Τι ειναι το λιφτινγκ με νηματα (thread lift) και σε τι βοηθαει;

Thread lift highlight non surgical image

Μη Επεμβατικο Lifting Χωρις Χειρουργειο

Thread lift highlight immediate results image

Αμεσο Αποτελεσμα

Thread lift highlight painless image

Δεν Ποναει

Thread lift highlight duration image

Διαρκει 6 μηνες με 1 χρονο

Thread lift highlight quick return image

Επιστρεφετε Αμεσως στις δραστηριοτητες σας

Thread lift highlight short treatment image

Συντομη Θεραπεια

Γιατί να το επιλέξετε:

  • Ανορθώνουν εντυπωσιακά το λαιμό, το στέρνο και το πρόσωπο
  • Ανορθώνουν τα βλέφαρα και τα φρύδια
  • Σβήνουν τις ρυτίδες και τις γραμμές γύρω από τα χείλη
  • Άμεσα ορατά αποτελέσματα
  • Ανώδυνη μέθοδος
  • Μηδενική αποθεραπεία

Τα νήματα PDO αποτελούν μια πρωτοποριακή μέθοδο ανόρθωσης και σύσφιξης του προσώπου, καταπολεμώντας της χαλάρωση και τις ρυτίδες. Τα νήματα PDO COG, η τελευταία γενιά νημάτων PDO, είναι 100% βιοδιασπώμενα και με μηχανισμό που προκαλεί ακόμα δυνατότερη παραγωγή κολλαγόνου, παρέχοντας έτσι εξαιρετικά αποτελέσματα ανόρθωσης.

Νηματα PDO Θεραπεια

Η θεραπεία γίνεται με χρήση απλής αναισθητικής κρέμας και είναι εντελώς ανώδυνη, χωρίς τομές ή ράμματα. Τα νήματα έχουν εύρος εφαρμογών και μπορούν να τοποθετηθούν στις παρακάτω περιοχές:

  • Πρόσωπο
  • Λαιμός
  • Κοιλιά
  • Γλουτοί
  • Στήθος

Αυτή η πρωτοπόρα μέθοδος των νημάτων, στοχεύει δραστικά στην καθυστέρηση της γήρανσης που προκύπτει από τη χαλάρωση στο πρόσωπο και το λαιμό αλλά διαφέρει από αυτό που γνωρίζουμε ως κλασικό λίφτινγκ γιατί δεν απαιτούνται χειρουργικές τομές. Το βασικό της χαρακτηριστικό είναι η ισχυρή αποτελεσματικότητα της.

Ανάλογα με την περιοχή που μας ενδιαφέρει (πρόσωπο, ζυγωματικά, λαιμός και φρύδια), πραγματοποιείται τοπική αναισθησία στις περισσότερες επεμβάσεις.

Λιφτινγκ με Νηματα Πριν και Μετα
Λιφτινγκ Προσωπου με Νηματα Πριν και Μετα
Λιφτινγκ με Νηματα Αποτελεσματα

Νηματα και στο σωμα

Νηματα στα Ποδια Πριν και Μετα
Νηματα στο Λαιμο Πριν και Μετα
Νηματα στο Στηθος Πριν και Μετα

Ποιοι ειναι οι διαφορετικοι τυποι νηματων που χρησιμοποιουνται στο λιφτινγκ με νηματα;

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι νημάτων που χρησιμοποιούνται:

  • Ελεύθερα Αιωρούμενο Οδοντωτό ή Αγκαθωτό νήμα (COG)

Το COG νήμα δεν χρειάζεται να στερεωθεί, προκειμένου να κρατήσει το λίφτινγκ, στην πραγματικότητα είναι αυτοστηριζόμενο.

Χωρίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με την κατεύθυνση των οδοντώσεων / ακίδων τους:

– Συγκλίνοντα ή αποκλίνοντα νήματα, ανάλογα με το αν οι οδοντώσεις προσανατολίζονται μετωπικά ή σε αντίθετες κατευθύνσεις.

– Διπλής κατεύθυνσης νήματα, ανάλογα με το αν οι οδοντώσεις προσανατολίζονται σε μία μόνο κατεύθυνση ή σε αντίθετες κατευθύνσεις.

  • Λεία Νήματα (PDO)

Προκειμένου να επιτευχθεί ένα λίφτινγκ με PDO νήμα, το νήμα θα πρέπει οπωσδήποτε να στερεωθεί σε μια σταθερή δομή του προσώπου ή του τριχωτού της κεφαλής. Τα PDO νήματα είναι είτε απορροφήσιμα ή μη-απορροφήσιμα, συνήθως είναι από το υλικό prolene ή νάιλον, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για ράμματα σε εγχειρήσεις.

