κάθε συνεδρία;
   • Πόσο συχνά θα πρέπει να επαναλαμβάνω τις συνεδρίες αφαίρεσης;
   • Ποιες είναι οι πιο συχνές επιπλοκές της θεραπείας;
   • Υπάρχει κάποια προετοιμασία που πρέπει να κάνω για τη θεραπεία;
   • Η διαδικασία αφαίρεσης τατουάζ πονάει;
   • Έχω επιλογές για να μειώσω την ενόχληση και τον πόνο;
   • Πόσο χρόνο κρατάει η επούλωση μετά από κάθε συνεδρία;
   • Τι αποτέλεσμα να περιμένω?

Αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ Alma Q

Τα λέιζερ χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση τατουάζ για περισσότερα από 20 χρόνια. Τα τελευταία 10 χρόνια, το Q-switched λέιζερ ή Q-Switch laser είναι το πλέον αναγνωρισμένο laser για την αφαίρεση των τατουάζ. Γιατί είναι τόσο δύσκολο να αφαιρεθεί ένα τατουάζ; Η χρωστική του τατουάζ εγχέεται στα κατώτερα στρώματα του δέρματος (χόριο) και σφραγίζεται από ένα σκληρό δίκτυο ινών κολλαγόνου. Είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθεί η χρωστική χωρίς να επηρεαστεί ο περιβάλλοντας ιστός.

Η αφαίρεση τατουάζ γίνεται συνήθως με τη χρήση λέιζερ που αντιδρούν με το μελάνι του τατουάζ και το διαλύουν. Το διαλυμένο μελάνι στη συνέχεια απορροφάται από το σώμα, που μιμείται το φυσικό ξεθώριασμα που θα δημιουργούσε ο χρόνος ή έκθεση στον ήλιο. Όλες οι χρωστικές ουσίες τατουάζ έχουν συγκεκριμένα φάσματα απορρόφησης του φωτός. Ένα λέιζερ για τατουάζ θα πρέπει να είναι ικανό να εκπέμπει επαρκή ενέργεια εντός του φάσματος απορρόφησης της χρωστικής ώστε να παρέχει μια αποτελεσματική θεραπεία. Ορισμένες χρωστικές, όπως τα κίτρινα, πράσινα και φθορίου μελάνια είναι πιο δύσκολο να θεραπευθούν. Η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ είναι η μόνη κλινικά αποδεδειγμένη μέθοδος που δεν προκαλεί ουλές.

Η αφαίρεση τατουάζ με laser παίρνει αρκετό χρόνο. Οι θεραπείες προγραμματίζονται με αρκετές εβδομάδες διαφορά μεταξύ τους και δεν είναι μια διαδικασία όπου θα δείτε άμεσα αποτελέσματα μετά την πρώτη θεραπευτική συνεδρία. Ο προσδιορισμός του χρόνου που θα απαιτηθεί εξαρτάται από:

Τύπος επιδερμίδας Όσο πιο σκούρο είναι το δέρμα τόσες περισσότερες συνεδρίες και χρόνος θα χρειαστεί για να αφαιρέσετε το τατουάζ. Σημείο του Σώματος Εάν το τατουάζ βρίσκεται στα χέρια, στα πόδια, ή / και στα δάχτυλα θα απαιτηθούν περισσότερες συνεδρίες. Χρώματα Τα μαύρα μελάνια είναι τα πιο εύκολα να αφαιρεθούν. Άλλα χρώματα απαιτούν επιπλέον συνεδρίες.

Κόστος αφαίρεσης τατουάζ με λέιζερ

Ο αριθμός των συνεδριών, και κατά συνέπεια το κόστος, για την αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ καθορίζεται κυρίως από το χρώμα του τατουάζ. Μερικά τατουάζ μπορεί να χρειαστούν από 15 έως 20 θεραπείες πριν την ολική αφαίρεση.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, απαιτούνται έξι με δώδεκα συνεδρίες, μπορεί να χρειαστούν μήνες ή και χρόνια για να ολοκληρωθεί η θεραπεία.

Η τιμή εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του τύπου και την έκταση του τατουάζ, και την εμπειρία και την κατάρτιση του ιατρού.

Πάνω στον ενθουσιασμό της νεότητας ή την μαγεία της στιγμής, πολλοί επιλέγουν να χαράξουν στο δέρμα τους ένα τατουάζ. Με την πάροδο του καιρού όμως αυτή η απόφαση φαίνεται λανθασμένη κι έτσι αρχίζουν να ψάχνουν τρόπους αφαίρεσής τους. Εδώ και αρκετά χρόνια η διαδικασία αφαίρεσης των τατουάζ γίνεται όλο και συχνότερη γι αυτό και οι μέθοδοι αφαίρεσής τους συνεχώς εξελίσσονται με κύριο στόχο την πλήρη αφαίρεσή τους με την όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη διαδικασία.

Μπορούν όλα τα τατουάζ να αφαιρεθούν;

Αν και η τεχνολογία μας επιτρέπει πια θεαματικότερα αποτελέσματα, υπάρχουν περιπτώσεις που η πλήρης αφαίρεση δεν είναι εφικτή ή η εμφάνιση κάποιας ουλής ή δυσχρωμίας αποτελεί πιθανότητα. Επίσης ένα πρόσφατο τατουάζ ή κάποιο που έγινε από ερασιτέχνη μπορεί να δυσκολέψει την όλη διαδικασία όπως επίσης και κάποια καινούρια χρώματα και αποχρώσεις που κυκλοφορούν στην αγορά.

Τέλος με τα παλιά

Παλαιότερα οι διαδικασίες αφαίρεσης της δερματοστιξίας, όπως λέγεται στα ελληνικά το τατουάζ, έπαιρναν πολύ χρόνο, ήταν αρκετά επώδυνες και όχι πάντα αποτελεσματικές. Τώρα πια αυτά αποτελούν παρελθόν, ούτε εργαλεία που μοιάζουν με γυαλόχαρτα ούτε μεταλλικά σύρματα ούτε χειρουργικές επεμβάσεις. Η κλινική μας διαθέτει το μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας Alma Q Laser, ειδικά για περιπτώσεις σαν αυτές.

Με τη χρήση λέιζερ το μηχάνημα Alma Q είναι το πλέον κατάλληλο για την αφαίρεση φυσικών ή τεχνητών μελαγχρώσεων από το δέρμα, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος βλάβης ή τραυματισμού στον περιβάλλοντα ιστό καθώς επίσης και αρνητικές παρενέργειες.

Συγνώμη, έχω μια απορία.

Ερωτήσεις που σχετίζονται με το κόστος της διαδικασίας, τον αριθμό των συνεδριών που θα χρειαστούν,τη διάρκειά τους, τη διαδικασία προετοιμασίας ή την ύπαρξη τυχόν παρενεργειών, αν είναι επίπονη διαδικασία και ποιά τα αναμενόμενα αποτελέσματα, είναι απαραίτητες και μόνο ένας εξαιρετικά έμπειρος γιατρός, ειδικός σε αυτή την διαδικασία θα μπορέσει να σας απαντήσει. Μην διστάσετε λοιπόν να τις θέσετε σε εμάς.

Dermadvance | Προσφορές Dermadvance | Προσφορές Dermadvance | Προσφορές