Ξηροδερμία στο κεφάλι

ksirodermia

Αναρωτιέστε πολλές φορές γιατί εκεί που κάθεστε ξαφνικά σας πιάνει κνησμός στο εσωτερικό της κεφαλής; Νιώθετε άβολα όταν μικροσκοπικά λευκά σωματίδια φεύγουν από το κεφάλι και πέφτουν στα ρούχα σας; Πιστεύετε ότι το πρόβλημα δεν θα σταματήσει ποτέ και πάντα θα είστε υποχρεωμένοι να απολογείστε για την άκομψη αυτή εμφάνιση;

Αν όλα αυτά σας προβληματίζουν και δεν ξέρετε από πού προέρχονται ή τι είναι, σας έχουμε τις λύσεις. Λόγω των ksirodermia-2 χημικών σαμπουάν και μαλακτικών πάρα πολλές φορές η φυσική υγρασία στο τριχωτό της κεφαλής επηρεάζεται και καταλήγουμε στο δυσμενές φαινόμενο, την ξηροδερμία στο κεφάλι. Επιπροσθέτως, στην περίπτωση που η χρήση λακ, αφρού και κάθε είδους τζελ είναι παρατεταμένη, τότε ο καθένας από εσάς είναι πιο επιρρεπής στην ξηρότητα του εσωτερικού της κεφαλής. Οι συχνότερες αιτίες για να προκληθεί ένα τέτοιου είδους πρόβλημα είναι συνήθως οι εξής:

  1. Αφυδάτωση: Υπάρχουν άνθρωποι που επηρεάζονται περισσότερο από τις καιρικές συνθήκες και σε πολλά επίπεδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ξηραίνεται η περιοχή, να «διψάει» για νερό κι έτσι να αφυδατώνεται. Στην περίπτωση αυτή τα φυσικά έλαια, που προκαλούν την επιθυμητή και φυσική λιπαρότητα, παύουν να υπάρχουν κι από εκεί και πέρα προκύπτει η εν λόγω ξηρότητα στο εσωτερικό της κεφαλής.
  2. Υπολείμματα σαμπουάν: Παρόλο που πλενόμαστε καθημερινώς και προσεκτικά, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να μην έχουμε ξεβγάλει πολύ καλά τα μαλλιά μας κι αυτό να δημιουργήσει πρόβλημα ξηροδερμία στο κεφάλι μας.
  3. Γενετικές αιτίες: Στην περίπτωση αυτή μόνο μέσω κάποιων εξειδικευμένων εξετάσεων θα καταλάβετε αν η ξηροδερμία σας οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες ή αίτια που έχουν να κάνουν με τον οργανισμό και τα κύτταρά σας. Εκεί η αντιμετώπιση ίσως πρέπει να είναι πιο δραστική κι έντονη καθώς η λύση μπορεί να είναι και κάποιου είδους φαρμακευτική αγωγή.
  4. Λάθος βούρτσα μαλλιών: Κάποιες φορές δε διαλέγουμε τα κατάλληλα προϊόντα για την περιποίηση του κεφαλιού μας. Οι βούρτσες μας είναι σκληρές κι άκαμπτες με αποτέλεσμα να μας ερεθίζουν στην ευαίσθητη περιοχή του κεφαλιού και να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Κάπως έτσι, πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη δυσάρεστη φαινόμενο της ξηροδερμίαστο κεφάλι και δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από την φαγούρα, τον κνησμό, την ευαισθησία και τα άσπρα στίγματα. Οι συμβουλές είναι πολλές και κάποιες φορές άκρως αποτελεσματικές. Οφείλουμε να είμαστε συνεπείς στην αγωγή μας και να φροντίζουμε για την υγιεινή του κεφαλιού μας όσο το δυνατό καλύτερα. Η χρήση των μαλακτικών, των τζελ και της λακ πρέπει να γίνεται με φειδώ και μέτρο. Στις πιο δύσκολες, μακροχρόνιες κι άσχημες περιπτώσεις απλά οφείλουμε να είμαστε υπομονετικοί, να το ψάχνουμε περισσότερο, να δίνουμε σημασία στη λεπτομέρεια και να φροντίζουμε να ενημερωνόμαστε για όλες τις εξελίξεις της επιστήμης που μπορεί να μας λύσουν τα χέρια.

Για περαιτέρω συμβουλές, πρόληψη κι αντιμετώπιση της ξηροδερμίας στο εσωτερικό της κεφαλής αποτανθείτε στην Dermadvance, όπου θα βρείτε τους πιο κατάλληλους ανθρώπους για να σας βοηθήσουν στην εξάλειψη κι αντιμετώπιση των δερματολογικών σας ζητημάτων. Κλείστε το ραντεβού σας και η ξηροδερμία θα αποτελεί μακρινό παρελθόν.

dermadvance

Σχετικά με Χρήστος Στάμου

Ο Χρήστος Στάμου είναι Στρατιωτικός Ιατρός, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος. Είναι Απόφοιτος του Ιατρικού Τμήματος της Στρατιωτικής Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Στην Συνέχεια Μετεκπαιδεύτηκε στην Αμερική (Βιρτζίνια -Μισσούρη) στον Ραδιοβιοχημικό Πόλεμο & σχεδίαση & αντιμετώπιση απωλειών υγείας. Συνέχισε στην Αυστρία (Γκράζ) σε θέματα Δερματοσκόπησης και Ογκολογίας του Δέρματος και ολοκλήρωσε στην Ελλάδα (Αττικό Νοσοκομείο) σε θέματα Ψωρίασης , Παιδοδερματολογίας και Φωτοδυναμικής θεραπείας. Είναι Επικεφαλής των 2 Ιατρείων της Dermadvance σε Αθήνα (Βασ.Σοφίας 115) και στον Κορυδαλλό (Ταξιαρχών 34). Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ιατρό κατόπιν Ραντεβού στα τηλέφωνα των ιατρείων.

Leave a Reply

epanek