Επεμβατική Δερματολογία | Dermadvance

Επεμβατική Δερματολογία

Η επεμβατική δερματολογία είναι η πρακτική της δερματολογίας που ειδικεύεται σε χειρουργικές επεμβάσεις και ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες για τη βελτίωση της υγείας, τη λειτουργία και την εμφάνιση του δέρματος.

Ασχολείται με την διάγνωση και θεραπεία των ιατρικών και αισθητικών καταστάσεων του δέρματος, των μαλλιών, των νυχιών, των φλεβών, των βλεννογόνων και των παρακείμενων ιστών με διάφορες χειρουργικές, αναπλαστικές, καλλυντικές και μη χειρουργικές μεθόδους. Ο σκοπός της δερματολογικής χειρουργικής επέμβασης είναι να αποκατασταθεί ή / και να βελτιωθεί η λειτουργία και η αισθητική εμφάνιση του ιστού του δέρματος.

Χάρη στις ερευνητικές ανακαλύψεις, την κλινική πρόοδο και τις τεχνολογικές καινοτομίες μηχανημάτων των εμπειρογνωμόνων του δέρματος, η πλειοψηφία των δερματολογικών χειρουργικών επεμβάσεων είναι πλέον ελάχιστα επεμβατική και απαιτεί μόνο τοπική ή περιοχική αναισθησία. Αυτό μεταφράζεται σε ανώτερη ασφάλεια των ασθενών, μειώνοντας παράλληλα τον πολύ σημαντικό χρόνο ανάρρωσης και τη περίοδο ανάκαμψης. Επιπλέον, οι νέες εξελίξεις και οι πλέον πρόσφατες τεχνικές συνεχώς ενισχύουν τα αποτελέσματα των πολλών καθιερωμένων διαδικασιών χειρουργικής δέρματος.

Παραδείγματα επεμβατικής δερματολογίας περιλαμβάνουν αντιγηραντικές θεραπείες, ενέσιμα και εμφυτεύσιμα υλικά πλήρωσης των μαλακών ιστών, θεραπείες βοτουλινικής τοξίνης τύπου Α, διόρθωση των ουλών της ακμής, χημικά peeling, λιποαναρρόφηση, η θεραπεία ευρυαγγειών, η αποκατάσταση των μαλλιών, η χειρουργική επέμβαση με λέιζερ εφαρμογές, δερματοχειρουργική, ηλεκτροχειρουργική, κρυοθεραπεία, φωτοδυναμική θεραπεία, φωτοθεραπεία, θεραπεία του καρκίνου του δέρματος και επανορθωτικά μοσχεύματα.

Τι μπορεί να προσφέρει ο δερματολόγος που εφαρμόζει επεμβατικές μεθόδους δερματολογίας;

Ο δερματοχειρούργος ειδικεύεται στην χρήση των χειρουργικών και μη χειρουργικών ικανοτήτων και μεθόδων για τη διάγνωση και θεραπεία διαφόρων παθήσεων του δέρματος, των μαλλιών, των νυχιών και των φλεβών, συμπεριλαμβανομένων των καλοήθη όγκων, τους καρκίνους του δέρματος, της γήρανση του δέρματος, του ανεπιθύμητο λίπος, της περίσσειας τριχοφυΐας και των κιρσών. Ως ειδικοί σε ζωντανά κύτταρα του δέρματος, οι δερματοχειρούργοι είναι εξαιρετικά καταρτισμένοι για να χρησιμοποιούν μια σειρά από διορθωτικές και προληπτικές τεχνικές για να κρατήσουν το δέρμα υγιές, ζωντανό και νεανικό. Ουσιαστικά, οι δερματοχειρούργοι είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη και την τελειοποίηση των πολλών θεραπευτικών και αισθητικών χειρουργικών διαδικασιών σήμερα.

Ποιες είναι οι κοινές θεραπείες που χρησιμοποιούνται στην επεμβατική δερματολογία;

Αντι-γήρανση και αισθητικές προσεγγίσεις

Τεχνικές αναζωογόνησης του δέρματος περιλαμβάνουν τοπικά προϊόντα που εφαρμόζονται στο δέρμα, βοτουλινικής τοξίνης τύπου Α (μπότοξ), λίφτινγκ μετώπου, χημικό peeling, δερμοαπόξεση, βλέφαρο χειρουργικές επεμβάσεις, θεραπεία με λέιζερ, λιποαναρρόφηση, μικροδερμοαπόξεση, μίνι λίφτινγκ προσώπου, θεραπείες για το λαιμό και το σαγόνι και μέσα πλήρωσης των μαλακών ιστών.

Διόρθωση Πανάδων Γήρατος και Εκ Γεννητής Σημαδιών

Με λέιζερ, κρυοθεραπεία και χημικά peeling, οι δερματολόγοι έχουν προχωρήσει σημαντικά στη θεραπεία των πανάδων γήρατος και των εκ γεννητής σημαδιών, που ιατρικά αναφέρονται ως καλοήθεις αγγειακές και μελαγχρωματικές βλάβες. Μπορούν τώρα να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τα σημάδια, σχεδόν σε κάθε μέγεθος, τύπο και χρώμα σε όλα τα μέρη του σώματος με ή χωρίς νυστέρια σε περιβάλλον χωρίς νοσηλεία.

Ηλεκτροχειρουργική

Μέθοδος που χρησιμοποιεί το ρεύμα για να δημιουργηθεί θερμότητα με την οποία αντιμετωπίζονται κονδυλώματα, ουλές, κοινά θηλώματα, μη καρκινικοί σπίλοι και άλλες βλάβες.

Κρυοθεραπεία

Ελάχιστη επεμβατική θεραπεία που χρησιμοποιεί πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ώστε να αντιμετωπίσει κονδυλώματα, μυρμηγκιές, προκαρκινικές παθήσεις, οζίδια και άλλων παθήσεων.

Φωτοδυναμική Θεραπεία

Για την αντιμετώπιση των ακτινικών υπερκερατώσεων, τη φωτογήρανση, του βασικοκυτταρικού καρκινώματος, της ακμής κ.α.

Φωτοθεραπεία

Έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία UVB ή UVA σε συνδυασμό με ψωραλένια για την αντιμετώπιση της ψωρίασης.

Dermadvance | Προσφορές Dermadvance | Προσφορές Dermadvance | Προσφορές

CLOSE
CLOSE