Κυτταρίτιδα ενάντια στην γυναικεία αυτοπεποίθηση

Κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα ταλαιπωρεί πολύ μεγάλο ποσοστό του γυναικείου φύλου καθώς η κακή αισθητική εικόνα της επιδερμίδας επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία και τη γυναικεία αυτοπεποίθηση. Η όψη φλοιού πορτοκαλιού κάνει την εμφάνισή της συνήθως σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος και είναι φαινόμενο που δεν εξαρτάται από το σωματικό βάρος, αντιθέτως παρατηρούμε κυτταρίτιδα ακόμα και σε πολύ λεπτές γυναίκες με αυξημένο ποσοστό εμφάνισης σε γυναίκες με λευκή επιδερμίδα. Αυτό συμβαίνει γιατί τα λευκά δέρματα είναι πιο επιρρεπή και λιγότερο ανθεκτικά. Η μη ομαλή συγκέντρωση λίπους και νερού μεταξύ του υποδόριου ιστού και του δέρματος είναι η κύρια αιτία μεταβολής της όψης του δέρματος που παίρνει ανάγλυφη μορφή και θυμίζει φλούδα πορτοκαλιού. Εμφανίζεται κυρίως στους γλουτούς, στους μοιρούς, στην κοιλιά, στα μπράτσα αλλά και στις γάμπες.

Αιτίες

Η διατροφή αποτελεί ίσως την σημαντικότερη αιτία δημιουργίας λίπους, με αποτέλεσμα την έντονη συσσώρευση λίπους στο σώμα και εμφάνιση κυτταρίτιδας. Ακολουθώντας μια κακή διατροφή με πολλά λιπαρά, αλάτι και υδατάνθρακες αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανιστεί κυτταρίτιδα. Θα είναι πιο έντονη και πιο εμφανή με την αύξηση του βάρους αλλά δεν διστάζει να κάνει την εμφάνιση της και σε αδύνατα άτομα.

Η κληρονομικότητα αποτελεί σημαντικό παράγοντα εμφάνισης κυτταρίτιδας στο δέρμα εξαιτίας κάποιων συγκεκριμένων γονιδίων που μεταδίδονται από γενιά σε γενιά.

Οι ορμόνες είναι ο κύριος λόγος εμφάνισης κυτταρίτιδας περισσότερο στις γυναίκες από τους άντρες, η δράση των οποίων είναι καταλυτικής σημασίας. Τέτοιες ορμόνες είναι τα οιστρογόνα, η ινσουλίνη, οι ορμόνες της προλακτίνης  και του θυρεοειδούς αδένα.

Η ποιότητα και το χρώμα του δέρματος δεν θα λέγαμε πως έχει αποκλειστικά την ευθύνη για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, αλλά μπορούμε να πούμε πως ένα ανοιχτόχρωμο δέρμα είναι πιο ευαίσθητο και λιγότερο ανθεκτικό με αποτέλεσμα να κάνει την κυτταρίτιδα περισσότερο εμφανή.

Ο καθιστικός τρόπος ζωής η έλλειψη άσκησης, το στρες και το κάπνισμα συμβάλουν καθοριστικά στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Η συστηματική άσκηση και η σωστή κατανάλωση νερού συμβάλουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Τρόποι αντιμετώπισης

Ας δούμε κάποιες από τις πιο αποτελεσματικές ιατρικές μεθόδους που μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε την κυτταρίτιδα.

Μεσοθεραπεία λιπόλυσης και σύσφιξης

Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία

Είναι η μέθοδος κατά την οποία μεταφέρουμε διάφορες ουσίες που διαλύουν το συσσωρευμένο λίπος κάτω από το
δέρμα με σκοπό, φτάνοντας στον υποδόριο ιστό,  να δράσουν κατευθείαν στα λιποκύτταρα. Υπάρχουν δύο τρόποι που επιτυγχάνουν αυτό το αποτέλεσμα, η μεσοθεραπεία με ένεσιμη μορφή ή με μία ειδική συσκευή που ονομάζουμε Dermapen.
Πρόκειται για μία μέθοδο χωρίς παρενέργειες, γρήγορη, απλή και ανώδυνη που επιτρέπει την άμεση επιστροφή στην καθημερινότητά σας. Χρειάζονται τουλάχιστον 6-8 συνεδρίες ανά 10-14 ημέρες.

