Συχνές Ερωτήσεις - Dermadvance

Συχνές Ερωτήσεις

Είναι μεταδοτικό νόσημα η ψωρίαση;
Η ψωρίαση δεν είναι μεταδοτική, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην έρχεται κάποιος σε φυσική επαφή με τους ασθενείς που πάσχουν από ψωρίαση.
Με ποιους τρόπους μεταδίδονται τα κονδυλώματα;
Απαιτείται άμεση τριβή με δέρμα ή με βλεννογόνο που φέρει αλλοιώσεις από HPV, για να μεταφερθεί ο ιός. Η απλή μεταφορά του ιού από άτομο σε άτομο δεν είναι συνήθως ικανή να δημιουργήσει φλεγμονή. Πρέπει να υπάρξει τριβή και να προκύψουν μικροτραυματισμοί για να εισχωρήσει ο ιός στο επιθήλιο( στη βασική στιβάδα ). Γι’ αυτό, η σεξουαλική επαφή (κολπική ή πρωκτική) αποτελεί τον ευκολότερο τρόπο μετάδοσης για τους HPV. Άλλοι τύποι σεξουαλικής επαφής (τριβή των γεννητικών οργάνων με το χέρι ή μεταξύ τους χωρίς εισχώρηση, στοματογεννητική επαφή, κοινή χρήση σεξουαλικών συσκευών) είναι δυνατόν να οδηγήσουν σε φλεγμονή, εφόσον υπάρχουν αμυχές στο επιθήλιο και το ανοσοποιητικό σύστημα δεν λειτουργήσει καλά, θεωρούνται όμως σπανιότεροι τρόποι μετάδοσης.

Το ξύρισμα της γενετικής περιοχής με ξυράφι αποτελεί πολύ συχνό αίτιο μικροτραυματισμών του δέρματος του εφηβαίου και αυξάνει τον κίνδυνο λοίμωξης απο τον HPV. Η ανωτέρω πρακτική πρέπει να αποφεύγεται, ιδιαίτερα σε άτομα που έχουν οξυτενή κονδυλώματα.

Η ακμή μου περνάει και χωρίς θεραπεία;
Οι μύθοι γύρω απο την ακμή είναι τόσο κοινοί όσο και το νόσημα.

Ένας συχνός Μύθος είναι οτι δε χρειάζεται θεραπεία , η ακμή θα περάσει σιγα σιγά μετά την εφηβεία αφου κάνει τον κύκλο της!

Ο δερματολόγος ξέρει οτι αυτη η προσέγγιση δεν είναι πάντα η καλύτερη γιατι:
• Χωρίς θεραπεία τα μαύρα σημάδια και οι μόνιμες ούλές μπορεί να εμφανιστούν καθώς το δέρμα «καθαρίζει»
• Η θεραπεία της ακμής συχνά ανεβάζει την αυτοπεποίθηση του ασθενούς
• Υπάρχουν πολλές αποτελεσματικές θεραπείες
• Αν δεν γίνει θεραπεία ή δεν επιλεγεί η σωστή θεραπεία, η νόσος μπορεί να επιμένει για πολλά χρόνια Η ακμή είναι νόσος, όχι ένα απλό αισθητικό πρόβλημα. Απαιτείται έγκαιρη αντιμετώπιση προκειμένου να μην υποτροπιάσει και να μην αφήσει ουλές. Επιπλέον,. Η επίσκεψη στο δερματολόγο με την έναρξη του προβλήματος, έστω κι αν θεωρείτε ότι το πρόβλημα δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρό, αποτελεί την πιο ασφαλή αντιμετώπιση. Το νόσημα της ακμής χρειάζεται συχνά ιατρική βοήθεια ,δεν υπάρχει κανένας λόγος να ντρέπεστε για την ακμή σας.

