Γιατι σ’εμας: Διαθετουμε το Κορυφαιο Laser Αφαιρεσης Τατουαζ στην Ελλαδα

Onychomycoses highlight laser image

Διαθετουμε το Κορυφαιο Laser Αφαιρεσης Τατουαζ στην Ελλαδα

Αφαιρει Τατουαζ ολων των Χρωματων

Αφαιρεση σε συνολικα μικροτερο αριθμο συνεδριων(Νεα Τεχνολογια)

Δεν προκαλει Ουλες

Εφαρμοζεται μονο απο Δερματολογο

Tattoo removal highlight painless image

Χωρις Πονο & Χρονο Αποθεραπειας

Απο τον Παγκοσμιο Ηγετη στα Lasers (Fotona Lasers)

X2 laser image

Νεας γενιας Q-Switch: 2 Κορυφαια Lasers σε 1 συσκευη

Κατασκευαζεται στη Ευρώπη (προσοχη στις απομιμησεις)

Περιστατικά Πριν & Μετά

Αφαιρεση Τατουαζ με Λειζερ Πριν και Μετα
Αφαιρεση Τατουαζ Πριν και Μετα
Αφαιρεση Τατουαζ στο Μπρατσο Πριν και Μετα
Αφαιρεση Τατουαζ Στομα Πριν και Μετα
Αφαιρεση Τατουαζ Αποτελεσματα
Αφαιρεση Τατουαζ με Λειζερ Περιστατικο Αποτελεσμα

Το Fotona MaQx είναι το πλέον κατάλληλο μηχάνημα για την αφαίρεση φυσικών ή τεχνητών μελαγχρώσεων από το δέρμα, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος βλάβης ή τραυματισμού στον περιβάλλοντα ιστό καθώς επίσης και αρνητικές παρενέργειες.

Τα ανεπιθυμητα τατουαζ (δερματοστιξια)

Τα τατουάζ δεν είναι πλέον μόνιμα και υπάρχει τρόπος να αφαιρεθούν από το δέρμα. Ο έμπειρος δερματολόγος της κλινικής Dermadvance μπορεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές και μέσα να πετύχει την αφαίρεση τατουάζ.

Αφαιρεση τατουαζ με λειζερ

Η αφαίρεση τατουάζ με τη μέθοδο Q-switch Laser είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη θεραπεία διότι προσφέρει χαμηλό κίνδυνο, ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπεία με ελάχιστες παρενέργειες. Αποτελεί παγκοσμίως την πιο αποτελεσματική μέθοδο αφαίρεσης tattoo.

ΙΑΤΡΕΙΑ DERMADVANCE

Τι πρεπει να ξερετε πριν αφαιρεσετε το τατουάζ

Τα επαγγελματικά τατουάζ διεισδύσουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος σε ομοιόμορφο επίπεδο. Αυτή η ομοιομορφία επιτρέπει στο δερματολόγο να χρησιμοποιήσει τεχνικές που αφαιρούν ευρύτερες περιοχές εμποτισμένου δέρματος στο ίδιο βάθος.

  • Επαγγελματικά τατουάζ με κάποια νέα χρώματα και αποχρώσεις είναι ιδιαίτερα δύσκολα στην πλήρη αφαίρεση.
  • Η αφαίρεση των ερασιτεχνικών τατουάζ είναι πιο δύσκολη από τα επαγγελματικά τις περισσότερες φορές.
  • Τα πρόσφατα τατουάζ συχνά είναι πιο δύσκολα να αφαιρεθούν από τα παλαιότερα.
  • Σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις, η πλήρης αφαίρεση του τατουάζ δεν είναι πάντα εφικτή.

Συχνες ερωτησεις – Ο γιατρος απανταει!

Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος αφαίρεσης τατουάζ για τη περίπτωση μου;

Η αφαίρεση τατουάζ με τη μέθοδο Q-switch Laser αποτελεί παγκοσμίως την πιο αποτελεσματική μέθοδο αφαίρεσης tattoo.

Ποιο είναι το κόστος της θεραπείας;

Το κόστος εξαρτάται από την έκταση του τατουάζ, το χρώμα του και το βάθος της χρωστικής. Για τον λόγο αυτό προηγείται μια ενημερωτική συνεδρία κατά την οποία ο δερματολόγος θα σας ενημερώσει για όλα όσα πρέπει να ξέρετε. Κατά μέσο χρειάζονται 8-10 συνεδρίες, αλλά κάθε περίπτωση είναι μοναδική και για αυτό απαιτείται αξιολόγηση από τον δερματολόγο.

