Τι ειδους ουλη εχετε;

Χηλοειδείς, Υπερτροφικές και Ατροφικές ΟυλέςΟι ουλές στο δέρμα εμφανίζονται σε διάφορα σχήματα, μεγέθη ακόμη και χρώματα. Αυτά τα διαφορετικά χαρακτηριστικά εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως, με ποιο τρόπο έχει δημιουργηθεί η ουλή στο δέρμα, αν η επουλωτική διαδικασία είναι επαρκής, το ιστορικό τόσο σε προσωπικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο σε σχέση με τον σχηματισμό ουλών, πόσο πρόσφατη ή παλαιά είναι η ουλή και σε ποιο σημείο του σώματος βρίσκεται. Ομοίως, κάθε διαφορετικός τύπος μπορεί να χρειάζεται διαφορετικά είδη φροντίδας ή θεραπείας.

Γενικοι Τυποι Ουλων:

  • Ατροφικές ουλές από ακμή, ανεμοβλογιά και τραυματισμό
  • Χηλοειδείς και υπερτροφικές ουλές που προκαλούν διόγκωση στο δέρμα

Τυποι Ουλων

Οι ατροφικές ουλές σχηματίζουν ελαφρύ βύθισμα τοπικά στο δέρμα λόγω βλάβης στο κολλαγόνο, το λίπος ή άλλους ιστούς κάτω από το δέρμα. Αυτές οι ουλές  προκαλούνται από: ακμή, ανεμοβλογιά, χειρουργική επέμβαση και τραυματισμούς. Τα χηλοειδή και οι υπερτροφικές ουλές είναι συμπαγείς σχηματισμοί, με ανύψωση του δέρματος τοπικά και είναι παχύτερο από το περιβάλλον δέρμα. Προκαλούνται όταν ο οργανισμός παράγει υπερβολική ποσότητα κολλαγόνου κατά την διαδικασία της επούλωσης πληγών. Μπορούν να αφαιρεθούν με χειρουργική επέμβαση, αλλά υπάρχει η πιθανότητα να να υποτροπιάσουν και να επανεμφανιστούν.

Θεραπειες για Ουλες

Θεραπείες για ΟυλέςΌλες οι ουλές που δημιουργούν αισθητικό και λειτουργικό πρόβλημα, ακόμα και οι πιο παλιές, μπορούν να βοηθηθούν με τη σωστή θεραπεία. Νέες εξελίξεις στις θεραπείες με λέιζερ έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικές στη μείωση της εμφάνισης των ουλών, ακόμη και όταν υπάρχουν για δεκαετίες στο δέρμα. Στη διάρκεια μια επίσκεψης στο ιατρείο  μπορείτε να συζητήσετε για τις θεραπευτικές επιλογές που είναι διαθέσιμες για την ουλή σας. Κάποιες από αυτές τις θεραπείες είναι:

Κλείστε Σήμερα το Ραντεβού σας
στο 216 900 5000
  • Dermapen-Needling , Μικρο-δερματοστιξία
  • Fractional laser’s
    • Με επεμβατικά laser Co2, προκαλείται εξάχνωση των ιστών
    • Mε μη επεμβατικα laser ERBIUM (FRAXEL, MOSAIC), αφαιρείται το επιφανειακό τμήμα της επιδερμίδα και του χορίου
  • Με ενέσιμο κολλαγόνο
  • Μεσαίου βάθους ή βαθιά χημικά peeling
  • Dermabration (μηχανική απολέπιση)