Φροντίδα για τα μαλλιά και τα νύχια το καλοκαίρι

Τι φροντίδα χρειάζεται για τα μαλλιά και τα νύχια μου το καλοκαίρι;

Όλες οι γυναίκες θέλουν να έχουν απαλά και γεμάτα λάμψη μαλλιά. Την καλοκαιρινή περίοδο όμως τα μαλλιά χάνουν την λάμψη τους εξαιτίας της ζέστης, του ήλιου της θάλασσας και του χλώριου που έχουν οι πισίνες.

Για αυτό τον λόγο θέλουν μια πιο ιδιαίτερη φροντίδα για τα μαλλιά που δεν θα τα αφήσει να φαίνονται θαμπά και ταλαιπωρημένα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αρχικά μην βγαίνετε στον ήλιο χωρίς να έχετε βάλει αντηλιακό. Οι ακτίνες του ηλίου είναι υπεύθυνες για το frontida malliwnξεθώριασμα του χρώματος των μαλλιών. Ένα καλό αντηλιακό λοιπόν θα σας βοηθήσει να τα προστατέψετε σε μεγάλο βαθμό.

Καλό θα ήταν να φορέσετε ένα καπέλο. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύετε τα μαλλιά σας από τον βλαβερό ήλιο και να διατηρείται καλύτερα η υγρασία της τρίχας.

Όταν λούζεστε μην χρησιμοποιείτε πιστολάκι. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν μόνα τους, έτσι ώστε να τα ταλαιπωρείτε πιο λίγο. Πρέπει να γνωρίζετε  ότι όσο λιγότερο χρησιμοποιείτε το σεσουάρ τόσο περισσότερο τα μαλλιά σας αποκτούν ελαστικότητα και η τρίχα σας γίνεται πιο δυνατή.

Όταν ξεκινάτε το λούσιμο θα πρέπει να χρησιμοποιείτε στο πρώτο χέρι πολύ ζεστό νερό έτσι ώστε να αφαιρεθούν πολύ καλά οι ρύποι. Έπειτα όμως πρέπει κάνετε το νερό πιο χλιαρό και στο τέλος του λουσίματος αν είναι δυνατόν ακόμα και κρύο. Με αυτόν τον τρόπο αφαιρείτε εντελώς την λιπαρότητα ενώ παράλληλα διατηρείτε και την υγρασία των μαλλιών σας.

Επίσης θα ήταν καλό να χρησιμοποιείτε σαμπουάν με επιπλέον ενυδάτωση για να έχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Άλλος ένας τρόπος είναι να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες C και Ε γιατί οι βιταμίνες αυτές είναι αντιοξειδωτικές και βοηθούν να παραμένουν τα μαλλιά μας λαμπερά.

Επίσης δεν θα ήταν άσχημο αν κόβατε τις άκρες των μαλλιών σας κάθε 5 με 6 εβδομάδες. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποφύγετε την δημιουργία ψαλίδας.

Εκτός από τα μαλλιά όμως θέλουν και τα νύχια σας την δική τους φροντίδα τους μήνες του καλοκαιριού.

Βάλτε τα σε ένα μπολ με χλιαρό νερό και αφήστε τα να μαλακώσουν. Μετά αφού δείτε ότι είναι έτοιμα  αφαιρέστε τα πετσάκια με το ειδικό εργαλείο.frontida-nyxia

Χρησιμοποιήστε μια κρέμα για ενυδάτωση.

Προσθέστε στην διατροφή σας τροφές με βιταμίνη Β και να λαμβάνετε περισσότερο ασβέστιο.

Κόψτε τα νύχια σας κοντά και λιμάρετε τα για να αποφύγετε το ξεφλούδισμα

Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε γάντια από καουτσούκ για τις δουλειές του σπιτιού για να προστατέψετε τα νύχια σας και μην ξεχνάτε να περνάτε πάντα μια βάση στα νύχια σας πριν τα βάψετε.

dermadvance

Σχετικά με Χρήστος Στάμου

Ο Χρήστος Στάμου είναι Στρατιωτικός Ιατρός, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος. Είναι Απόφοιτος του Ιατρικού Τμήματος της Στρατιωτικής Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Στην Συνέχεια Μετεκπαιδεύτηκε στην Αμερική (Βιρτζίνια -Μισσούρη) στον Ραδιοβιοχημικό Πόλεμο & σχεδίαση & αντιμετώπιση απωλειών υγείας. Συνέχισε στην Αυστρία (Γκράζ) σε θέματα Δερματοσκόπησης και Ογκολογίας του Δέρματος και ολοκλήρωσε στην Ελλάδα (Αττικό Νοσοκομείο) σε θέματα Ψωρίασης , Παιδοδερματολογίας και Φωτοδυναμικής θεραπείας. Είναι Επικεφαλής των 2 Ιατρείων της Dermadvance σε Αθήνα (Βασ.Σοφίας 115) και στον Κορυδαλλό (Ταξιαρχών 34). Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ιατρό κατόπιν Ραντεβού στα τηλέφωνα των ιατρείων.

Leave a Reply

epanek