Ποιος είναι ο κατάλληλος ειδικός για να γίνει η αφαίρεση τατουάζ με ασφάλεια;

Δυστυχώς, όπως υπάρχουν ερασιτέχνες που κάνουν τατουάζ, υπάρχουν και «ερασιτέχνες» για την αφαίρεσή τους. Όμως, η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ είναι μια ιατρική πράξη και για να γίνεται με απόλυτη ασφάλεια θα πρέπει να πραγματοποιείται από δερματολόγο με εξειδίκευση στα λέιζερ. 

Ποια είναι η διαδικασία για την αφαίρεση τατουάζ;

Πριν την αφαίρεση, ο δερματολόγος θα χρειαστεί πληροφορίες για το πόσο παλιό είναι, αλλά και αν έγινε από επαγγελματία ή ερασιτέχνη καλλιτέχνη. Επίσης, θα χρειαστεί να ελέγξει την ποιότητα του δέρματος σας, αλλά και να ψηλαφίσει την περιοχή που βρίσκεται το τατουάζ (κυρίως για να βεβαιωθεί ότι δεν έχει δημιουργηθεί κάποια σκλήρυνση ή ουλή). Πριν την έναρξη της θεραπείας, ο δερματολόγος θα προτείνει τη χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας, αν και η διαδικασία είναι εύκολα ανεκτή. Τέλος, για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια με κάθε τρόπο, απαιτείται τόσο εκείνος, όσο κι εσείς να φορέσετε τα ειδικά προστατευτικά γυαλιά. 

Είναι όλα τα τατουάζ τα ίδια; 

Όχι. Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τύποι τατουάζ, και η πιθανότητα επιτυχούς αφαίρεσης τους ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο. Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν:

Επαγγελματικά τατουάζ: Τα επαγγελματικά τατουάζ γίνονται από επαγγελματίες καλλιτέχνες τατουάζ, οι οποίοι χρησιμοποιούν μια δονούμενη βελόνα. Οι χρωστικές ουσίες εισχωρούν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα μελάνης και έχουν μεγαλύτερη ποικιλία ως προς τη σύνθεση των χρωστικών ουσιών που χρησιμοποιούντα σε σχέση με τα ερασιτεχνικά αισθητικά τατουάζ.

Ερασιτεχνικά τατουάζ: Τα ερασιτεχνικά τατουάζ γίνονται από μη επαγγελματίες, συχνά με το χέρι ή με βελόνα. Τις περισσότερες φορές έχουν μαύρο χρώμα. Πολύ συχνά τα μελάνια που χρησιμοποιούνται για αυτά τα τατουάζ δεν είναι καθαρά, αλλά έχουν αναμιχθεί με άλλες χημικές χρωστικές ουσίες. Αυτό μπορεί να επηρεάσει το πόσο εύκολη ή δύσκολη θα είναι η αφαίρεση τους από το δέρμα. 

Αισθητικά τατουάζ: Πολύ συχνά πλέον τα τατουάζ χρησιμοποιούνται ως μόνιμο μακιγιάζ (φρύδια, περίγραμμα χειλιών) ή για την κάλυψη ουλών ή σημαδιών. Στα αισθητικά τατουάζ συνήθως χρησιμοποιείται ποικιλία χρωμάτων και, συνεπώς, χημικών ουσιών. Αυτό είναι που κρίνει και την επιτυχία στην αφαίρεσή τους.

Τραυματικά τατουάζ: Τα τραυματικά τατουάζ είναι αυτά που προκαλούνται από κάποιο τραυματισμό και προκύπτουν από ξένες ουσίες (π.χ. χώμα, χαλίκι, άσφαλτος) που εισέρχονται στο δέρμα. Αυτοί οι τραυματισμοί αντιμετωπίζονται – με διαφορετική επιτυχία – χρησιμοποιώντας τους ίδιους τρόπους με αυτούς που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση άλλων τύπων τατουάζ.

Είναι ίδια όλα τα λέιζερ για την αφαίρεση των τατουάζ;     

Όχι, υπάρχουν δύο τύποι λέιζερ που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση των τατουάζ. Πρόκειται για τα λέιζερ Q-switched (QS) και τα λέιζερ Picosecond.                                     –  Τα λέιζερ QS δημιουργούν νανοδευτερόλεπτες εκρήξεις φωτός λέιζερ που διαλύουν τις χρωστικές ουσίες στο χόριο του δέρματος. Αυτό οδηγεί σε πολύ γρήγορη θέρμανση και προκαλεί διάσπαση των χρωστικών σωματιδίων του τατουάζ. Τα υπολείμματα των χρωστικών παραμένουν είτε στο χόριο, όπου απορροφώνται αργά, είτε απομακρύνονται από το λεμφικό σύστημα. 

