Διακριτικα & Αμεσα – Αφαιρεση σε 1 επισκεψη

Αφαιρει ακομη και τις βλαβες που δεν φαινονται με γυμνο ματι

warts highlight laser

Μονιμη Αφαιρεση με το κορυφαιο Ultra Pulse Laser

Thread lift highlight duration image

Παρακολουθηση ασθενους εως και 9 μηνες μετα

Tattoo removal highlight painless image

Δεν Ποναει – Δεν Αφηνει Σημαδια

Αμεση επιστροφη στις Δραστηριοτητες σας

Δυνατοτητα επιλογης θεραπειας απο ανδρα ή γυναικα ιατρο

Rosacea highlight treatment image

Θεραπεια και του ερωτικου συντροφου για την αποτροπη νεας μολυνσης

Cavitation highlight approved image

Συνδυασμος ιατρικων ειδικοτητων: Αφροδισιολογος, Δερματολογος, Ουρολογος, Γυναικολογος

Ο ιος HPV και τα κονδυλωματα στη γυναικα.

Ο ανθρώπινος ιός θηλωμάτων ή HPV, είναι το πιο κοινό σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα. Περίπου το 80% των γυναικών θα μολυνθεί τουλάχιστον από ένα τύπο του ιού HPV σε κάποια στιγμή της ζώης της. Συνήθως μεταδίδεται μέσω κολπικού, στοματικού ή πρωκτικού σεξ. Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν ότι έχουν HPV, επειδή συνήθως δεν έχει συμπτώματα και συνήθως υποχωρεί από μόνος του. Ορισμένοι τύποι του HPV μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες, όπως κονδυλώματα γεννητικών οργάνων ή καρκίνο του τραχήλου. Υπάρχει  εμβόλιο για την προστασία κατά του HPV.

Πως μεταδιδεται ο HPV;

Ο HPV μεταδίδεται μέσω:

  • Κολπικού, στοματικού ή πρωκτικού σεξ. O HPV μπορεί να εξαπλωθεί ακόμη και αν δεν υπάρχουν συμπτώματα.
  • Επαφή των γεννητικών οργάνων. Δεν είναι απαραίτητη η εκσπερμάτιση για να εξαπλωθεί ο HPV. Ο HPV μπορεί επίσης να μεταδοθεί μεταξύ των γυναικών που κάνουν σεξ με γυναίκες.
  • Τοκετός. Μπορεί να μεταδοθεί από μια γυναίκα στο μωρό της κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Ποια ειναι τα συμπτωματα του HPV;

Οι περισσότεροι άνθρωποι με HPV δεν έχουν καθόλου συμπτώματα. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο οι γυναίκες χρειάζονται τακτικά τεστ Παπανικολάου. Οι ειδικοί συστήνουν ότι το πρώτο τεστ Παπανικολάου πρέπει να γίνεται στην ηλικία των 21. Το τεστ Παπανικολάου εντοπίζει τις αλλαγές στον τράχηλο της μήτρας που προκαλείται από τον HPV. Αν είστε γυναίκα μεταξύ των ηλικιών 30 και 65, ο γιατρός σας μπορεί επίσης να κάνει ένα τεστ HPV μαζί με το τεστ Παπανικολάου κάθε πέντε χρόνια. Πρόκειται για εξέταση DNA που ανιχνεύει τους περισσότερους τύπους HPV.

Σύμπτωμα μιας HPV λοίμωξης είναι τα κονδυλώματα στη γυναίκα, στο σημείο των γεννητικών οργάνων. Εμφανίζονται ως μεμονωμένο εξόγκωμα ή ως σύμπλεγμα εξογκωμάτων. Οι βλάβες μπορεί να είναι επίπεδες ή ανάγλυφες, μικρές ή μεγάλες ή να έχουν την όψη του κουνουπιδιού. Η διάγνωση των κονδυλωμάτων γίνεται με οπτικό έλεγχο.