Ποια άτομα πρέπει να κάνουν τακτικό έλεγχο σπίλων (άτομα υψηλού κινδύνου);
Άτομα υψηλού κινδύνου να αναπτύξουν κακόηθες μελάνωμα θα πρέπει να προβαίνουν συστηματικά σε έλεγχο των σπίλων τους. Τέτοια άτομα θεωρούνται:
• Άτομα που έχουν πολυάριθμους σπίλους (περισσότερους από 50)
• Άτομα με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του δέρματος (μελανώματος)
• Άτομα με ατομικό ιστορικό καρκίνου του δέρματος ή μελανώματος
• Άτομα με ανοιχτό φωτότυπο επιδερμίδας (φωτότυπος 1 και φωτότυπος 2) και πολλούς σπίλους
• Άτομα με ιστορικό ηλιακών εγκαυμάτων, ιδιαίτερα στην παιδική ή την εφηβική ηλικία
• Άτομα που εμφανίζουν γιγαντιαίο συγγενή μελανοκυτταρικό σπίλο
• Άτομα που έχουν το σύνδρομο δυσπλαστικών σπίλων. Με τον όρο αυτό περιγράφεται σύνδρομο το οποίο χαρακτηρίζεται από την παρουσία μεγάλου αριθμού άτυπων σπίλων στο σώμα. Άτυποι σπίλοι θεωρούνται οι σπίλοι που είναι μεγαλύτερου μεγέθους σε σχέση με τους κοινούς σπίλους, εμφανίζουν ανομοιομορφία στο χρώμα και έχουν ανώμαλα όρια. Οι δυσπλαστικοί σπίλοι εμφανίζονται κατά την παιδική ηλικία και τα χαρακτηριστικά τους αλλάζουν κατά την εφηβεία. Οι δυσπλαστικοί σπίλοι εμφανίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο εξαλλαγής κατά 6% σε σχέση με τους κοινούς σπίλους. Το ποσοστό αυτό αυξάνει στο 15% εάν συνυπάρχει θετικό οικογενειακό ιστορικό. Κρίνεται, λοιπόν, επιτακτική η ανάγκη παρακολούθησης των δυσπλαστικών σπίλων ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τον δερματολόγο.
Ποια είναι η ιδανική ηλικία να ξεκινήσει κάποιος το botox;
Όσο νωρίτερα ξεκινήσει η θεραπεία τόσο καλύτερα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου θα έχουμε. Συνήθης ηλικία έναρξης είναι 30 ετών και άνω διότι η θεραπεία botox χρησιμοποιείται προληπτικά για την αποτροπή των ρυτίδων σε μεγαλύτερη ηλικία.
Υπάρχουν παρενέργειες από τη θεραπεία με botox;
Η δράση του φαρμάκου είναι πλήρως αναστρέψιμη και έτσι δεν μπορούμε να μιλήσουμε για οποιαδήποτε μόνιμη παρενέργεια. Συνήθως μετά τη θεραπεία δημιουργούνται μικρές και παροδικές εκχυμώσεις που προέρχονται από τα τσιμπήματα που γίνονται με τη βελόνα της σύριγγας τα οποία χάνονται μέσα σε 10 λεπτά. Επίσης από τα τσιμπήματα μπορεί να προκληθεί ελαφρύς πονοκέφαλος ο οποίος δε θα διαρκέσει περισσότερο από μισή ώρα. Σπάνια μπορεί να προκληθούν ασυμμετρίες στο πρόσωπο ή βλεφαρόπτωση. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό η θεραπεία να γίνεται αποκλειστικά και μόνο από γιατρό δερματολόγο ή πλαστικό ο οποίος είναι εκπαιδευμένος στη συγκεκριμένη τεχνική και να ακολουθούνται μετα την επέμβαση πιστά οι οδηγίες απο τους ασθενείς.
Πότε θα πρέπει να επαναλαμβάνεται η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ;

Το αποτελέσματα διαρκούν για έξι έως δώδεκα μήνες, μερικές φορές περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με την περιοχή ή περιοχές που αντιμετωπίζονται και πόσο αργά ή γρήγορα μεταβολίζεται από το σώμα του ασθενούς το υλικό. Επομένως η συχνότητα επανάληψης της θεραπείας εξαρτάται από την αντίδραση του κάθε οργανισμού.

Dermadvance | Προσφορές Dermadvance | Προσφορές Dermadvance | Προσφορές

Υπηρεσίες


CLOSE
CLOSE