Το πιο άμεσο και φυσικό αποτέλεσμα που είδατε ποτέ

Ασφαλές – Αποδεδειγμένο – Δημοφιλές

Φυσικό & Άμεσο Αποτέλεσμα σε 1 μόνο συνεδρία

Δεν Πονάει – Απόλυτα ανεκτή θεραπεία

Διαρκεί 6 μήνες με 1 χρόνο

Επιστρέφετε Αμέσως στις δραστηριότητές σας

Σύντομη Θεραπεία

Τι είναι η Βοτουλινική εξωτοξίνη Α (Μπότοξ)

Το Botox – Μπότοξ, που ονομάζεται επίσης βοτουλινική τοξίνη τύπου Α, είναι κατασκευασμένο από το βακτήριο που προκαλεί την αλλαντίαση. Η αλλαντική τοξίνη μπλοκάρει τη δραστηριότητα των νεύρων στους μυς, προκαλώντας μια προσωρινή μείωση της μυϊκής δραστηριότητας.

Η αλλαντική τοξίνη ανήκει στην κατηγορία των φαρμάκων που ονομάζονται νευρομυϊκοί παραλυτικοί παράγοντες. Αναστέλλει τα νεύρα που είναι υπεύθυνα για την μυϊκή δραστηριότητα. Για λόγους αισθητικής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξομαλύνει τις γραμμές και τις ρυτίδες του προσώπου (δείτε μεσοθεραπεία προσώπου), όπως εκείνες που σχηματίζουν ανάμεσα στα φρύδια, στο μέτωπο και γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας). Δίνει στο δέρμα μια ομαλότερη εμφάνιση με τη χαλάρωση των μυών της περιοχής όπου εγχύθηκε.

Μια ρυτίδα στο δέρμα σχηματίζεται κάθετα προς μια συστολή των μυών που βρίσκονται ακριβώς κάτω από αυτή. Για παράδειγμα, ο μυς στο μέτωπο είναι  κάθετος μυς, και όταν συσπάται με το σήκωμα των φρυδιών, οι γραμμές που σχηματίζονται (ρυτίδες) είναι οριζόντιες.

Το Botox – Μπότοξ εγχέεται στους μυς, αποκλείοντας τους νευρικούς ερεθισμούς στους ιστούς. Οι συσπάσεις των μυών που προκαλούν τις ρυτίδες έκφρασης μειώνονται δημιουργώντας μια ομαλότερη υφή στο δέρμα. Χωρίς τη συστολή των μυών το δέρμα δεν κάνει ρυτίδες.

Μέσα σε λίγες ώρες έως μερικές ημέρες μετά από την έγχυση της τοξίνης στους προσβεβλημένους μυς, οι σπασμοί ή Βοτουλινική εξωτοξίνη εφαρμογήσυσπάσεις μειώνονται ή εξαλείφονται τελείως. Τα αποτελέσματα της θεραπείας δεν είναι μόνιμα, συνήθως διαρκούν  από τρεις έως οκτώ μήνες. Με την έγχυση της τοξίνης απευθείας σε ένα ορισμένο μυ ή μυϊκή ομάδα, ο κίνδυνος της μετάδοσης της σε άλλες περιοχές του σώματος μειώνεται σημαντικά.

Οι ρυτίδες που υπάρχουν όταν το πρόσωπο είναι εντελώς χαλαρό δεν είναι πολύ καλές υποψήφιες για το Botox. Αυτές οι γραμμές είναι καλύτερα να αντιμετωπιστούν με ενέσιμα εμφυτεύματα. Το Botox μπορεί συχνά να “μαλακώσει” τις γραμμές αυτές, αλλά όχι πάντα να τις εξαλείψει. Στην περίπτωση αυτή χρειάζεται επιπροσθέτως  να «γεμίσουμε» τον χαμένο όγκο με  εμφύτευμα υαλουρονικού.

 • Ασφαλές & Αποδεδειγμένο – Μια από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες στον κόσμο
 • Φυσικό & Άμεσο Αποτέλεσμα σε 1 μόνο συνεδρία
 • Δεν Πονάει – Απόλυτα ανεκτή θεραπεία
 • Διαρκεί 6 μήνες με 1 χρόνο
 • Επιστρέφετε Αμέσως στις δραστηριότητές σας
 • Σύντομη Θεραπεία
Ρωτηστε τον Δερματολογο - Αφροδισιολογο Χρηστο Σταμου

Ποια είναι η ιδανική ηλικία να ξεκινήσει κάποιος το μπότοξ-botox;

Άτομα μεταξύ 18-65 ετών μπορούν να κάνουν θεραπείες με Botox – Μπότοξ. Οι ρυτίδες που σχηματίζονται μεταξύ των φρυδιών είναι αποτέλεσμα ισχυρών μυϊκών συσπάσεων που προκαλούνται από το συνοφρύωμα. Μετά από καιρό το δέρμα στην περιοχή δημιουργεί μια πτυχή. Αυτή η πτυχή μπορεί να μην υποχωρεί ακόμη και όταν ο μυς είναι χαλαρός. Επειδή το Botox – Μπότοξ λειτουργεί με το να εμποδίζει την χημική ουσία που προκαλεί τις μυϊκές συσπάσεις το “ιδανικό” χρονικό διάστημα για να γίνει η θεραπεία είναι πριν η πτυχή είναι εμφανής και όταν ο μυς είναι χαλαρός δίνοντας στο δέρμα μια πολύ καλή εμφάνιση.