Τι προβληματα υγειας προκαλει ο HPV;

Ο HPV συνήθως υποχωρεί από μόνος του και δεν προκαλεί προβλήματα υγείας. Αλλά όταν HPV δεν υποχωρήσει, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας, όπως:

  • Καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.
  • Άλλους καρκίνους των γεννητικών, όπως, καρκίνος του αιδοίου, του κόλπου ή του πρωκτού.
  • Στοματοφαρυγγικό καρκίνο, καρκίνος στο πίσω μέρος του λαιμού, συμπεριλαμβανομένης της βάσης της γλώσσας και των αμυγδαλών.
  • Κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων.
  • Υποτροπιάζουσα θηλωμάτωση του αναπνευστικού, μια σπάνια πάθηση που προκαλεί κονδυλώματα στην αναπνευστική οδό.

Πως επηρεαζει την εγκυμοσυνη ο HPV;

Ο HPV δεν επηρεάζει τις πιθανότητες σύλληψης, αλλά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Κλείστε Σήμερα το Ραντεβού σας
στο 216 900 5000

Ορισμένα πιθανά προβλήματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης περιλαμβάνουν:

  • Αλλαγές των κυττάρων του τραχήλου της μήτρας. Συνεχίστε τον τακτικό έλεγχο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη για να εντοπιστούν οποιεσδήποτε αλλαγές.
  • Κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων που αιμορραγούν και αυξάνονται. Οι ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσουν αύξηση και αιμορραγία των κονδυλωμάτων.
  • Καισαρική τομή. Αν τα κονδυλώματα μπλοκάρουν τη δίοδο του τοκετού, μπορεί να χρειαστεί να γίνει καισαρική τομή.
  • Προβλήματα υγείας στο βρέφος. Μια γυναίκα με HPV των γεννητικών μπορεί, πολύ σπάνια, να το μεταδώσει στο μωρό της. Τα μωρά και τα παιδιά μπορεί να αναπτύξουν όγκους στους αεραγωγούς τους από τον HPV. Αυτή η σπάνια αλλά δυνητικά σοβαρή κατάσταση ονομάζεται υποτροπιάζουσα θηλωμάτωση του αναπνευστικού.

Μπορει να θεραπευτει ο HPV;

Όχι, ο HPV δεν έχει καμία θεραπεία. Τις περισσότερες φορές, ο HPV υποχωρεί από μόνος του. Υπάρχουν όμως θεραπείες για τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων, όπως:

  • Κρυοθεραπεία με υγρό άζωτο
  • Co2 LASER
  • Εξάχνωση με χρήση διαθερμοπηξίας με ραδιοσυχνότητες
  • Κλασσική Χειρουργική αφαίρεση
  • Θεραπεία με χημικές ουσίες

Πως μπορω να αποτρεψω την μολυνση απο τον HPV;

Υπάρχουν δύο τρόποι για την πρόληψη του HPV. Ο ένας τρόπος είναι ο εμβολιασμός κατά του HPV. Ο άλλος τρόπος πρόληψης του HPV ή οποιουδήποτε σεξουαλικά μεταδιδόμενου νοσήματος (ΣΜΝ) είναι η αποχή από το σεξ.

Όταν έχετε σεξουαλική επαφή μειώστε τις πιθανότητες μόλυνσης με τα κάτωθι:

  • Χρήση προφυλακτικού σε κάθε επαφή. Βέβαια, το προφυλακτικό δεν προστατεύει 100% από τον ιό επειδή ο HPV μολύνει και περιοχές των γεννητικών οργάνων που δεν καλύπτονται
  • Μην κάνετε κολπικές πλύσεις. Αφαιρούν ορισμένα από τα κανονικά βακτήρια του κόλπου που προστατεύουν από τη μόλυνση. Αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης ΣΜΝ.
  • Περιορίστε του σεξουαλικούς συντρόφους.
  • Μονογαμία.