Τα λέιζερ Picosecond έχουν διάρκεια παλμού στο εύρος picosecond (ένα τρισεκατομμύριο του δευτερολέπτου). Οι θεραπείες με λέιζερ Picosecond διασπούν τις χρωστικές των τατουάζ σε σωματίδια μικρότερα από αυτά που παράγονται από τα λέιζερ QS και είναι ευκολότερο για το σώμα να καθαρίσει. 

Αν και αρχικά θεωρήθηκε ότι τα λέιζερ picosecond θα αντικαθιστούσαν τα λέιζερ QS, προς το παρόν δεν υπάρχουν καλές ενδείξεις ότι τα λέιζερ picosecond είναι σημαντικά καλύτερα. 

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να αφαιρέσετε ένα τατουάζ;

Συμβαίνει συχνά οι άνθρωποι να θέλουν να απαλλαγούν από ένα τατουάζ που έγινε παρορμητικά. Ωστόσο, ιδανικά θα πρέπει να μεσολαβούν περίπου 2 μήνες από την ημέρα που γίνεται ένα τατουάζ μέχρι την πρώτη συνεδρία λέιζερ που θα γίνει για την αφαίρεσή του. 

Από την άλλη, τατουάζ που έχουν παραμείνει στο δέρμα για περισσότερο από τρία χρόνια, είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθούν εντελώς. Σαφέστατα, ο δερματολόγος στην πρώτη σας επίσκεψη, θα μπορέσει να εκτιμήσει σε ποιο ποσοστό θα μπορέσει να αφαιρεθεί το τατουάζ, καθώς και να προσδιορίσει περίπου τον αριθμό των συνεδριών που θα χρειαστούν. Στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζονται από έξι έως οκτώ θεραπείες σε απόσταση 6-8 εβδομάδων. 

Αντιμετωπίζονται όλα τα χρώματα τα ίδια;

Όχι, αυτό δεν ισχύει καθώς τα διαφορετικά χρώματα που χρησιμοποιούνται στα τατουάζ απαιτούν διαφορετικά μήκη κύματος των λέιζερ για τη διάσπαση τους. 

Οι συσκευές λέιζερ για την αφαίρεση τατουάζ παρέχουν ενέργεια σε τέσσερα διαφορετικά μήκη κύματος.

Το λέιζερ 1064-nm Nd: YAG είναι ιδανικό για τη αφαίρεση μαύρων, σκούρων μπλε και καφέ τατουάζ, ενώ το λέιζερ 532-nm μπορεί να σβήσει τα καφέ, πορτοκαλί, κόκκινα, κίτρινα και ροζ χρώματα. Το ρουμπίνι λέιζερ 694-nm είναι αποτελεσματικό στη αφαίρεση τατουάζ που έχουν μαύρο, μπλε, πράσινο και μοβ χρώμα. Το λέιζερ 755-nm alexandrite μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση μαύρων, μπλε και πράσινων τατουάζ.

Συνήθως, χρειάζονται περισσότερα από ένα λέιζερ για τη βέλτιστη απομάκρυνση των πολύχρωμων τατουάζ. 

Πονάει η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ;

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ασθενών, ο πόνος είναι ελάχιστος ή μέτρα ανεκτός. Το επίπεδο του πόνου  εξαρτάται επίσης και από το είδος του τατουάζ, το σημείο στο οποίο βρίσκεται και την ανεκτικότητα του κάθε ατόμου στον πόνο, κάτι που ισχύει και κατά τη διαδικασία δημιουργίας του τατουάζ. Πάντως, αν κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να γίνει χρήση ειδικής κρέμας που μουδιάζει την αίσθηση στην περιοχή.

Fotona MaQx τωρα και στην Ελλαδα

Επανάστασή στην αφαίρεση των τατουάζ φέρνει το νέο υπερσύγχρονο ιατρικό laser Fotona MaQx , που ήρθε πλέον και στην Ελλάδα από την Dermadvance. Η καινοτομία του συγκεκριμένου Ιατρικού Μηχανήματος είναι ότι για πρώτη φορά είναι εφικτή η αφαίρεση τατουάζ όλων των χρωμάτων χωρίς να δημιουργούνται ουλές και σημάδια Η νέα τεχνολογία του Laser Fotona MaQx επιτρέπει την ταχύτερη αφαίρεση του τατουάζ σε μικρότερο αριθμό συνεδριών. Ακόμη αντιμετωπίζει αποτελεσματικότερα τις πιο δύσκολες περιπτώσεις όπως είναι για παράδειγμα τατουάζ που έγιναν από ερασιτέχνες και όχι από έμπειρους tattoo artists.