Λειτουργια των Νηματων

Εισάγοντας τα ειδικά νήματα μέσα από συγκεκριμένες μικρές οπές του δέρματος (που στη συνέχεια εξαφανίζονται), επιτυγχάνουμε ανύψωση σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου, χωρίς επεμβατική χειρουργική

Η δυναμική της τεχνικής των νημάτων έγκειται στο ότι δεν αφήνουν σχεδόν καθόλου σημάδια και ο χρόνος ανάρρωσης είναι ο λιγότερος δυνατός.

Η συγκεκριμένη τεχνική κρίνεται ως πλέον κατάλληλη για ασθενείς που παρουσιάζουν ήπια έως και μέτρια χαλάρωση των ιστών στο πρόσωπο (από 35 έως 50 ετών). Σημεία στο πρόσωπο στα οποία μπορεί να εφαρμοστεί το λίφτινγκ με νήματα είναι: τα μάγουλα (χαλάρωση στο κυρίως μάγουλο), το εξωτερικό μέτωπο, η ρινο-χειλική περιοχή (από τη μύτη προς το στόμα), τα σημεία κάτω από τα μάτια, το δέρμα του λαιμού και η γραμμή του σαγονιού. Υπάρχει η δυνατότητα και για ταυτόχρονη αντιμετώπιση σε όλες αυτές τις περιοχές, αν και σπάνια απαιτείται από κάποια περίπτως ασθενούς.

Διαδικασια

Η ταχύτητα είναι ένα ακόμα δυναμικό χαρακτηριστικό της εν λόγω τεχνικής, που διαρκεί κατά προσέγγιση από 30 λεπτά έως και 2 ώρες. Ο χρόνος φυσικά προσδιορίζεται με ακρίβεια σε συσχέτιση με τον αριθμό των σημείων που χρειάζονται θεραπεία αλλά και τον τύπο νημάτων που επιλέγονται να χρησιμοποιηθούν.

COG Νήματα

Το οδοντωτό νήμα από μια κατευθυντήρια κοίλη βελόνα, εισάγεται στο λίπος κάτω από το δέρμα, μέσα από τις μικρές οπές που δημιουργούνται κατά μήκος του περιγράμματος από τη βελόνα.

Στη συνέχεια, η βελόνα με το νήμα, τοποθετείται έτσι ώστε να διορθώσει τα σημεία που μας ενδιαφέρουν και τελικά αφαιρείται. Με την αφαίρεση, οι εξαιρετικά μικρές οδοντώσεις που υπάρχουν στα νήματα, παραμένουν προσκολλημένες στην κάτω πλευρά του δέρματος, το ανασηκώνουν ανάλαφρα και ασφαλίζουν την επιθυμητή του θέση. Το νήμα κόβεται ακριβώς στο σημείο που πρέπει, έτσι ώστε να μην φαίνεται απολύτως τίποτα στη δερματική επιφάνεια.

PDO Νήματα

Μία καθόλα τυπική βελόνα που περιέχει λεία νήματα εφαρμόζεται έτσι ώστε αυτά να εισαχθούν στο δέρμα και τελικά να συνδεθούν με τα λεγόμενα «σημεία αγκύρωσης» έτσι ώστε το λίφτινγκ να διατηρηθεί όπως πρέπει. Τα σημεία αγκύρωσης είναι σταθερά σημεία του τριχωτού της κεφαλής ή του προσώπου και είναι διαφορετικά για τις διαφορετικές περιοχές του προσώπου και του σώματος.

Διαδικασία Αναισθησίας

Για τη συγκεκριμένη τεχνική συνήθως χρησιμοποιείται τοπικό αναισθητικό, αλλά δίδεται και νάρκωση από ενδοφλέβια έγχυση η οποία προκαλεί υπνηλία. Οι δύο αυτές μέθοδοι διατηρούν ναι μεν τους ασθενείς ξύπνιους, διασφαλίζουν όμως ότι θα αισθανθούν μονάχα ελάχιστη ενόχληση.

Αποτελέσματα

Για εμφανή αποτελέσματα μετά από περίπου 3 με 4 βδομάδες, συνήθως χρειάζεται μία θεραπεία σε κάθε περιοχή. Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα παρουσιάζουν βελτίωση μέσα σε μια περίοδο 3 με 6 μηνών, καθώς το κολλαγόνο αναπτύσσεται γύρω από τα νήματα που εξυπηρετούν τη δράση του λίφτινγκ.