Ονυχομυκητίαση: Όχι μόνο για ενήλικες

Το ένα τρίτο των παιδιών και των εφήβων με δερματολογικές παθήσεις των νυχιών διαγνώστηκαν με ονυχομυκητίαση, επιβεβαίωσε ο δρ Julie Jefferson στο ετήσιο συνέδριο της Παιδιατρικής Δερματολογίας.

Υπάρχει ένα σημαντικά υψηλός επιπολασμός σε σύγκριση με μια αναδρομική μελέτη 20 ετών που είχε διεξαχθεί από Ισπανούς ερευνητές από την οποία είχε προκύψει ποσοστό 15,5% ασθενών με ονυχομυκητίαση.

Ο δρ Jefferson παρουσίασε μια μελέτη που περιλάμβανε 917 ασθενείς ηλικίας έως 18 ετών, οι οποίοι προσήλθαν στο Ερευνητικό Κέντρο Δερματολογίας του Portlant, σε ένα χρονικό διάστημα 6 ετών. Σύμφωνα με την έρευνα, 11% των ασθενών διαγνώστηκαν με 1 ή περισσότερες παθήσεις των νυχιών. Ο μέσος όρος της ηλικίας που παρουσιάστηκε η πάθηση ήταν στα 9 έτη. Πιο αναλυτικά,το μεγαλο δάκτυλο ήταν η εντόπιση σε 47 ασθενείς, τα υπόλοιπα δάκτυλα σε 37 περιπτώσεις και σε 18 περιστατικά σε μεγαλο δάκτυλο και κάποιο απο τα υπόλοιπα. 14 ασθενεις ειχαν 2 ταυτόχρονα παθήσεις ονύχων, 9 ασθενείς είχαν 3 και 2 ασθενείες είχαν 4 διαφορετικές παθήσεις στα νυχια των ποδίων τους ταυτόχρονα.

Οι αιτιολογίες κυμαίνονταν ευρέως, από μολύνσεις έως συγγενείς ανωμαλίες, όγκους, φλεγμονώδεις διεργασίες, και συστηματικές ασθένειες.

Η πιο συχνή πάθηση των νυχιών ήταν ονυχομυκητίαση, η οποία διαγνώστηκε σε 34 ασθενείς. Έτσι, το 3,7% όλων των παιδιατρικών ασθενών που προσήλθαν στο κέντρο της δερματολογίας για οποιοδήποτε λόγο είχαν διαγνωστεί με ονυχομυκητίαση, ένα ομολογουμένως αρκετα υψηλό ποσοστό.

Διαβάστε το άρθρο

dermadvance

Σχετικά με Χρήστος Στάμου

Ο Χρήστος Στάμου είναι Στρατιωτικός Ιατρός, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος. Είναι Απόφοιτος του Ιατρικού Τμήματος της Στρατιωτικής Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Στην Συνέχεια Μετεκπαιδεύτηκε στην Αμερική (Βιρτζίνια -Μισσούρη) στον Ραδιοβιοχημικό Πόλεμο & σχεδίαση & αντιμετώπιση απωλειών υγείας. Συνέχισε στην Αυστρία (Γκράζ) σε θέματα Δερματοσκόπησης και Ογκολογίας του Δέρματος και ολοκλήρωσε στην Ελλάδα (Αττικό Νοσοκομείο) σε θέματα Ψωρίασης , Παιδοδερματολογίας και Φωτοδυναμικής θεραπείας. Είναι Επικεφαλής των 2 Ιατρείων της Dermadvance σε Αθήνα (Βασ.Σοφίας 115) και στον Κορυδαλλό (Ταξιαρχών 34). Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Ιατρό κατόπιν Ραντεβού στα τηλέφωνα των ιατρείων.

Leave a Reply

epanek