Τι αλλαζει στην αφαιρεση των τατουαζ

Μέχρι σήμερα η αφαίρεση των πολύχρωμων τατουάζ ήταν απαγορευτική διότι τα περισσότερα laser αφαίρεσης τατουάζ (κατηγορίας QS ruby laser 694nm) είναι παλιάς τεχνολογίας και αφαιρούν μόνο τα σκουρόχρωμα τατουάζ, όπως μπλε και μαύρο, αλλά δεν μπορούν να εξαλείψουν χρώματα όπως το κόκκινο το κίτρινο και το πορτοκαλί. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως επιλέγονταν τραυματικές μέθοδοι με σχεδόν απαγορευτικό αισθητικό αποτέλεσμα όπως η δερμοαπόξεση σε βάθος που αφήνει συνήθως ουλή ή η χειρουργική εκτομή.

Η πρωτοποριακή όμως τεχνολογία του Fotona MaQx Q laser, έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα όπως τα γνωρίζαμε μέχρι τώρα, αφαιρόντας ανώδυνα όλα τα χρώματα,  χωρίς ουλές.

Η οριστικη λυση στην αφαιρεση των πολυχρωμων τατουαζ

Το Fotona MaQx δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα αφαίρεσης των πολύχρωμων τατουάζ γιατί είναι το μοναδικό και πλέον σύγχρονης τεχνολογίας Q switched laser που συνδυάζει δύο διαφορετικά μήκη κύματος και δύο διαφορετικές αλλά συμπληρωματικές μεταξύ τους τεχνολογίες laser στο ίδιο μηχάνημα προσφέροντας μοναδικά και αξιοσημείωτα πλεονεκτήματα όπως:

  • Μας επιτρέπει την αφαίρεση δερματοστιξιών όλων των χρωμάτων ακόμα και των «απαγορευμένων» όπως το κόκκινο, κίτρινο και πορτοκαλί, που οι παλιές τεχνολογίες δεν τολμούσαν να «αγγίξουν».
  • Μας δίνει τη δυνατότητα να γίνονται την ίδια ημέρα παραπάνω από μία συνεδρίες αφαίρεσης του τατουάζ, με αποτέλεσμα να είναι πολύ γρηγορότερη η διαδικασία και ο χρόνος αφαίρεσης του τατουάζ.
  • Η πιθανότητα για υπολειμματικό χρώμα ή επιπλοκές όπως μετατραυματική ουλή, υπερμελαγχρώσεις κτλ είναι σχεδόν μηδενικός σε σχέση με παλαιότερα laser.
  • Η αφαίρεση τατουάζ από σκουρόχρωμα άτομα που αποτελούσε μια
    «προβληματική» θεραπευτική επιλογή για τα «παλιά» Q switched laser, είναι πλέον εύκολη υπόθεση.

Τεχνολογια αιχμης «2 σε 1» αποκλειστικα στην Dermadvance

Ένας ισχυρός συνδυασμός αποτελούμενος από δύο διαφορετικούς τύπους laser (Nd YAG 1064 nm laser, KTP 532 laser), δίνει τη δυνατότητα σε 1 μόνο συσκευή να εναλλάσσει αποτελεσματικά τα μήκη των κυμάτων, πάντα με βάση το «στόχο».

Ο καινοτόμος συνδυασμός Q switched, Long pulsed και Quasi Long pulsed τεχνολογίας, εγγυάται εντυπωσιακά αποτελέσματα και αναδεικνύει τη συσκευή ως ένα από τα πλέον πολυχρηστικά εργαλεία του είδους.
Αν και τα μήκη κύματος αυτά προ υπάρχουν και έχουν χρησιμοποιηθεί με πολύ καλή αποτελεσματικότητα μέχρι σήμερα για την αφαίρεση τατουάζ, ο συνδυασμός τους στο ίδιο μηχάνημα και οι υπερσύγχρονες τεχνολογικές καινοτομίες εκπομπής, καθιστούν το Fotona MaQx το απόλυτο καινοτόμο laser για την αφαίρεση τατουάζ. Η τεχνολογία του Fotona MaQx στα χέρια ενός έμπειρου και εξειδικευμένου σε αυτή τη μέθοδο δερματολόγου μας δίνει τη δυνατότητα με ασφάλεια να «σβήσουμε» για πάντα το ανεπιθύμητο πλέον για έναν άνθρωπο τατουάζ.
Η δερματολογική κλινική Dermadvance και ο επιστημονικός υπεύθυνος Δερματολόγος κ. Στάμου Χρήστος έχουν φέρει πρώτοι και σε αποκλειστικότητα την τεχνολογία Fotona MaQx Laser στην Ελλάδα με σκοπό να προσφέρουν την πιο εκλεπτυσμένη και αποτελεσματική τεχνολογία στην αφαίρεση τατουάζ.