Αισθητική Δερματολογία | Dermadvance

Αισθητική Δερματολογία

Η αισθητική δερματολογία είναι ένα τμήμα της δερματολογίας που αντιμετωπίζει δερματολογικές παθήσεις κυρίως αισθητικής φύσης. Εφαρμόζεται από ειδικευμένους γιατρούς, χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονα μηχανήματα. Βοηθά την αντιμετώπιση δερματολογικών προβλημάτων, όπως ακμή, αγγειακές βλάβες,  ρυτίδες και φωτογήρανση.

Η αισθητική δερματολογία θα μπορούσε να οριστεί ως η πτυχή της πρακτικής της δερματολογίας που δίνει έμφαση στην καλή εμφάνιση και την διατήρηση της. Ενώ η κλινική και επεμβατική δερματολογία επικεντρώνονται στη διάγνωση, τη θεραπεία και την πρόληψη των ασθενειών του δέρματος. Υπάρχει μια σημαντική πτυχή της ειδικότητας που απευθύνεται στη βελτίωση της εμφάνισης του ασθενούς.

Η αισθητική δερματολογία αντιμετωπίζει βλάβες στο δέρμα, στα μαλλιά και στα νύχια χρησιμοποιώντας θεραπείες που έχουν ως στόχο να βελτιώσουν την εμφάνιση του ασθενούς και όχι να θεραπεύσουν την ασθένεια. Αντιμετωπίζει το αντιαισθητικό αποτέλεσμα κάποιας ασθένειας και την επιρροή του χρόνου στο δέρμα.

Πολλοί δερματολόγοι κατέχουν και ασκούν όλα τα τμήματα της δερματολογίας.

Παραδείγματα θεραπειών που εφαρμόζουν δερματολόγοι και εμπίπτουν στο χώρο της αισθητικής δερματολογίας περιλαμβάνουν:

Θεραπείες για τη μείωση των ουλών ακμής.
Ενέσιμα πληρωτικά (π.χ. υαλουρονικό οξύ) και αλλαντοτοξίνες (botox) για να δώσουν σε πρόσωπα που παρουσιάζουν σημάδια γήρανσης μια πιο νεανική εμφάνιση.
Επεμβάσεις με λέιζερ για τη μείωση ή την αφαίρεση μικρών φλεβών, για τη μείωση των ρυτίδων, για την αφαίρεση τατουάζ και την αφαίρεση πανάδων γήρατος.
Αναλυτικότερα:

Θεραπείες Σώματος

Μη χειρουργικές θεραπείες για το σώμα και την μείωση εκατοστών από τους μηρούς, το στομάχι και τα χέρια, μπορούν να ελαχιστοποιήσουν σημαντικά την εμφάνιση της κυτταρίτιδας και μπορούν ακόμη να κάνουν το δέρμα να φαίνεται πιο σφιχτό και τονωμένο. Αυτές οι θεραπείες απαιτούν μικρό χρόνο διακοπής από τις καθημερινές υποχρεώσεις, κάτι που τις καθιστά εξαιρετική επιλογή για τους ασθενείς που δεν μπορούν να απουσιάσουν από την εργασία τους. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες για το σώμα περιλαμβάνουν:

Αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ
Αφαίρεση ραγάδων
Αφαίρεση ευρυαγγειών με σκληροθεραπεία
Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας, τοπικού πάχους και χαλάρωσης με Carboxytherapy
Λιποδιάλυση, σύσφιξη και αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας με Cavitation
Αποτρίχωση με λείζερ

Κοινές Δερματικές Ατέλειες

Υπάρχει μια σειρά από κοινές ατέλειες του δέρματος που μπορούν να υποβαθμίσουν την εμφάνισή μας και να μας κάνουν να νιώθουμε άβολα με την εμφάνιση μας. Υπάρχουν όμως μη επεμβατικές θεραπευτικές επιλογές που επιλύουν αυτά τα αισθητικά προβλήματα. Οι πιο συνηθισμένες ατέλειες που επηρεάζουν το δέρμα περιλαμβάνουν:

Ακμή
Υπέρχρωση (ζημιά από τον ήλιο και πανάδες γήρατος)
Ροδόχρους ακμή
Ουλές
Ρυτίδες

Θεραπείες Προσώπου

Οι ατέλειες του δέρματος που αναπτύσσονται στο δέρμα μας μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με μη χειρουργικές θεραπείες περιποίησης του δέρματος. Πολλαπλές θεραπείες συνήθως απαιτούνται για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των θεραπειών είναι ότι δεν οδηγούν σε ουλές.

Χημικά πίλινγκ
Laser για αποκατάσταση και αναδόμηση του δέρματος
Laser σύσφιξης του δέρματος
Dermapen
Botox
Ενέσιμα Εμφυτεύματα
Μεσοθεραπεία προσώπου

Απώλεια Μαλλιών

Η τριχόπτωση είναι πρόβλημα που επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Ωστόσο, με τις τρέχουσες διαδικασίες της αισθητικής δερματολογίας και τις τεχνολογίες, ένας έμπειρος δερματολόγος μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα της αραίωσης των μαλλιών ή της φαλάκρας και να παρέχει ένα αισθητικά ευχάριστο αποτέλεσμα.

Laser Αποτρίχωση

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα μπορεί να είναι ενοχλητική για τους άνδρες και τις γυναίκες. Η αποτρίχωση με laser μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει την τριχοφυΐα σχεδόν οπουδήποτε στο πρόσωπο και το σώμα.

 

Dermadvance | Προσφορές Dermadvance | Προσφορές Dermadvance | Προσφορές

CLOSE
CLOSE