Λεμφικό μασάζ

Αποτελεί μία από τις πιο παλιές μεθόδους αισθητικής ιατρικής που δρα κατευθείαν στη λέμφο με την τεχνική του ειδικού λεμφικού μασάζ και σαν αποτέλεσμα έχει την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος ακριβώς στην περιοχή που πάσχει. Με αυτήν την τεχνική τροφοδοτούμε τους ιστούς του δέρματος με οξυγόνο και ενεργοποιούμε το μεταβολισμό για να μπορέσει στη συνέχεια να αποβάλει τις τοξίνες βελτιώνοντας έτσι την όψη φλοιού πορτοκαλιού στο δέρμα. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα μπορούμε να κάνουμε συνδυασμό λεμφικού μασάζ με υπερήχους, μία μέθοδο που θα εξετάσουμε παρακάτω.

Cavitation

Cavitation

Cavitation

Η τελευταίας τεχνολογίας μέθοδος Cavitation είναι ίσως η πιο αποτελεσματική θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας αφού εξαιτίας των εξειδικευμένων υπερήχων έχει τη δυνατότητα να εξαφανίζει το συσσωρευμένο λίπος στο κάτω μέρος του δέρματος και δρα αποτελεσματικά στη μείωση του τοπικού πάχους και στη λιπόλυση με αποτέλεσμα να αφήνει μία επιδερμίδα λεία χωρίς κυτταρίτιδα.

Είναι μια διαδικασία εντελώς ανώδυνη που δεν χρησιμοποιούνται χειρουργικά εργαλεία (βελόνες, νυστέρια) με αποτέλεσμα να αφήνει μία ευχάριστη αίσθηση στο δέρμα χωρίς σημάδια ή πόνο.

Laser smartlipo

Η ιδανική μέθοδος λιπόλυσης στην αισθητική ιατρική που εξασφαλίζει άριστα αποτελέσματα ειδικά σε περιπτώσεις με έντονο και επίμονο πρόβλημα. Το laser Smartlipo (Nd-Yag laser) διοχετεύει με άριστο τρόπο ενέργεια στο λιπώδη ιστό, παράγει νέο κολλαγόνο κάτω από το δέρμα προκαλώντας ταυτόχρονα σύσφιξη.

Η συγκεκριμένη επεμβατική μέθοδος εφαρμόζεται στο δερματολογικό ιατρείο με κατάλληλο και εξειδικευμένο εξοπλισμό. Γίνεται χρήση τοπικής αναισθησίας για τελείως ανώδυνα αποτελέσματα χωρίς να δημιουργούνται σημάδια και ουλές. Αποτελεί μια γρήγορη, εύκολη και ανώδυνη τεχνική που επιτρέπει άμεσα την επιστροφή στην καθημερινότητα.

Το πλήρες εξοπλισμένο ιατρείο και η έμπειρη ιατρική μας ομάδα είναι σε θέση να εξασφαλίσει για σας τα καλύτερα και πιο ασφαλή αποτελέσματα. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας για κάποιο άμεσα διαθέσιμο ραντεβού.

Κρυολιπόλυση

Είναι η μέθοδος που παρέχει άριστα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του τοπικού πάχους σε συνδυασμό με την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας αφού εξουδετερώνει τα λιποκύτταρα με την τεχνική της κρυσταλλοποίησης. Έτσι έχουμε άμεση βελτίωση της όψης του δέρματος σε συνδυασμό με το τοπικό λίπος. Ενδείκνυται για άτομα που θέλουν να καταπολεμήσουν συνδυαστικά κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος.

dermadvance

Σχετικά με Χρήστος Στάμου

Ο Χρήστος Στάμου είναι Στρατιωτικός Ιατρός, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος. Είναι Απόφοιτος του Ιατρικού Τμήματος της Στρατιωτικής Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Στην Συνέχεια Μετεκπαιδεύτηκε στην Αμερική (Βιρτζίνια -Μισσούρη) στον Ραδιοβιοχημικό Πόλεμο & σχεδίαση & αντιμετώπιση απωλειών υγείας. Συνέχισε στην Αυστρία (Γκράζ) σε θέματα Δερματοσκόπησης και Ογκολογίας του Δέρματος και ολοκλήρωσε στην Ελλάδα (Αττικό Νοσοκομείο) σε θέματα Ψωρίασης , Παιδοδερματολογίας και Φωτοδυναμικής θεραπείας. Είναι Επικεφαλής των 2 Ιατρείων της Dermadvance σε Αθήνα (Βασ.Σοφίας 115) και στον Κορυδαλλό (Ταξιαρχών 34). Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ιατρό κατόπιν Ραντεβού στα τηλέφωνα των ιατρείων.

Leave a Reply

epanek