Κονδυλώματα και σεξουαλική ζωή.

kondylomata

Μετά τα Κονδυλώματα τι; Πως επηρεάζουν τη σεξουαλική ζωή;

Τα κονδυλώματα ανήκουν στην κατηγορία των σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων. Από αυτό μπορούν να νοσήσουν τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ηλικία για αυτό.

Στην ουσία μιλάμε για ιούς που παρουσιάζονται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά και μοιάζουν με μικρά σπυράκια.

Στους άντρες εμφανίζεται στην βάση του πέους και στον πρωκτό ενώ στις γυναίκες στα χείλη του αιδοίου και μέσα στον κόλπο ενώ και τα δυο φύλα μπορούν να παρουσιάσουν συμπτώματα στην περιοχή του στόματος.

Τα κονδυλώματα μεταδίδονται με την σεξουαλική επαφή.

Για να γίνει η διάγνωση θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες εξετάσεις. Στους άντρες πρωκτοσκόπηση και στις γυναίκες κολποσκόπηση και τεστ Παπανικολάου. Όσο πιο γρήγορα  γίνει η διάγνωση τόσο καλύτερη θα είναι η αντιμετώπιση του ιού.

Από την στιγμή λοιπόν που οι εξετάσεις επιβεβαιώσουν ότι έχετε κονδυλώματα θα πρέπει ο γιατρός να δει πως θα τα αντιμετωπίσετε.

Αν τα κονδυλώματα είναι εξωτερικά τότε θα σας προτείνει κάποια φαρμακευτική καυτηρίαση πιθανότατα με λέιζερ. Τώρα αν είναι εσωτερικά και οι αλλοιώσεις είναι μικρές  συνήθως ο γιατρός συστήνει μόνο παρακολούθηση. Αν όμως έχετε μεγαλύτερου βαθμού αλλοιώσεις  τότε η αντιμετώπιση θα γίνει με μια χειρουργική επέμβαση ή κάποιου είδους κρυοπηξία.

Η αλήθεια είναι ότι η διάγνωση για τα κονδυλώματα θα μπορούσε να προκαλέσει σε κάποιον ένα είδος κατάθλιψης χωρίς αυτό όμως να είναι ό κανόνας.

Άτομα τα οποία στο παρελθόν διαγνώστηκαν με κονδυλώματα όταν στην συνέχεια  δημιουργούν μια καινούριαsex-life σχέση αισθάνονται αμηχανία ακόμα και ντροπή για το πώς θα εξηγήσουν στον σύντροφο τους το πρόβλημα που είχαν με την υγεία τους.

Ένας από τους φόβους τους είναι ότι ο σύντροφος τους θα τους απορρίψει μαθαίνοντας για τα κονδυλώματα ή ότι ακόμα θα μπορούσαν να παρουσιάσουν πάλι το μικρόβιο.

Έχοντας λοιπόν όλες αυτές τις ανησυχίες δεν είναι λίγοι εκείνοι που αισθάνονται μια ανησυχία όσον αφορά το σεξ. Σαν αποτέλεσμα αυτό έχει κάποιοι να αποφεύγουν την σεξουαλική δραστηριότητα, κάποιοι άλλοι να μειώνουν την σεξουαλική τους ορμή ή ακόμα να μην μπορούν να νοιώσουν οικειότητα με τον σύντροφό τους . Όλα αυτά μπορούν να προκαλέσουν μια μορφή κατάθλιψης.

Γι’ αυτό τον λόγο καλό θα ήταν τα άτομα που στο παρελθόν είχαν διαγνωστεί με κονδυλώματα εκτός από την σωματική υγεία τους να προσπαθήσουν να προστατέψουν και την ψυχική τους υγεία κι αν χρειαστεί να ζητήσουν την βοήθεια κάποιου ειδικού χωρίς να ντραπούν η να νιώσουν άσχημα γιατί μόνο έτσι θα προχωρήσουν μπροστά.

dermadvance

About dermadvance

Ο Χρήστος Στάμου είναι Στρατιωτικός Ιατρός, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος. Είναι Απόφοιτος του Ιατρικού Τμήματος της Στρατιωτικής Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Στην Συνέχεια Μετεκπαιδεύτηκε στην Αμερική (Βιρτζίνια -Μισσούρη) στον Ραδιοβιοχημικό Πόλεμο & σχεδίαση & αντιμετώπιση απωλειών υγείας. Συνέχισε στην Αυστρία (Γκράζ) σε θέματα Δερματοσκόπησης και Ογκολογίας του Δέρματος και ολοκλήρωσε στην Ελλάδα (Αττικό Νοσοκομείο) σε θέματα Ψωρίασης , Παιδοδερματολογίας και Φωτοδυναμικής θεραπείας. Είναι Επικεφαλής των 2 Ιατρείων της Dermadvance σε Αθήνα (Βασ.Σοφίας 115) και στον Κορυδαλλό (Ταξιαρχών 34). Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ιατρό κατόπιν Ραντεβού στα τηλέφωνα των ιατρείων.

Leave a Reply