Καλοκαίρι και Ακμή

Ακμή

Σε τι επηρεάζει το καλοκαίρι την ακμή; Τι θα πρέπει να προσέχουμε;

Σίγουρα όλοι αγαπάμε το καλοκαίρι, τις όμορφες παραλίες, τα παιχνίδια στην άμμο ή άλλες δραστηριότητες όπως Ακμήείναι η ποδηλασία, αλλά μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και το δέρμα μας. Η ζέστη και η υγρασία είναι παράγοντες που κάνουν το δέρμα αρκετά ευαίσθητο δίνοντας έδαφος στην περιβόητη ακμή. Περνώντας στην αντεπίθεση ας δούμε ποια είναι τα συχνότερα λάθη που κάνουμε τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Αποφεύγοντας τις κακές συνήθειες του καλοκαιριού τα δεδομένα για το δέρμα σας θα είναι διαφορετικά όταν η θερμοκρασία θα έχει πτώση. Εξάλλου η καλύτερη φροντίδα είναι η πρόληψη.

Παραμερίζοντας την ενυδατική σας.

‘Εχετε ιδρώσει, ο ήλιος καίει επάνω στο δέρμα σας και γνωρίζετε ότι πρέπει να κάνετε κάτι γι’ αυτό. Πολλοί χρησιμοποιούν αντηλιακό, αλλά η λύση δεν είναι στην αντιμετώπιση των εγκαυμάτων. Πίσω από το παρασκήνιο της φροντίδας για την ακμή κρύβεται η ενυδατική κρέμα. Ειδικότερα τις μέρες που η θερμοκρασία είναι σε αυξημένα επίπεδα τα άτομα με εξαιρετικά ξηρό και ευαίσθητο δέρμα υποφέρουν. Ακόμα και το ταξίδι σας με αυτοκίνητο ή αεροπλάνο εγκυμονεί κινδύνους λόγω του κλιματισμού. Αν υποφέρετε από ακμή και διάφορα σπυράκια το πρόβλημα θα επιδεινωθεί εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας που θα “στεγνώσει” το δέρμα. Μια ενυδατική κρέμα ή ένα ενυδατικό gel θα πρέπει να είναι στις αποσκευές του ταξιδιού σας ώστε να αποφύγετε την ένταση του προβλήματος που προκαλεί η υπάρχουσα ακμή.

Υπερβολική έκθεση στον ήλιο

Νιώθετε ωραία απολαμβάνοντας αρκετές ώρες κάθε ηλιόλουστη μέρα το καλοκαίρι στην πισίνα ή στην παραλία επειδή έχετε αντηλιακό, έτσι δεν είναι; Μεγάλο λάθος. Δεν είναι μόνο ο καρκίνος του δέρματος που ελοχεύει από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, αλλά και το πρόβλημα της ακμής. Αν και είναι όμορφο να απολαμβάνετε τον υπέροχο ήλιο της χώρας μας, δυστυχώς η έκθεση σε αυτόν σπέρνει τον όλεθρο της ακμής στο δέρμα. Πολύ πιθανό να παρατηρήσετε μια προσωρινή βελτίωση στην ακμή σας, αλλά οι ακτίνες του ήλιου μπορούν πραγματικά να πυροδοτήσουν την υπάρχουσα ακμή και σίγουρα σκουραίνουν και μεγαλώνουν τα υπάρχοντα σπυράκια στο πρόσωπό σας ή στο σώμα σας κάνοντας πιο αντι-αισθητική την παρουσία τους. Επίσης, αν κάποιος κάνει θεραπείες ακμής που περιέχουν ρετινόλη ή υπεροξείδιο του βενζολίου, ο ερεθισμός θα μπορούσε να μεγεθυνθεί με την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Λίγα ντους κατά την διάρκεια των εφιδρώσεων

Πηγαίνοντας στην παραλία ταλαιπωρείστε από τον ιδρώτα που σας προκαλεί η ζέστη, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να στεγνώνει ο ιδρώτας πάνω στο δέρμα σας. Σας θυμίζει κάτι; Ναι, είμαστε ένοχοι γι’ αυτή την εξέλιξη. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε πρόσφορο έδαφος για την ακμή. Ο ιδρώτας μπορεί να ερεθίσει την ακμή. Θα πρέπει να κάνετε ντους πριν ο ιδρώτας στεγνώσει στο δέρμα σας και απορροφηθεί από αυτό. Διαλέξτε ένα αφρόλουτρο με σαλικυλικό οξύ αν είστε επιρρεπείς σε σπυράκια ή ένα με υπεροξείδιο του βενζολίου αν έχετε φλεγμονές. Κάνοντας ένα ντους την σωστή στιγμή απομακρύνετε τον ιδρώτα και κάθε δερματολογικό κίνδυνο που προέρχεται από αυτόν σε συνδυασμό με την ζεστή θερμοκρασία.

Η ακμή αρέσκεται να δημιουργείται σε συνθήκες ζέστης και ξηρότητας. Το καλοκαίρι αναπόφευκτα είμαστε εκτεθειμένοι σε αυτή την κατάσταση, αλλά είναι στο χέρι μας να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας με πολύ απλούς κι οικονομικούς τρόπους.

Μάθετε περισσότερα για την ακμή και επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε αποτελεσματικά στην καταπολέμησή της.

dermadvance

Σχετικά με Χρήστος Στάμου

Ο Χρήστος Στάμου είναι Στρατιωτικός Ιατρός, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος. Είναι Απόφοιτος του Ιατρικού Τμήματος της Στρατιωτικής Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Στην Συνέχεια Μετεκπαιδεύτηκε στην Αμερική (Βιρτζίνια -Μισσούρη) στον Ραδιοβιοχημικό Πόλεμο & σχεδίαση & αντιμετώπιση απωλειών υγείας. Συνέχισε στην Αυστρία (Γκράζ) σε θέματα Δερματοσκόπησης και Ογκολογίας του Δέρματος και ολοκλήρωσε στην Ελλάδα (Αττικό Νοσοκομείο) σε θέματα Ψωρίασης , Παιδοδερματολογίας και Φωτοδυναμικής θεραπείας. Είναι Επικεφαλής των 2 Ιατρείων της Dermadvance σε Αθήνα (Βασ.Σοφίας 115) και στον Κορυδαλλό (Ταξιαρχών 34). Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ιατρό κατόπιν Ραντεβού στα τηλέφωνα των ιατρείων.

Leave a Reply

epanek