Σε ποια σημεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί;

Το Botox – Μπότοξ πιο συχνά χρησιμοποιείται για τις ρυτίδες στο μέτωπο, γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας) και τις γραμμές ανάμεσα στα φρύδια. Υπάρχουν και άλλες περιοχές και χρήσεις για το Botox όπως:

 • Στις πλευρές της μύτης
 • Μείωση του ανοίγματος των ρουθουνιών – μη επεμβατική ρινοπλαστική
 • Ανύψωση των γωνιών του στόματος
 • Σύσφιξη του σαγονιού
 • Ανύψωση των φρυδιών
 • Πηγούνι
 • Λαιμός

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία της υπεριδρωσίας (παλαμών, πελμάτων, μασχάλης) καθώς και του πονοκεφάλου.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα του μπότοξ-botox;

Κανονικά θα δείτε βελτίωση μέσα σε λίγες ημέρες. Το Botox απαιτεί δύο έως τέσσερις ημέρες για να εφαρμόσει στις νευρικές απολήξεις που θα διεγείρουν τον μυ ώστε να συσπαστεί. Το μέγιστο αποτέλεσμα εμφανίζεται συνήθως σε περίπου 10-14 ημέρες. Ως εκ τούτου, ότι αποτέλεσμα υπάρξει στις δύο εβδομάδες μετά τις ενέσεις θα πρέπει να θεωρείται το μέγιστο αποτέλεσμα που πρόκειται να συμβεί.

Πονάει η μπότοξ – botox θεραπεία;

Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται για τις ενέσεις Botox είναι πολύ λεπτές, οπότε ο πόνος είναι συνήθως ελάχιστος. Για την εκμηδένιση του πόνου μπορεί να χρησιμοποιηθεί αναισθητική κρέμα τοπικά. Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες  παρατίθενται παρακάτω.

Υπάρχουν παρενέργειες από τη θεραπεία με botox-μπότοξ;

Οι προσωρινές εκχυμώσεις είναι η πιο συχνή παρενέργεια του Botox. Πονοκέφαλοι, οι οποίοι υποχωρούν σε 24-48 ώρες, μπορεί να συμβούν, αλλά αυτό είναι σπάνιο. Ένα μικρό ποσοστό ασθενών μπορεί να αναπτύξει βλεφαρόπτωση. Αυτή συνήθως υποχωρεί μέσα σε τρεις εβδομάδες. Πολύ σημαντικό είναι να ακολουθηθούν οι οδηγίες από τον γιατρό δερματολόγο μετά την θεραπεία.

Πόσο ασφαλής θεραπεία είναι;

Οι ενέσεις Botox είναι σχετικά ασφαλής όταν γίνονται από έμπειρο γιατρό δερματολόγο. Η βουτιλινική εξωτοξίνη είναι μια “φυσική” ουσία που παράγεται από μικρόβιο και δεν προκαλεί αλλεργίες ή άλλες παρενέργειες.

Κάθε πότε πρέπει να επαναλαμβάνεται η θεραπεία;

Σε γενικές γραμμές, οι θεραπείες Botox γίνονται κάθε 3-4 μήνες, όση είναι και η συνήθης διάρκεια των αποτελεσμάτων της θεραπείας. Όμως η ηλικία είναι ένας παράγοντας που επιδρά στη διάρκεια του μπότοξ. Στους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους, λόγω του μειωμένου μυϊκού τόνου, η δράση του μπότοξ έχει λιγότερη διάρκεια.  Μερικοί ασθενείς ζητούν πρόσθετες θεραπείες Botox καθώς ο χρόνος προχωρεί, αλλά αυτό είναι για τη θεραπεία νέων περιοχών ή για να ενισχυθεί η επίδραση των περιοχών που είχαν λάβει θεραπεία σε προηγούμενες συνεδρίες.

Ποιο το κόστος της θεραπείας μπότοξ;

Το κόστος είναι ανάλογο της ποσότητας του φαρμάκου που χρειάζεται για να γίνει η θεραπεία botox. Αυτό εξαρτάται από την ισχύ των προς θεραπεία μυϊκών ομάδων, τον αριθμό των περιοχών που γίνεται η θεραπεία και τη βαρύτητα του αισθητικού προβλήματος.