Κλινική Δερματολογία | Dermadvance

Κλινική Δερματολογία

Τι είναι η κλινική δερματολογία;

Κλινική ΔερματολογίαΗ κλινική δερματολογία είναι τομέας της δερματολογίας που ασχολείται με τα ιατρικά θέματα του δέρματος, διατηρώντας το υγιές και θεραπεύοντας νόσους που το ταλαιπωρούν.

Στη κλινική δερματολογία ενσωματώνεται, επίσης, η διάγνωση, η συντήρηση και η θεραπεία των ασθενειών των μαλλιών, νυχιών και των βλεννογόνων.

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, που καλύπτει περίπου τη συνολική έκταση των 1,86 τετραγωνικών μέτρων. Είναι η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στα βακτηρίδια και τους τραυματισμούς και συχνά αντανακλά τη συνολική υγεία του σώματος.

Οι διαταραχές του δέρματος, των μαλλιών, των νυχιών και των βλεννογόνων διαχειρίζονται μέσω διαγνώσεις και θεραπείες που περιλαμβάνουν ιστοπαθολογική εξέταση, ανοσοθεραπεία, θεραπεία με λέιζερ, φαρμακευτική αγωγή, φωτοθεραπεία, ακτινοθεραπεία και χειρουργική επέμβαση (συμπεριλαμβανομένων των αισθητικών επεμβάσεων).

Κοινές Κλινικές Δερματολογικές Παθήσεις

Κλινικές Δερματολογικές ΠαθήσειςΟι δερματολόγοι πρέπει να έχουν ένα τεράστιο πλούτο κλινικών γνώσεων στη διάθεσή τους, συμπεριλαμβανομένης της γνώσης των βασικών επιστημών και όλων των άλλων ιατρικών ειδικοτήτων διότι πολλές δερματικές παθήσεις σχετίζονται με άλλες παθήσεις του ανθρώπινου οργανισμού, επομένως θα πρέπει να υπάρχει η γνώση ώστε να γίνει ο συσχετισμός.

Ακόμη και εάν δεν υπάρχουν συσχετιζόμενες παθήσεις η διάγνωση σε νόσους της δερματολογίας είναι πρόκληση από μόνη της. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα από τις πιο κοινές περιπτώσεις κλινικής δερματολογίας:

Ακμήασθένεια που επηρεάζει τους σμηγματογόνους αδένες του δέρματος, η ακμή είναι από τις πιο συχνές παθήσεις του δέρματος. Προκαλεί το σχηματισμό πολλών διαφορετικών ειδών βλαβών που μπορεί να οδηγήσουν σε κατάθλιψη, χαμηλή αυτοεκτίμηση και ουλές

Δερματίτιδα και έκζεμα: φλεγμονή του δέρματος, που κατά κανόνα συνεπάγεται πρήξιμο και δερματικό εξάνθημα. Η δερματίτιδα παρουσιάζεται σε πολλές διαφορετικές μορφές, συμπεριλαμβανομένης της ατοπικής δερματίτιδας – που συχνά αναφέρεται ως έκζεμα – δερματίτιδας εξ επαφής και σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.

Μυκητιασικές λοιμώξεις: επηρεάζουν το δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά, αυτές οι μολύνσεις είναι συχνές και συνήθως ήπιες σε ισχύ. Ωστόσο, σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να είναι πιο σοβαρές. Μια ομάδα ζυμομυκήτων που ονομάζεται Candida μπορεί να προκαλέσει ένα ευρύ φάσμα λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένων μυκητώδης στοματίτιδας και βαλανίτιδας.

• Απώλεια μαλλιών: άντρες και γυναίκες μπορούν να βιώσουν την απώλεια μαλλιών. Αυτή μπορεί να οφείλεται σε υποκείμενη ή αυτόνομη πάθηση, όπως κληρονομική τριχόπτωση ή κάποια μορφή αλωπεκίας.

• Προβλήματα νυχιών: τα νύχια συχνά αντικατοπτρίζουν τη συνολική υγεία και τις συνθήκες του σώματος και αφορούν περίπου το 10% όλων των δερματικών παθήσεων. Περίπου οι μισές από αυτές είναι μυκητιασικές λοιμώξεις, επίσης κοινή είναι η είσφρυση όνυχος (νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα). Τα προβλήματα στα νύχια μπορεί να είναι ένδειξη άλλων υποκείμενων παθήσεων.

Ψωρίαση: χρόνια, αυτοάνοση διαταραχή του δέρματος που επιταχύνει την ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος, με αποτέλεσμα να δημιουργείται παχύ κόκκινο δέρμα και ασημί λέπια. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι της ψωρίασης και μερικές φορές μπορεί να έχει παρόμοια εμφάνιση με το έκζεμα.

Ροδόχρους ακμή: δερματική πάθηση που προκαλεί ερυθρότητα στο πρόσωπο, μοιάζει με κοκκίνισμα ή έξαψη. Προκαλεί συχνά την εμφάνιση μικρών φλυκταινών με πύον που μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ορατά αιμοφόρα αγγεία και πρησμένα βλέφαρα. Η ροδόχρους ακμή μπορεί να εξαπλωθεί από τη μύτη και τα μάγουλα στο μέτωπο, το πηγούνι, τα αυτιά, το στήθος και την πλάτη. Πιο συχνά εμφανίζεται σε μεσήλικες γυναίκες με ανοιχτόχρωμο δέρμα.

• Καρκίνος του δέρματος: οι πιο κοινές μορφές καρκίνου του δέρματος είναι βασικοκυτταρικό καρκίνωμα (BCC), μελάνωμα, και πλακώδες καρκίνωμα (SCC). Οι περισσότεροι καρκίνοι του δέρματος αντιμετωπίζονται, αρκεί να διαγνωστούν έγκαιρα.

Έρπητας ζωστήρας: ιογενής λοίμωξη που προκαλεί οδυνηρό εξάνθημα. Παρά το γεγονός ότι η νόσος υποχωρεί χωρίς θεραπεία μετά από λίγες εβδομάδες, η θεραπεία συνιστάται στην επιτάχυνση της ανάκαμψης και για την πρόληψη της μεγάλης διάρκειας πόνου, μουδιάσματος και φαγούρας. Ο έρπητας ζωστήρας μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει βλάβη στα μάτια.

Λεύκη: κατάσταση κατά την οποία το δέρμα χάνει την μελανίνη. Η λεύκη συνήθως οδηγεί στην ανάπτυξη ανοιχτόχρωμων μπαλωμάτων στο δέρμα. Αν και δεν υπάρχει ίαση για την πάθηση, υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες για τα συμπτώματα, όπως φωτοθεραπεία και χημειοφωτοθεραπεία. Η κατάσταση μπορεί να έχει ισχυρή κοινωνική και ψυχολογική επίδραση στους ασθενείς που την αναπτύσσουν.

Μυρμηγκιές: μεταδοτικοί καλοήθεις όγκοι του δέρματος που εμφανίζονται όταν ένας ιός μολύνει το ανώτερο στρώμα του δέρματος. Οι μυρμηγκιές συχνά υποχωρούν χωρίς θεραπεία, αν και οι δερματολόγοι είναι σε θέση να αφαιρέσουν αυτές που επιμένουν με μια ποικιλία από διαφορετικές τεχνικές.

Dermadvance | Προσφορές Dermadvance | Προσφορές Dermadvance | Προσφορές

CLOSE
CLOSE