Ερεθισμός μετά το ξύρισμα.

Ερεθισμός μετά το ξύρισμα. Που οφείλεται.

Ο ερεθισμός μετά το ξύρισμα έχει ως χαρακτηριστικό τα σπυράκια που πονάνε και πολλές φορές επιμολύνονται, ksyrisma-erethismosενώ ταλαιπωρεί συχνά άνδρες και γυναίκες. Ακόμα πιό επιβλαβής μέθοδος, προκειμένου να αποφύγουμε αυτό το φαινόμενο, είναι η τάση για βαθύτερο ξύρισμα που τελικά επιφέρει ενα ακόμα χειρότερο απότελεσμα καθώς οι τρίχες δεν βρίσκουν διέξοδο κάτω από το δέρμα, μεγαλώνουν προς λάθος κατεύθυνση και δημιουργούν φλεγμονή ερεθισμένο δέρμα και σπυράκια. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται pseudofolliculitis barbae (ψευδοθυλακίτιδα της περιοχής του γενείου)

Η συγκεκριμένη νόσος μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος που έχει υποβληθεί σε βαθύ ξύρισμα και πιό συχνα στο γένειο στους άνδρες και στα πόδια στις γυναίκες. Συγκεκριμένα, αυτό που συμβαίνει είναι πως η τρίχα στην προσπάθεια της να αναπτυχθεί αλλάζει φορά, επανεισχωρεί στο δέρμα με αποτέλεσμα το δέρμα να αντιδρά, αφού την αντιλαμβάνεται σαν ξένο σώμα, δημιουργώντας ερεθισμό, σπυράκι ή ακόμα και βλατίδα η οποία μοιάζει αρκετά με σπυράκι ακμής.

Πως αντιμετωπίζεται

  • Άμεση διακοπή του ξυρίσματος και εμπεριστατωμένος έλεγχος της φλεγμονής από τον δερματολόγο.
  • Εφαρμογή φαρμακευτικής αγωγής, κατευθυνόμενη φυσικά απο τον δερματολογό, αντιφλεγμονώδους δράσης.
  • Αφου υποχωρήσουν οι δερματικές βλάβες, επιτρέπεται και πάλι το ξύρισμα όχι όμως το «βαθύ ξύρισμα» . Πιο συγκεκριμένα το δέρμα δεν πρέπει να τεντώνεται, το ξυραφάκι δεν πρέπει να περνάει πολλές φορές απο την ίδια περιοχή ενώ η κατεύθυνση του πρέπει να είναι παράλληλη με τη φορά της τρίχας και όχι αντίθετη. Αμέσως μετά είναι απαραίτητο να γίνει χρήση ενυδατικής κρέμας.
  • Μία καλή εναλλακτική λύση για να αποφύγουμε το βαθύ ξύρισμα είναι η χρήση ξυριστικής μηχανης ή αποτριχωτικής κρέμας.
  • Αν παρόλα αυτά ο ασθενής δεν καταφέρει το επιθυμητό απότελεσμα πρέπει να διακόψει εντελώς το ξύρισμα και να καταφύγει σε άλλες μόνιμες και πιο αποτελεσματικές θεραπείες όπως το Laser πάντα υπό την καθοδήγηση του δερματολόγου. Η μόνιμη αφαίρεση του τριχικού θυλάκου με τη βοήθεια του Laser, αποτελεί έναν αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο οριστικής λύσης του προβλήματος.

Αποτρίχωση Laser ALEXANDRITE (Αλεξανδρίτης)

Η συγκεκριμένη μέθοδος συμβάλει αποτελεσματικά ώστε το γεγονός της ανεπιθύμητης τριχοφυϊας να αποτελέσει πλέον παρελθόν για άνδρες και γυναίκες. Με τον πιό ασφαλές και αποτελεσματικό τρόπο, αποτελεί τεράστια εξέλιξη στον τομέα της αποτρίχωσης χρησιμοποιώντας κλινικά ελεγμένη τεχνολογία που επιφέρει τα καλύτερα και πιο ασφαλή  αποτελέσματα.

Με απόλυτη ασφάλεια για την υγεία του δέρματος το ιατρικό LASER Alexandrite 755nm εξασφαλίζει τη μέγιστη αποτελεσματικότητα ως προς την οριστική εξαφάνιση της τρίχας. Η χρήση κρυοαναισθησίας, η οποία ψύχει την επιφάνεια της επιδερμίδας και κάνει την εφορμογή εντελώς ανώδυνη, σε συνδυασμό με την παραγωγή υψηλών παλμών ενέργειας συμβάλουν σημαντικά στην μέγιστη συγκέντρωση της ενέργειας στη ρίζα της τρίχας με αποτέλσμα την πλήρη καταστροφή της, χωρίς τη δυνατότητα αναγέννησης.

Το αποτέλεσμα είναι μία καθαρή επιδερμίδα χωρίς τρίχες απαλλάσσοντας σας από τις κλασικές μεθόδους αποτρίχωσης (ξύρισμα, κρέμες, κεριά, βελόνες) και τους κινδύνους που αυτές εγκυμονούν (ψευδοθυλακίτιδα, μόνιμα σημάδια, μολύνσεις, δερματίτιδες).

Κατόπιν μεμονωμένης παρακολούθησησης, η κάθε περίπτωση εξετάζεται από τον ιατρό ξεχωριστά, ενώ η εφαρμογή γίνεται αποκλειστικά από έμπειρο και εξειδικευμένο χειριστή.

Για περισσότερες πληροφορίες εφαρμογής της συγκεκριμένης μεθόδου, αποκλειστικά για τη δική σας περίπτωση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να κλείσετε το επόμενο διαθέσιμο ραντεβού.

dermadvance

Σχετικά με Χρήστος Στάμου

Ο Χρήστος Στάμου είναι Στρατιωτικός Ιατρός, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος. Είναι Απόφοιτος του Ιατρικού Τμήματος της Στρατιωτικής Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Στην Συνέχεια Μετεκπαιδεύτηκε στην Αμερική (Βιρτζίνια -Μισσούρη) στον Ραδιοβιοχημικό Πόλεμο & σχεδίαση & αντιμετώπιση απωλειών υγείας. Συνέχισε στην Αυστρία (Γκράζ) σε θέματα Δερματοσκόπησης και Ογκολογίας του Δέρματος και ολοκλήρωσε στην Ελλάδα (Αττικό Νοσοκομείο) σε θέματα Ψωρίασης , Παιδοδερματολογίας και Φωτοδυναμικής θεραπείας. Είναι Επικεφαλής των 2 Ιατρείων της Dermadvance σε Αθήνα (Βασ.Σοφίας 115) και στον Κορυδαλλό (Ταξιαρχών 34). Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ιατρό κατόπιν Ραντεβού στα τηλέφωνα των ιατρείων.

Leave a Reply

epanek